تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):عريف بيش از استحقاق، چاپلوسى و كمتر از استحقاق، از ناتوانى در سخن و يا حسد است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798656182




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

راه های زنده ماندن در زلزله پایتخت/ گزارش آموزشی و تصویری از نحوه پناه گرفتن،عکس العمل های حین زلزله و...


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


راه های زنده ماندن در زلزله پایتخت/ گزارش آموزشی و تصویری از نحوه پناه گرفتن،عکس العمل های حین زلزله و... جامعه > شهری - اگر تهران را یک زلزله 6 ریشتری بلرزاند باید چکار کنیم تا جان سالم به در ببریم؟ با خواندن این مقاله 1000 کلمه ای برای خانواده تان، می توانید یک حادثه را مهار کنید.


به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از آموزش های مردمی سایت سازمان مدیرت بحران استان تهران، جزییات کامل این آموزش ها به شرح زیر است:
 
پناه گیری نقاط امن را بشناسیم: در هنگام وقوع زلزله، ممکن است افراد در شرایط و حالات مختلفی باشند. در ساختمان، اماکن عمومی، فضای باز، در حال خواب یا رانندگی، باید چگونگی پناه گیری در هر یک از این شرایط را بیاموزیم.
1- اگر هنگام زلزله در ساختمان بودیم، هرگز فرار نکنید، زیرا در اکثر مواقع فرار ممکن نیست و حتی احتمال خطر و آسیب را بسیار افزایش می دهد. حفظ خونسردی و آرامش از مهمتری موضوعات است. از سلامت اعضای خانواده اطمینان حاصل کنید. تنها در موارد ضروری از تلفن استفاده کنید. لباس مناسب بپوشید.



• اگر در کنار یک میز قرار دارید: ابتدا به محکم و مقاوم بودن میز توجه کنید. برای مثال میزهای شیشه ای، خود خطرآفرین هستند. در زمان پناه گیری می توانیدزیر آن بنشینید و با گرفتن پایه های میز، از حرکت و پرتاب شدن میز و خودتان جلوگیری کنید.


• گوشه دیوارهای داخلی: در گوشه دیوارهای داخلی که از مقاومت نسبتا خوبی برخوددارند پناه بگیرید و با باز کردن دو دست، محکم به دیوار بچسبند.

• کنار ستون ها، راهروهای کم عرض: اگر امکان پناه گیری زیر میز و یا گوشه دیوارهای داخلی نبود، کنار ستون ها و یا در راهروهای کم عرض(نه راه پله ها) بنشینید و با دو دست از سر و گردن خود محافظت کنید. از کنار شیشه و آینه ها، اشیاء سنگین، مواد شیمیایی، لوازم قابل اشتعال یا انفجار، قفسه ها، و فایلها دور شوید


• اگر درراه پله بودید: هرگز از آسانسور استفاده نکنید و به سمت بالا یا پایین حرکت نکنید بلکه همانجا بنشینید واز سر و گردن خود محافظت کنید. • اگر کیفی را حمل می کنید می توانید کیف را روی سر بگیرید تا از شدت ضربات کم شود.
• اگر داخل آسانسور هستید: اگر در آسانسور بودید در اولین زمان ممکن از آن پیاده شوید و خارج آن پناه بگیرید. • اگر هنگام زلزله خواب بودیم و با زلزله بیدار شدیم: در سطح از هوشیاری نیستید که توان حرکت فوری و رسیدن به نقاط امن را داشته باشید؛ پس همانجا بمانید و با استفاده از بالش، پتو و ... از سر، صورت و گردن خود محافظت کنید.
• توجه کنید که ایمن کردن محل خواب و مقاوم سازی وسائل اطراف آن ضروری است. • اگر هنگام زلزله در اماکن عمومی بودیم : هرگز به سمت درهای خروج هجوم نبرید. در صورتی که امکان پناه گیری در نقاط امن را داشتید پناه گیری کنید. در غیر این صورت از شیشه های ساختمان فاصله بگیرید و به صورت نشسته از سر و گردن خود محافظت کنید. • اگر هنگام زلزله در فضای باز بودیم: به این نکته توجه کنید که سقفی بالای سر شما نیست تا خطر آفرین باشد، پس همانجا بمانید و از هر آنچه امکان سقوط دارد، مانند تیرهای برق، کابلها ساختمان های شیشه ای، تابلو های تبلیغاتی و... فاصله بگیرید.

