واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: وزير راه و ترابري: هر سال 1200 كيلومتر راه جديد در كشور ساخته مي شود// ظرفيت 110 ميليون تن تخليه و بارگيري در بنادر فراهم شده است
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: محمد رحمتي گفت: موقعيت جغرافيايي، توسعه زير ساخت هاي حمل و نقل و عبور كريدور شمال- جنوب و شرق- غرب، ايران را به عنوان قطب ترانزيت منطقه معرفي مي كند.
به گزارش روز شنبه خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، محمد رحمتي وزير راه و ترابري گفت: وزارت راه ايران مسووليت بخش هاي دريايي، زميني و هوايي را اعم از داخلي و ترانزيت بر عهده دارد، بنابراين مي بايستي براي توسعه زيرساخت هاي محور شرق و رسيدن به اهداف خود برنامه ريزي كنيم.
وي افزود:ايران بيش از دو هزار و 700 كيلومتر در شمال و جنوب كشور ساحل دارد كه در شمال كشور داراي سه بندر و در جنوب داراي پنج بندر بزرگ فعال است و با شرايط موجود ظرفيت 110 ميليون تن، تخليه و بارگيري در بنادر فراهم شده است.
وزير راه و ترابري تصريح كرد: همچنين با طرح هاي توسعه اي كه در بندر چابهار و شهيد رجايي و بوشهر در دست كار است تا سه سال آينده، بزرگترين ترمينال كانتينري با 5/3 ميليون (TEU) در بندر شهيد رجايي افتتاح مي شود.
وي افزود: تا سال آينده ايران به ظرفيت شش ميليون (TEU ) مي رسد كه با اين شرايط ناوگان جمهوري اسلامي ايران بزرگترين ناوگان در خاورميانه مي شود.
وزير راه در مورد خطوط ريلي كشور گفت: طول اين خطوط بيش از 85 هزار كيلومتر است كه سه هزار كيلومتر در دست اقدام است و اضافه كردن 13 هزار كيلومتر ديگر در دست مطالعه است.
رحمتي خاطرنشان كرد: تا پايان سال خط ريلي زاهدان- بم كه خطوط ريلي كشور را به پاكستان متصل مي كند و خط ريلي اصفهان- شيراز كه مركز فارس را شبكه سراسري متصل مي سازد به بهره برداري برسد.
وزير راه فعاليت هاي مهم هشت ساله گذشته اين وزارتخانه را اين گونه اعلام كرد: خط آهن ريلي بافق – مشهد با بيش از 80 كيلومتر طول كه با خطوط فرعي به معادن متصل شده است، خط آهن، مشهد- سرخس با طول 165 كيلومتر كه تركمنستان و آسيايي ميانه را به بنادر جنوبي و شهيد رجايي و امام خميني(ره) متصل مي سازد.
وي همچنين در مورد شبكه راه هاي كشور گفت: در حال حاضر 180 هزار كيلومتر شبكه راه و در حال بهره برداري است كه 80 هزار كيلومتر آن بزرگراه است و 25 هزار متر آن به راه هايي اختصاص دارد كه به ترانزيت نيز كمك مي كند.
وزير راه ادامه داد: هر سال به طور متوسط 1200 كيلومتر راه جديد در كشور ساخته مي شود و در برنامه چهارم توسعه ميزان متوسط سه سال گذشته به هزار و 250 كيلومتر رسيده است.
رحمتي در مورد فرودگاه هاي كشور گفت: در حال حاضر 60 فرودگاه در كشور وجود دارد كه هشت فرودگاه آن بين المللي است و در منطقه آزاد چابهار هم يك فرودگاه وجود دارد كه به مصرف نظامي- تجاري اختصاص دارد اما تا چند سال آينده فرودگاه تجاري آن به بهره برداري مي رسد.
وزير راه در خصوص بندر آزاد چابهار افزود: ظرفيت بندر چابهار بيش از دو ميليون تن (TEU) است كه با ظرفيت سازي هاي جديد موقعيت پهلوگيري كشتي هاي 100 هزار تني فراهم مي شود.
رحمتي وضعيت توسعه منطقه آزاد چابهار را خوب ارزيابي نكرد و گفت: جزء برنامه هاي اين بندر آن است كه ظرفيت موجود به شش ميليون تن افزايش يابد و دو بانده كردن راه زاهدان- زابل و اتصال چابهار به مركز زاهدان از برنامه هاي توسعه اي است كه موقعيت را فراهم كند تا خطوط زميني بتوانند شش ميليون تن ترانزيت را جا به جا كنند.
وي در پايان از اتصال بندر چابهار به بندرعباس با 20 ميليارد تومان اعتبار خبر داد كه بندر جاسك نيز عبور مي كند./01 /144/120
شنبه 4 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 286]