واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
پیام اروپایی ها به آمریکا با سفر به ایران
شرکتهای آمریکایی در انتظار نتیجه مذاکرات کنگره بر سر توافق هسته ای ایران بسر می برند و در پایان صف کشیده شده برای بازارهای ایران پس از بازگشایی این بازارها بعد از سالها تحریم قرار دارند.
پایگاه خبری انتخاب: شرکتهای آمریکایی در انتظار نتیجه مذاکرات کنگره بر سر توافق هسته ای ایران بسر می برند و در پایان صف کشیده شده برای بازارهای ایران پس از بازگشایی این بازارها بعد از سالها تحریم قرار دارند.
روزنامه انگلیسی گاردین نوشت: جوهر توافق با ایران که موجب محدود کردن برنامه هسته ای ایران می شود هنوز خشک نشده بود که یک فروند هواپیمای دولت آلمان پر از نخبگان اقتصادی این کشور در تهران به زمین نشست. این نخستین سفر از سفر تعداد زیادی از وزرای اروپایی و شرکتهایی بود که پس از سالها تحریم، خود را برای هجوم به بازارهای ایران آماده می کنند.
هتل های مجلل تهران پر هستند و میز در رستوران های پر زرق و برق کمیاب است زیرا مقامات اروپایی و تجار برای بدست آوردن معاملات رقابت می کنند حتی در بحبوحه عدم اطمینان در مورد اینکه آیا رئیس جمهور آمریکا می تواند بر مخالفتهای کنگره با این توافق غلبه کند.
حضور بازدید کنندگان از تهران تازه ترین نشانه از اختلاف میان آمریکا و کشورهای اروپایی است کشورهایی که در میان آنها مخالفان اندکی با این توافق وجود دارد. اوباما و جان کری وزیر امور خارجه آمریکا هشدار داده اند اگر کنگره این طرحها را رد کند، آنها قادر به اجرای مجدد تحریم های تجاری چند ملیتی هستند . پنج کشور دیگری که به میانجیگری در مورد این توافق کمک کردند نیز به کنگره اعلام کرده اند آنها نمی خواهند به میز مذاکره بازگردند. این سفرها نشان می دهد مقامات آمریکا نمی توانند مانع پرواز اروپایی ها به تهران پیش از رای گیری کنگره در 17 سپتامبر شوند.
جو کیسر مدیر اجرایی شرکت آلمانی زیمنس ماه گذشته به تلویزیون آلمان گفت :« ما در اینجا در مورد حدود 80 میلیون نفر صحبت می کنیم که به منابع انرژی و به طور طبیعی به مراقبتهای بهداشتی نیاز دارند. در اینجا فرصتها و شانسهایی وجود دارد.»
زیمنس ماه گذشته یک مقام ارشد خود را همراه با زیگمار گابریل معاون صدراعظم آلمان به تهران فرستاد. هواپیمای دولتی آنها پنج روز پس از آن در فرودگاه بین المللی امام خمینی ( ره ) فرود آمد که قدرت های جهانی در مذاکرات هسته ای 14 ژوئیه به توافق رسیدند. یک هیئت از مقامات ارشد تعدادی از بزرگترین شرکت های آلمان از جمله دایملر، فولکس واگن و تیسن گروپ در این سفر همراه معاون صدر اعظم آلمان بودند.
از زمان دیدار گابریل، وزیرانی ارشد از فرانسه و ایتالیا به تهران سفر کرده اند. فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلیس آخر هفته گذشته برای بازگشایی سفارت کشور خود در ایران بود.
مقامات اسپانیا، سوئد و لهستان نیز قصد دارند پاییز به ایران سفر کنند. هاینتس فیشر رئیس جمهور اتریش در نظر دارد ماه آینده به ایران بیاید. وی اولین رئیس یک دولت اروپایی است که از سال 2004 به ایران سفر می کند. وین تنها یک هفته پس از امضای این توافقنامه میزبان یک کنفرانس تجاری اتحادیه اروپا با ایران بود.
مایکل توکاس رئیس اتاق بازرگانی ایران و آلمان گفت :« بسیاری از شرکتها در حال حاضر در حال آماده سازی توافقنامه هایی هستند که باید وقتی تحریم ها برداشته شد امضاء شود.»
او گفت سازمان وی هر هفته در حال سازماندهی سفر مقامات شرکت های علاقمند به انجام معاملات در ایران است.
هر گونه نعاملات تجاری غرب با ایران هنوز هم با عدم قطعیت قانونی روبروست.
شرکتهای چند ملیتی که در آمریکا تجارت می کنند نمی خواهند اگر توافق در نهایت رد شد با تحریم های واشنگتن روبرو شوند.
تاریخ انتشار: ۰۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]