  • اگر هنگام زلزله در حال رانندگی بودیم: هرگز تلاش نکنید به راه خود ادامه دهید؛ چرا که دراین حالت علاوه بر کاهش سطح هوشیاری، تسلط شما برخودرو نیز کاهش می یابد. در نتیجه باید خودرو را سمت راست خیابان متوقف کنید و برای اطلاع از اخبار، رادیو را روشن نگاه دارید و منتظر اخبار دقیق تر بمانید. اجازه دهد سمت چپ مسیر عبوری باز باشد تا در صورت لزوم خودروهای امدادی امکان تردد داشته باشند.
2- درصورتی که فرصت کافی برای خروج از محل خطر و رفتن به خارج از ساختمان را داشتید:
در شرایط خاصی ضروری است محل سکونت و یا کار خود را ترک کنید(تخلیه کنید) و تا رسیدن نیروهای امدادی به نقطه امنی بروید. این شرایط اضطراری می تواند یکی از این موارد باشد:

 وقوع زلزله شدید و تخریب بخشی از ساختمان  وقوع زلزله خفیف و احتمال وقوع زلزله بزرگ تر

 خطر آتش سوزی یا نشت گاز و مواد سمی نکته ها  نکته 1. همیشه به یاد داشته باشیم افراد آسیب پذیر مثل کودکان، بیماران و ... در اولویت و توجه کامل از محدوده خطر خارج شوند.  نکته 2. اگر از قبل وعده گاهی را برای مراجعه اعضا خانواده تعیین کنیم می توان امیدوار بود که اعضای خانواده پس از زلزله برای یافتن همدیگر به آن نقطه مراجعه کنید.

   نکته 3. پیش از ترک ساختمان، ابتدا شریان های حیاتی(گاز و برق و آب) را قطع کنید.

   نکته 4. تهیه کپسول اطفاء حریق و فراگرفتن روش استفاده از آن توسط همه افراد خانواده هم بسیار مهم است.
 نکته 5. در صورت وقوع آتش سوزی سعی در مهار آن کنید. در صورتی که امکان اطفای آتش وجود ندارد، محل را ترک کنید.  نکته 6. کیف نجات که از قبل فراهم شده است را همراه خود ببرید. بهتر است "کیف نجات" درمحلی از خانه قرارگیرد که دسترسی واستفاده از آن پس از وقوع بحران، آسان باشد. لازم است همه اعضای خانواده، محل نگهداری کیف نجات را بدانند. همچنین اندازه آن باید مناسب باشد. همچنین تاریخ مصرف داروها و مواد خوراکی یا بهداشتی به روز باشد. و با توجه به شرایط اجتماعی، و وضعیت آب و هوایی هر منطقه تهیه شود. محتویات کیف نجات دوبخش است:  بخش اول- کیف کمک های اولیه:


این اقلام عبارتند از: باند، چسب ضدحساسیت، قیچی، گاز استریل، پد استریل، پنس، چسب زخم، بتادین، پنبه استریل، باند سه گوش، پماد ضد التهاب، محلول شستشوی چشمی، قطره عفونت چشمی، قرصهای مسکن و سرماخوردگی و یا هردارویی که مورد نیاز افراد خانواده هستند مثل قرص فشار، قلب، دیابت و کپسول های آنتی بیوتیک، اسپریهای بی حس کننده، کرم دردهای عضلانی، سرم خوراکی، پماد سوختگی، دستکش یکبار مصرف، سوت، نخ، و سوزن بخیه، ژل ضرعفونی.  بخش دوم- ابزار و لوازم مورد نیاز:

• بیسکویت و بطری آب معدنی غذاهای کنسرو یا خشک، خرما، کشمش، شکرو نمک برای حداقل سه روز خانواده
• کپی اسناد و مدارک مهم و مشخصات کلیدی برای شناسایی و درمانی افراد خانواده در مواقع ضروری
• شماره تلفن های ضروری مثل شماره های فامیل، و شماره های شهری و نقشه شهر محل سکونت
• کمی پول نقد
• چراغ قوه و باتری اضافه
• یک رادیو ترانزیستوری به همراه باطری
• لباس گرم و لباس زیر برای افراد خانواده
• پتوی سفری شمع و کبریت الکل جامد
• ناخن گیر، قیچی، چاقو و دربازکن، بیلچه
• حوله کوچک و لوازم بهداشتی دیگر
خمیردندان، صابون، دستمال، کیسه فریزر، بشقاب و قاشق 4242

کلید واژه ها: مدیریت بحران - زلزله -




چهارشنبه 4 شهریور 1394 - 10:57:01





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن