واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: در جلسه ستاداقامه نمازآموزش وپرورش فارس مطرح شد: وجود 608مدرسه دارای یکصد دانش آموز بدون نمازخانه دراستان خبرگزاری پانا: قائم مقام ستاد اقامه نماز استان فارس با اشاره به ویژگی بازدارندگی نماز گفت:ما برای موضوعات و جاهای دیگر هزینه های بسیاری انجام می دهیم در صورتی که برای نماز با این ویژکی خاص خیلی کم هزینه می کنیم بنا براین لازم است در برنامه های خود تجدید نظر کنیم.
۱۳۹۴ چهارشنبه ۴ شهريور ساعت 14:59
به گزارش خبرگزاری پانا، حجت الاسلام والمسلمین علی سقاچی در جلسه ستاداقامه نمازآموزش وپرورش فارس افزود : بارها در جلسات مختلف در باب اهمیت و نقش فرهنگی ، تربیتی ، اجتماعی ، سیاسی و ... نماز در جامعه سخن به میان آمده است که این نشان از اهمیت و ارزش نماز و نمازخوانی در دیدگاه تمامی مسئولین و احاد مردم جامعه است .
قائم مقام ستاد اقامه نماز استان فارس با اشاره به ویژگی بازدارندگی نماز گفت: ما برای موضوعات و جاهای دیگر هزینه های بسیاری انجام می دهیم در صورتی که برای نماز با این ویژکی خاص خیلی کم هزینه می کنیم بنا براین لازم است در برنامه های خود تجدید نظر کنیم.
این عضو ستاد اقامه نماز آموزش و پرورش فارس گفت: اگر جایی رنگ خدایی بگیرد حضور شیطان در آنجا معنایی ندارد واگر وجود خدا احساس شود دیگر کسی احساس نمی کند که خدایی وجود ندارد لذا مسئولین باید دستورات دین را سرلوحه کارشان قرار دهند چرا که تنها از این طریق است که مشکلات اداری ، خانوادگی ، عبادی و اقتصادی و اجتماعی جامعه خصوصا در حوزه عفت عمومی رفع می شود .
رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری شیراز در ادامه با اشاره به آمارهای تکان دهنده از وضعیت فرهنگی و اجتماعی جامعه، گفت: این آمارها هشداری است برای مسئولین شهر تا برای رفع مشکلات و معضلات هرچه زودتر چاره جویی کنند .
وی افزود ترویج و گسترس مواردی همچون لقمه حرام ، دوستان ناپاک و روابط اجتماعی نا سالم ، ابزارهای تبلیغاتی مخرب و ... از عوامل اساسی در بروز مشکلات و ناهنجاری های فرهنگی و اجتماعی هستند که مقابله با آنها بجز با فرهنگ نماز، مسجد و قران امکان ندارد، بنابر این لازم است برای مقابله با این مشکلات و معضلات همه سبقه خدایی گرفته و نسبت به مسائل اعتقادی و فرهنگی با دقت نظر و توجه خاصی برخورد نماییم .
حجت الاسلام سقاچی با تاکید بر اینکه وظیفه کارگزاران نظام جمهوری اسلامی است که به امرنمازتوجه کنند، گفت: در آموزش و پرورش مسئولین و معلمان دغدغه های دینی بیشتری دارند و از توان خوبی هم برخوردارند که امیدواریم امسال بتوانیم در مدارس برای اقامه نماز و انس دانش آموزان با نماز گامهای بیشتری برداریم .
وی در پایان ضمن قدر دانی از مسئولین آموزش و پرورش گفت: مدیران و معلمان نسبت به سایر ادارات حضوری چشمگیر تر و بهتر در نمازهای جماعت دارند و این امر را به خوبی دنبال می کنند،همچنین اندیشه ها و نظرات این عزیزان نسبت به نماز عالی است و ما مفتخریم که جزو خادمان و همکاران این مجموعه هستیم و هرچه از دستمان بر آید انجام می دهیم .
تالیف 1491 عنوان کتاب در رابطه با نماز
قائم مقام ستاد اقامه نماز استان با تاکید بر این نکته که آثار و برکات نماز باید در جامعه شناسانده شود، گفت: تا کنون 1491 عنوان کتاب در رابطه با نماز نوشته شده است و ما آمادگی داریم در نواحی شیراز از مدیران و معاونین و معلمان در دوره های آموزشی با موضوع چرایی نماز و راه های مقابله با عرفان های کاذب و نوظهور برگزار نماییم .
30 درصد از مباحث مطروحه در پروژه بازگشایی مدارس در رابطه با مسائل معنوی و اشاعه فرهنگ نماز و نمازخوانی در بین دانش آموزان است .
در ادامه این جلسه معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش فارس نیز در سخنانی اظهارداشت: یکی از اهداف ساحت های تعلیم و تربیت پرداختن به مسائل معنوی و اعتقادی است و ما نسبت به این مهم همواره حساسیت داشته و تاکید داریم که باید زمینه را برای برگزاری هرچه با شکوه تر نماز جماعت در مدارس فراهم نماییم .
