واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ شهريور ۱۳۹۴ (۱۱:۳ق.ظ)
اختصاص يک درصد عوارض بليت هواپيما از مسافران به هلالاحمر موج - ساير رسانه ها؛ با توجه به بودجهاي که دولت از طريق مجلس شوراي اسلامي براي هلالاحمر مصوب ميکند، تنها 5 درصد از هزينههاي اين نهاد غيردولتي را تأمين ميکند و بايد ساير هزينهها از روشهاي ديگر تأمين شود که يکي از اين روشها، اختصاص يک درصد عوارض بليت هواپيما از مسافران است.
ايرنا نوشت:
جمعيت هلالاحمر ايران نه تنها، هنگام بروز بحران و حوادث داخلي که حضور فعالي نيز در هنگام وقوع بحرانها منطقهاي و بينالمللي داشته است.
با توجه به بودجهاي که دولت از طريق مجلس شوراي اسلامي براي هلالاحمر مصوب ميکند، تنها 5 درصد از هزينههاي اين نهاد غيردولتي را تأمين ميکند و بايد ساير هزينهها از روشهاي ديگر تأمين شود که يکي از اين روشها، اختصاص يک درصد عوارض بليت هواپيما از مسافران است.
مجلس شوراي اسلامي طي سالهاي 92، 93 و 94 اين مصوبه را تصويب کرده است، اما؛ آيا پولي هم بابت اختصاص يکدرصدي ياد شده نصيب هلالاحمر شده است؟ مسوولان هلالاحمر که اظهار ميدارند به جز ميزان اندکي، پولي به دست آنان نرسيده است.
خزانهدار کل جمعيت هلالاحمر روز چهارشنبه اين بدهي را يک هزار و 160 ميليارد ريال عنوان کرد و گفت: تأخير در پرداخت اين بدهي به هلالاحمر در واقع اين جمعيت را در ارائه خدمات با اختلال مواجه ميکند.
مهدي عليپور در خصوص منابع تأمين بودجه هلالاحمر، اظهار داشت: اعتبارات جمعيت هلالاحمر از دو بخش منابع عمومي دولت و درآمدهاي اختصاصي تأمين ميشود.
وي گفت: از سال ۹۲ به استناد بند 6۷ ماده واحده بودجه سال ۹۲، يک درصد عوارض بليت هواپيما و کشتي به منابع مالي جمعيت هلالاحمر اضافه شده است.
وي با تأکيد بر اين که روند تصويب بودجههاي اختصاص يافته به جمعيت هلالاحمر توسط قانونگذار انجام ميشود، گفت: اين موارد در قانون مصوب مجلس شوراي اسلامي در نظر گرفته شده است.
اين مقام مسوول در هلالاحمر در خصوص پرداختيهاي موظفي سازمان هواپيمايي کشور اظهار داشت: اين سازمان، دو سال است مبالغ مصوب را در اختيار خزانهداري هلالاحمر نگذاشته است، اين در حالي است عوارض ياد شده از مسافران شرکتهاي هواپيمايي اخذ شده اما در اختيار جمعيت هلالاحمر قرار نگرفته است.
وي در عين حال به مواردي محدود در پرداختي ياد شده اشاره کرد که از سوي هواپيمايي به هلالاحمر داده شده و ميزان آن فقط سه درصد کل پرداختيها بوده است.
وي در ادامه تصريح کرد: در سال ۹۲ به استناد بند 6۷ قانون، درآمد حاصله از يک درصد بليت فروش رفته 400 ميليارد ريال بوده و در سال ۹۳ نيز همين مبلغ به سازمان تعلق ميگرفته، همچنين در سال ۹4، 360 ميليارد ريال سهم جمعيت هلالاحمر از يک درصد فروش بليت هواپيمايي کشور بوده است. در واقع طبق مصوبات مجلس شوراي اسلامي طي اين سه سال، هواپيمايي بايد يک هزار و 160 ميليارد ريال به جمعيت پرداخت ميکرده، اما؛ اين کار تاکنون توسط اين سازمان انجام نشده است.
عليپور ادامه داد: دستگاههاي اجرايي حتيالامکان بايد با تعامل، همدلي و مشارکت اختلافات ميان خود را حل کنند و به همين منظور جمعيت هلالاحمر چندين جلسه با مسوولان هواپيمايي کشوري و شرکتهاي هواپيمايي داشته است؛ البته مکاتبات زيادي نيز در اين زمينه انجام شده که متأسفانه نتيجهاي در بر نداشته است تا اينکه در گزارش کميسيون برنامهوبودجه مجلس شوراي اسلامي در خصوص تفريق بودجه سال ۹۲ آمده بود که شرکتهاي هواپيمايي بهرغم دريافت يک درصد عوارض تعيين شده از مسافران از پرداخت آن به جمعيت هلالاحمر خودداري کردهاند.
وي بيان کرد: ما هنوز شکايتي را تسليم دستگاههاي نظارتي نکردهايم و تقاضا داريم با نظر به اينکه اخيرا رئيس سازمان هواپيمايي کشور هم تغيير کردهاند، پيگيري لازم از طرف اين سازمان به عنوان متولي اصلي شرکتهاي هواپيمايي صورت گيرد، اما؛ اگر در اين راستا پاسخ مثبتي داده نشود و حقوق به حق جمعيت پرداخت نشود، شکايت رسمي از طرف مراجع نظارتي طبق قانون تسليم خواهد شد.
خزانهدار کل جمعيت هلالاحمر گفت: بيترديد رقم مورد اشاره در مجموع بودجه جمعيت، رقم قابلملاحظهاي است و احتمالا نبود آن در سازوکارهاي اقتصادي و همينطور حرفهاي هلالاحمر، ميتواند مشکل ايجاد کند.
وي افزود: هلالاحمر از منابعي که در اختيارش قرار ميگيرد علاوه بر پرداخت حقوق و مزاياي کارکنان شاغل و پرداخت حق اياب و ذهاب امدادگران، هزينههايي را در زمينه تأمين و تکميل انبارهاي امدادي، تأمين هزينههاي آموزش، پيشگيري، آمادگي و مقابله با حوادث تقبل ميکند که هرکدام از اين موارد در مواقع بحران نقش کليدي بازي ميکنند.
وي افزود: با اين تفاسير، نبود يا کم و کاستي در بودجه جمعيت هلالاحمر ميتواند بر هرکدام از اين ابعاد تأثير مستقيم بگذارد و متأسفانه بازخورد اين کاستيها در خدمات جمعيت هلالاحمر مشهود خواهد بود.
به گفته عليپور، خدمات جمعيت هلالاحمر، کليدي و حساس است و متأسفانه امسال معاملات ملکي و وسايل نقليه در سطح کشور کاهش يافته و طبيعتا درآمدهاي اقتصادي جمعيت از اين حيث هم افت چشمگيري داشته است و براي تأمين منابع مالي با کمبود و چالشهايي روبهرو هستيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]