تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):از دنیای شما سه چیز محبوب من است: 1- تلاوت قرآن 2- نگاه به چهره ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846591825




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سردار جواني مطرح كردنگران تجديدنظر در ساختار سپاه نباشيد / ورود به مناقشه سياسي خط قرمز سپاه است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: سردار جواني مطرح كردنگران تجديدنظر در ساختار سپاه نباشيد / ورود به مناقشه سياسي خط قرمز سپاه است
سپاه صرفا نظامي نيست و ما با يك غفلت نسبي از فلسفه وجودي سپاه‌‌‌ روندي را طي كرديم كه صرفا يك مجموعه نظامي تلقي شديم و حال بايد با توجه به فلسفه وجودي و تجديدنظر در ساختار سپاه و بازتعريف ماموريت هاي آن، سپاه را در تمامي ابعاد براي مقابله با هر نوع تهديد عليه انقلاب آماده سازيم.

به گزارش خبرگزاري مهر، سردار دكتر يدالله جواني رئيس اداره سياسي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي به دنبال اعلام نگراني دبير كل يكي از احزاب سياسي كشور از اظهارات سردار سرلشكر پاسدار محمد علي جعفري فرمانده كل سپاه، مبني بر ضرورت تجديد نظر در ساختار و تشكيلات سپاه و همچنين باز تعريفي از ماموريتهاي آن با توجه به فلسفه وجودي اين نماد انقلابي در مراسم توديع و معارفه فرمانده منطقه مقاومت بسيج تهران بزرگ، توضيحاتي را ارئه كرده است كه متن كامل اين توضيحات به اين شرح است:

دبير كل محترم يك حزب سياسي در مراسم اختتاميه نشست دو روزه روساي مناطق اين حزب، با اشاره به سخنان فرمانده كل سپاه مي گويد: اصل و كليت اين موضوع را قبول داريم كه وظيفه سپاه پاسداران حفاظت از اصل انقلاب اسلامي است اما به نظر مي رسد كه ايشان در صحبت هاي خود بر اين موضوع تاكيد كرده اند كه سپاه تنها نيرويي نظامي نيست. آيا مي توان از صحبت هاي فرمانده محترم سپاه اين چنين برداشت كرد كه سپاه مي تواند در مسائل سياسي چون انتخابات دخالت كند. آيا منظور اين است كه اگر دو نفر در عرصه انتخابات به رقابت با يكديگر مي پردازند بايد اين نيرو به نفع يك نفر وارد عرصه شود. اين موضوع نگراني هايي را براي من ايجاد كرده است... بايد در اين باره توضيح داده شود كه منظور از تجديدنظر در ساختار سپاه چيست؟ آيا منظور دخالت در اموري مثل انتخابات است. بنابراين بايد در اين مورد توضيح دهيد تا شائبه اي در اين باره ايجاد نشود.

درخواست دبير كل يك حزب سياسي براي ارائه توضيح از سوي فرمانده كل سپاه در قبال مسائل درون تشكيلاتي سپاه، هيچ وجهه قانوني ندارد. سپاه پاسداران براساس اصل 110 قانون اساسي تحت امر رهبري بوده و فرمانده كل سپاه بايد در چارچوب قانون و تدابير فرمانده معظم كل قوا عمل نمايد و در مورد هر مسئله اي به ايشان پاسخگو باشد. اما نظر به اينكه اظهارات سردار جعفري در خصوص مسايل كلان سپاه در يك مراسم داخلي بازتاب رسانه اي پيدا كرد و متعاقب آن واكنش دبير كل حزب اعتماد ملي نسبت به اين اظهارات بازتاب رسانه اي را بدنبال داشت، به اختصار مطالبي را مرتبط با موضوع مورد اشاره قرار دهيم.

اظهارات فرمانده سپاه چه بود؟

اظهارات سردار جعفري در خصوص ساختار جديد سپاه طي ماههاي گذشته و از جمله آنچه در مراسم توديع و معارفه فرمانده منطقه مقاومت بسيج تهران بزرگ مطرح گرديده را مي توان در محورهاي زير خلاصه كرد:

1- فلسفه وجودي و رسالت سپاه، دفاع و پاسداري از انقلاب اسلامي و دستاوردهاي آن در برابر هر نوع تهديد مي باشد.

2- يكي از مسايل ما، غفلت نسبي از فلسفه وجودي سپاه است. مدتي است كه اين غفلت وجود داشته و به همه ابعاد و ماموريت هاي سپاه كمتر توجه شده است. حضور طولاني مدت سپاه در دوران دفاع مقدس از دلايل بروز اين مسئله است و بعد از جنگ هم ماهيت سپاه يك ماهيت نظامي تلقي و اين امر تشديد شد.

3- چند سال روندي را داشتيم كه امروز بايد در آن تجديدنظر جدي شود. دفاع از دستاوردهاي انقلاب اسلامي فقط به مبارزه سخت و نظامي محدود نمي شود و نگراني و دغدغه حضرت امام (ره) نسبت به انقلاب هم بيشتر از داخل بود نه خارج كشور.

4- نزديكي دو نيروي زميني و نيروي مقاومت به يكديگر در رده و گستردگي تشكيلات در همه رده هاي سازماني در رابطه با طرح تحول ساختاري و مباني 9 گانه ساختار جديد سپاه بيش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است و بايد ارتباط نزديكي ميان رده هاي سازماني سپاه به ويژه اين نيرو ايجاد شود.

5- سپاه علاوه بر تقويت بعد نظامي خود، بايد در ابعاد مختلف امنيتي، اطلاعاتي و فرهنگي آمادگي كامل داشته باشد.

اظهارات اميدواركننده و نه نگران كننده

توجه و تامل دقيق و صحيح در اظهارات فرمانده كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، به طور قطع نيروهاي معتقد، دلسوز و طرفدار انقلاب اسلامي و پيرو خط حضرت امام (ره) را نسبت به آينده اميدوارتر مي كند و اين اظهارات هيچ جاي نگراني ندارد. كساني بايد نگران اين قبيل اظهارات باشند كه در سه دهه گذشته براي شكست انقلاب اسلامي و ساقط كردن جمهوري اسلامي، با دژ مستحكم سپاه مواجه شده و همه توطئه ها و نقشه هاي آنان به شكست انجاميده است. همانگونه كه اشاره شده سپاه تحت امر فرماندهي معظم كل قوا و رهبر انقلاب اسلامي قرار دارد.

مقام معظم رهبري در متن حكم انتصاب سردار سرلشكر جعفري به عنوان فرمانده كل سپاه چنين فرمودند: «انتظار دارم پيشرفت روزافزون و تحول آميز سپاه در همه ابعاد آن را در برنامه مديريت و فرماندهي خويش برجسته سازيد.» طرح تحول در سپاه بر اساس رسالت محوري سپاه متناسب با تغيير و تحولات محيطي قبل از انتصاب سردار جعفري آغاز شده بود، لكن از ابتداي انتصاب سردار جعفري، اين تحولات ساختاري با رويكردهاي نوين و حسب تاكيد و انتظار مقام معظم فرماندهي كل قوا شتاب بيشتري پيدا كرده است. طرح تحول و تعالي كه اكنون با مديريت و فرماندهي سردار جعفري در سپاه دنبال مي گردد، در چارچوب دكترين و اهداف چشم اندازي سپاه قرار دارد و اين چارچوب براساس رسالت و فلسفه وجودي سپاه تدوين شده است.

تحولات ساختاري به موازات تحولات محيطي، يك ضرورت اجتناب ناپذير براي سازمانهايي است كه مي خواهند همواره پويا، زنده و اثربخش باشند. صاحب نظران و عالمان علم مديريت مي دانند كه سازمانها هيچگاه از يك ساختار متصلب برخوردار نيستند و با تغييرات و تحولات محيطي، ساختارها نيز تغيير مي كنند. سپاه پاسداران به عنوان مولود با بركت انقلاب اسلامي، اكنون وارد 30 سالگي شده و در مسير كهنسالي قرار دارد. اما كهنسالي اجتناب ناپذير سپاه به منزله كهنه شدن آن نبايد تلقي گردد. سپاه براي ايفاي نقش در راستاي رسالت خود، همواره بايد نو شونده و روزآمد باشد. اين فرمان مقام معظم فرماندهي كل قوا خطاب به مسئولان و فرماندهان سپاه است كه: «نگذاريد سپاه كهنه شود.»

آنچه در متن حكم سردار جعفري تحت عنوان «پيشرفت روز افزون و تحول آميز سپاه در همه ابعاد آن» آمده، اشاره به همين موضوع دارد. اظهارات سردار جعفري را مي توان در يك جمله خلاصه كرد: «سپاه صرفا نظامي نيست و ما با يك غفلت نسبي از فلسفه وجودي سپاه و عمدتا تحت تاثير شرايط دفاع مقدس، روندي را طي كرديم كه صرفا يك مجموعه نظامي تلقي شديم و حال بايد با توجه به فلسفه وجودي و تجديدنظر در ساختار سپاه و بازتعريف ماموريت هاي آن، سپاه را در تمامي ابعاد براي مقابله با هر نوع تهديد آماده سازيم.»

نكته قابل توجه در اظهارات فرمانده كل سپاه تاكيد بر روي رسالت سپاه و انجام يك غفلت نسبي از آن و طي يك روند ثابت تحت تاثير دوران دفاع مقدس است. دو دهه از پايان دفاع مقدس مي گذرد و طي اين بيست سال، بسياري از تغييرات و تحولات محيطي را در داخل كشور، منطقه و سطح بين الملل مشاهده كرديم. در اين بيست سال، تهديدات عليه انقلاب اسلامي و جمهوري اسلامي نه تنها كاهش پيدا نكرده، بلكه به دليل تاثيرات روزافزون انقلاب اسلامي بر مسايل منطقه اي و جهاني و همچنين پيشرفت هاي شگفت انگيز و روزافزون جمهوري اسلامي در تمامي ابعاد، اين تهديدات بيشتر شده كه نمونه آن را در فشارهاي بين المللي در بحث هسته اي و تهديدات نظام سلطه با محوريت آمريكا ملاحظه مي كنيم.

بديهي است كه سپاه بايد با تجديد ساختار و متناسب با ماهيت تهديدات متنوع، روزبه روز بر سطح آمادگي هاي خود بيفزايد. آنچه امروز در سپاه با جديت دنبال مي شود در همين راستا مي باشد و متكي بر فلسفه وجودي سپاه و طبق قانون اساسي و اساسنامه سپاه و در چارچوب تدابير حضرت امام (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامي است. كسانيكه سپاه را يك مجموعه صرفا نظامي تلقي مي كنند، خوب است رسالت و فلسفه وجودي سپاه را از منظر قانون اساسي و اساسنامه سپاه مورد توجه قرار دهند. به دليل اهميت موضوع، به اختصار فلسفه وجودي سپاه و رسالت آن را با استناد به قانون اساسي و اساسنامه سپاه بررسي مي كنيم.

1- قانون اساسي

اصل يكصد و پنجاه قانون اساسي فلسفه وجودي و رسالت سپاه را به صورت عام و كلي، نگهباني از انقلاب و دستاوردهاي آن بيان مي دارد: طبق اين اصل سپاه داراي بعد نظامي بوده و بر همين اساس اشاره شده كه حدود و وظايف و قلمرو مسئوليت اين سپاه در رابطه با وظايف و قلمرو و مسئوليت نيروهاي مسلح ديگر را قانون تعيين مي كند. آنچه از اصل 150 برداشت مي شود، هيچ دلالت بر ماهيت صرفا نظامي سپاه ندارد، گرچه اين اصل تصريح بر ديگر جنبه هاي غيرنظامي هم نمي كند. اصل 150 بر بعد نظامي تصريح دارد و نسبت به ديگر جنبه ها مسكوت مي باشد و به صورت كلي وظيفه نگهباني از انقلاب و دستاوردهاي آن را برعهده سپاه گذاشته و چگونگي انجام اين كار را به وضع قوانين موكول كرده است. بنابراين اثبات ديگر ابعاد سپاه در جنبه هاي غير نظامي را بايد در قوانين موضوعه مستند به قانون اساسي دنبال كرد.