دکترناصر قجری افزود: اعتقاد داریم بستر ساز همه فعالیت ها و امور در مدارس پرداختن به امور اخلاقی و اعتقادی دانش آموزان است لذا برابر مقررات در الگوهای ارائه شده به مدارس برای اقامه نماز در برنامه کلاسی مدارس ساعتی نیز برای نماز در نظر گرفته شده است همچنین در بحث پروژه مهر 32 وظیفه تعیین شده است که قریب به 30 درصد از این موارد در رابطه با مسائل معنوی و اشاعه فرهنگ نماز و نمازخوانی در بین دانش آموزان است .
وجود 608مدرسه دارای یکصد دانش آموز بدون نمازخانه دراستان
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش فارس نیز در این خصوص گفت:پیوند مجموعه اقامه نماز استان با مجمع خیرین مدرسه ساز استان پیوندی مبارک است که می تواند منشا بسیاری از اقدامات مفید و ارزشمند در حوزه توسعه و ترویج فرهنگ نماز و نمازخوانی باشد .
محمد نظری با بیان اینکه بعضی از کارهای انجام شده به صورت مستقیم و برخی به صورت غیر مستقیم آثار و برکاتی برای افراد دارند، گفت:نهایت سعی و تلاش ما این است که دانش آموزان را به سوی حیات طیبه که مهمترین هدف سند تحول بنیادین نظام تعلیم و تربیت اسلامی است سوق دهیم که یکی از راه هکارهای تحقق این هدف سوق ددن دانش آموزان به سوی نماز و مسائل معنوی است.
وی افزود: تاکنون در زمینه ساخت نمازخانه توسط خیرین نیک اندیش آنگونه که باید اهتمام جدی نشده بنابراین انتظار داریم در این راستا اقداماتی از سوی مجمع محترم خیرین مدرسه ساز استان و اداره کل نوسازی مدارس صورت پذیرد.
نظری با بیان اینکه بر اساس بررسی های انجام شده 608 مدرسه بالای یکصد دانش آموز داریم که بدون نمازخانه هستند، گفت: قطعا مدارس زیر جامعه 100 نفری هم نیازمند نمازخانه هستند ولی اولویت اول ما برای ساخت و تجهیز نمازخانه این 608 مدسه ای هستند که بالای 100 دانش آموز دارند .
وی در پایان با اشاره به مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش گفت: این مصوبه ساعت نماز دانش آموزان را به عنوان جزئی از ساعات کار رسمی مدارس تعیین نموده است که مورد تاکید و توجه مدیران و معلمان مدارس است.
مدیر عامل مجمع خیرین مدرسه ساز استان فارس نیز ضمن اظهار خرسندی از حضور در جلسه ستاد اقامه نماز آموزش و پرورش فارس گفت: استان فارس در بحث خیرین مدرسه ساز مقام اول کشور را داراست و امسال نزدیک به 60 میلیارد تومان نیز توسط خیرین نیک اندیش تعهد شده که طی چند ماه آینده نزدیک به 60 درصد آنها عملیاتی می شود.
وی با یان اینکه در استان فارس منابع مالی زیادی وجود دارد که باید برنامه ریزی و مورد توجه قرار گیرند گفت: اتفاقات خوبی با کمک های بزرگ خیرین مدرسه ساز در استان افتاده است همچنین دیدگاه خیرین محترم نسبت به مجموعه نماز دیدگاهی مثبت و سازنده است .
لزوم احداث نمازخانه مدارس در دستورکارخیرین مدرسه ساز
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش فارس هم در بخشی از این جلسه ضمن تبریک دهه کرامت و میلاد امام رضا (ع) گفت: با توجه به باب شدن خیرین منطقه ای اگر بشود امر توسعه و تجهیز نمازخانه های آموزشگاهی در دستور کار جشنواره های خیرین مدرسه ساز قرار گیرد
وی گفت: مردم و خصوصا خیرین گرانقدر حتما از این امر استقبال نموده و در آن مشارکت خواهند داشت وحتی از ناحیه خودیاری ها و بحث ذ کات نیز می توان استفاده نمود .
وی ضمن قدردانی از فعالیت های مجمع خیرین مدرسه ساز استان گفت: اگر بخواهیم فرهنگ نماز و نمازخوانی در تمامی سطوح جامعه رواج پیدا کند چاره ای نداریم مگر کمک به تسهیل و توسعه سواد و فرهنگ در بین اقشار جامعه .
ملک پور یاد آور شد : هدف کوتاه مدت سوادآموزی کمک به بیسوادان برای ، کسب توانایی نوشتن و خواندن خصوصا توانایی خواندن قرآن و اصلاح نماز است و این امر می طلبد که تمامی دستگاه ها و ارگان ها همراهی و همیاری کنند.
وی در پایان گفت: چه خوب است به جای نمازخانه برویم به سمت خانه نماز و ائمه جماعات توجه و کمک کنند برای باسواد شدن والدین چرا که این امر در ترویج و توسعه فرهنگ نماز و نمازخوانی کمک زیادی می کند .
شایان ذکر است در این جلسه رئیس اداره قرآن ، نماز و عترت آموزش و پرورش فارس و کارشناسان این اداره به تشریح برنامه ها و اقدامات انجام شده در این حوزه پرداختند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]