2- اساسنامه سپاه

مجلس شوراي اسلامي اساسنامه سپاه را در تاريخ 15/6/1361 در چهل و نه ماده و شانزده تبصره به تصويب رساند.در اساسنامه سپاه هدف از تشكيل سپاه بدين صورت بيان شده است: «سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، نهادي است تحت فرماندهي عالي رهبر معظم انقلاب كه هدف آن نگهباني از انقلاب اسلامي، دستاوردهاي آن و كوشش مستمر در راه تحقق آرمانهاي الهي و گسترش حاكميت قانون طبق قوانين جمهوري اسلامي ايران و تقويت بنيه دفاعي جمهوري اسلامي از طريق همكاري با ساير نيروهاي مسلح و آموزش نظامي و سازماندهي نيروهاي مردمي مي باشد.»

طبق اساسنامه سپاه، اين نهاد علاوه بر وظيفه نگهباني از انقلاب و دستاوردهاي آن، وظيفه تحقق آرمانهاي الهي را نيز برعهده دارد. تحقق آرمانهاي الهي كه همان ارزش ها و آرمانهاي مطرح شده از سوي بنيانگذار جمهوري اسلامي است و از سوي ملت ايران در قالب شعارهاي انقلاب اسلامي مطرح گرديد و در نهايت در قانون اساسي جمهوري اسلامي وارد گشت، نياز به سازوكارهاي خاص دارد. بنابراين، اساسنامه سپاه، رسالت سپاه و فلسفه وجود سپاه را در دو حوزه و قلمرو اصلي بيان مي دارد.

الف- نگهباني از انقلاب و دستاوردهاي آن

ب- كوشش مستمر در راه تحقق آرمانهاي الهي و گسترش حاكميت قانون.

بخش پاياني از تعريف ارائه شده در مورد هدف سپاه در اساسنامه، بر بعد نظامي تصريح دارد ولي بندهاي الف و ب مورد اشاره كه تصريح اساسنامه است، با صراحت هرچه تمام، ماهيت صرفا نظامي سپاه را نفي مي كند. زيرا در موضوع نگهباني از انقلاب، هيچ تصريحي نشده كه اين نگهباني از سوي سپاه موقعي خواهد بود كه نياز به اقدام نظامي باشد. سپاه بايد آمادگي داشته باشد در صورت تهديد انقلاب و دستاوردهاي آن، از انقلاب و دستاوردها دفاع نمايد. در موضوع كوشش مستمر در راه تحقق آرمانهاي الهي، بعد غيرنظامي سپاه برجسته تر مي گردد. در اين وظيفه اي كه براي سپاه تعريف شده، اولا هيچ تصريحي نيامده كه اين كوشش صرفا از طريق اقدام نظامي باشد، ثانيا در منطق اسلامي و ديني، ارزشها و آرمانهاي الهي را با كار و تلاش و كوشش فرهنگي تحقق مي بخشند نه با زور شمشير و اقدام نظامي. بنابراين براساس اساسنامه سپاه اين نهاد انقلابي علاوه بر ماهيت نظامي، داراي ماهيت فرهنگي، يعني وجوه غيرنظامي نيز مي باشد.

نكته بسيار قابل توجه، چگونگي دفاع از انقلاب و دستاوردهاي آن مي باشد. همان گونه كه اشاره شد، نه در اصل 150 و نه در هدف ذكر شده براي سپاه در اساسنامه مصوب مجلس شوراي اسلامي، قيد مسلحانه يا از طريق اقدام نظامي براي ماموريت سپاه در دفاع از انقلاب و دستاوردها ذكر نشده و سپاه از هر طريق كه لازم باشد، بايد اين نگهباني را انجام دهد.

چگونگي انجام اين نگهباني در اساسنامه سپاه در بخش وظايف و ماموريتهاي سپاه بيشتر روشن مي گردد. سپاه پاسداران براساس بندهاي اول و دوم از ماموريتهاي مصرح در اساسنامه خود، موظف به مقابله با تمامي احزاب، گروهها و جريانهايي مي باشد كه درصدد خرابكاري، براندازي و نفي حاكميت ديني هستند. در اين بخش از ذكر وظايف و ماموريتها نيز، هيچ تصريحي نشده كه اقدام سپاه صرفا بايد نظامي باشد. اين اقدام عام تعريف شده، چرا كه روشهايي كه امروزه براي براندازي و نفي حاكميت ديني در دستور كار برخي از احزاب، گروهها و جريانهاي سياسي قرار دارد صرفا ماهيت نظامي ندارد.

اگر وظيفه سپاه مقابله با تهديد است، فرقي نمي كند كه اين تهديد چه ماهيتي دارد. اگر گفتيم سپاه وظيفه اش فقط مقابله نظامي است، ديگر نمي توان از سپاه توقع داشت كه پاسدار و نگهبان انقلاب اسلامي باشد. اما اگر طبق قانون اساسي رسالت و فلسفه سپاه را نگهباني از انقلاب اسلامي و دستاوردهاي آن بدانيم، بديهي است كه سپاه بايد از تمامي سازوكارهاي لازم براي مقابله با هر نوع تهديدي، چه نظامي و چه غير نظامي برخوردار باشد. به عنوان نمونه به روشهاي زير در راستاي براندازي و نفي حاكميت ديني كه سپاه بايد با آن مقابله كند توجه نماييد.

- تلاش براي ايجاد تزلزل در اعتقادات و باورهاي ديني و فرهنگ ناب اسلامي كه پايه و مبناي نظام ديني است.

- تلاش سياسي و فرهنگي در جهت استحاله نظام ديني

- ايجاد زمينه هاي آشوب، بحران، نارضايتي در جامعه با كار تبليغاتي و سياسي

- تلاش سياسي و فرهنگي براي نفي اسلاميت نظام با هدف سكولاريزه كردن آن

اگر هر يك از اقدامات فوق كه انجام آن از سوي برخي از احزاب، گروهها و جريانهاي سياسي متصور است، با هدف براندازي و نفي حاكميت ديني دنبال گردد، سپاه وظيفه مقابله با آن را برعهده دارد. در صورتي كه حركت يك حزب يا گروه براي براندازي داراي ماهيت سياسي يا فرهنگي باشد، نبايد از سپاه توقع داشت كه با آن حزب يا گروه مقابله نظامي نمايد. در چنين شرايطي وظيفه سپاه مقابله سياسي و فرهنگي خواهد بود. براي اينكه سپاه كاركرد سياسي و فرهنگي داشته باشد، نمي توان براي آن ماهيتي صرفا نظامي را منظور كرد.

بر اساس توضيحات مذكور، روشن است كه اين برداشت از اظهارات فرمانده كل سپاه كه تجديدنظر در ساختار سپاه ممكن است با هدف دخالت در مسايل سياسي و به ويژه دخالت در انتخابات انجام گيرد، تا چه اندازه بي پايه و اساس است. اين برداشت، يك برداشت بسيار سطحي و غير واقع بينانه است. ورود به احزاب و گروههاي سياسي و همچنين وارد شدن به مناقشات سياسي بين احزاب و گروههاي سياسي، خط قرمز سپاه است.

براساس رهنمودهاي حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبري، سپاه هرگز نبايد از اين خط قرمز عبور كند و اهتمام فرماندهان و مسئولان سپاه همواره رعايت اين اصل بوده است.

بسيار روشن است كه رعايت اين اصل، هرگز نفي وظايف و ماموريت هاي سپاه در حوزه تهديدات نرم براي دفاع از انقلاب اسلامي و دستاوردهاي آن را نمي كند.
 شنبه 4 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 4650]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن