واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: کاهش شعب بانکها / اختصاص امتیاز ویژه به سیستم بانکی در مناطق آزاد
معاون نظارتی بانک مرکزی اظهار داشت: با توجه به پیشرفت در زمینه فعالیتهای الکترونیک بانکها ناگزیر به استفاده از این فناوری روز هستند و در همین راستا تعداد 200 شعبه نیز کاهش یافته است.
![کاهش شعب بانکها کاهش شعب بانکها](http://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1394/6/3/3502415_443.jpg)
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حمید تهران فر معاون نظارتی بانک مرکزی در نشست اعضای هیئت عامل بانک مرکزی در خصوص اقدامات صورت گرفته در سیستم بانکی اظهار داشت: یکی از اتفاقاتی که در سال جاری قانون بانکی و پولی و قانون بانک مرکزی قانونهای محوری بانکداری در کشور ما شامل بانک مرکزی و بانکداری است که از سال 1351 آغاز و قانون بانکداری بدون ربا نیز از 1362 راه اندازی و اکنون هر سه این قوانین در بسته آماده و تحویل مجلس شورای اسلامی داده شده است.
** کاهش شعب بانکها
معاون نظارتی بانک مرکزی در ادامه در خصوص تعداد شعب بانکها اظهارداشت: با توجه به پیشرفت در زمینه فعالیتهای الکترونیک بانکها ناگزیر به استفاده از این فناوری روز هستند و در همین راستا علاوه بر توقف تعداد 200 شعبه نیز کاهش یافته است و در سال جاری نیز تعداد بیشتری از این شعبات تعطیل خواهد شد.
** احیای مقررات بانکی در مناطق آزاد
تهران فر معاون نظارتی بانک مرکزی در خصوص قوانین و مقررات بانکداری در مناطق آزاد اظهار داشت: در تلاش هستیم تا مقرراتی را که کمرنگ شده مورد بازنگری قرار دهیم که امیدواریم بتوانیم در آینده نزدیک امتیاز ویژهای به سیستم بانکی در مناطق آزاد دهیم.
**توقف کامل بنگاهداری بانکها
تهران فر با بیان اینکه بنگاهداری بانکها به طور کامل متوقف شده است گفت: از سال گذشته تا کنون در همه موارد بنگاهداری و شرکتداری متوقف شده و هیچ شرکت جدید توسط هیچ یکی از بانکها تاسیس نشده است جز یکی از بانکها که شرایطی خاص دارد.
وی در ادامه افزود: اموال و املاک بانکها طبق قانون رفع موانع تولید محدود شده و اموال مازاد در طی مدتی که در قانون پیشبینی شده و طبق زمان برنامه ریزی شده به فروش برسد.
تهران فر همچنین در خصوص مطالبات معوق بانکها گفت: میزان مطالبات معوق به میزان گذشته است و هیچ گونه رشدی نداشته است.
**موسسات اعتباری غیر مجاز
معاون نظارتی بانک مرکزی در ادامه گفت: 7 هزار موسسه غیر مجاز به این معنی نیست که همه آنها موسسات بزرگ و در حد واندازه موسسه کوثر و عسگریه هستند زیرا در این تعداد موسسات بزرگ به تعداد انگشتان یک دست هستند.
وی افزدود: این 7 هزار موسسه شامل تعداد زیادی صرافی، لیزینگ، تعاونی، اعتباری، صندوق قرض الحسنه و .. است که با اغلب آنها سر و سامان داده شده و یا در مراحل آخر دریافت مجوز هستند و یا برای دریافت مجوز اقدامات لازم را انجام دادهاند.
محمود احمدی دبیر کل بانک مرکزی در این مراسم در خصوص عملکرد این بانک گفت:از جمله موارد صورت گرفته توسعه ابزارها و تجهیزات در زمینه پرداخت الکترونیک و راهاندازی و توسعه سامانههای بانکداری الکترونیک از جمله موارد صورت گرفته در سال 93 میباشد.
وی افزود: در سال 93 سرانه کارت الکترونیک به 4.2 درصد و تعداد 300میلیون کارت رسیدو تعداد خودپردازها نیز به بیش از 40 هزار، پایانههای شعب به بیش از 64 هزار و پایانههای فروش به بیش از 3 هزار و 700 عدد رسید و در همین سال بیش از 28 میلیون تراکنش در روز مدیریت شد .
وی در ادامه توضیح داد: تعداد تراکنشهای شتاب در 4 ماه ابتدای سال 94 نسبت به مدت مشابه سال 93 حدود 39 درصد رشد داشته است.
احمدی در ادامه با بیان اینکه چکاوک 5 خرداد ماه امسال در تمام ایران راهاندازی شد و در بیش از 20 هزار شعبه مورد استفاده قرار گرفت و در خرداد ماه 94 طبق آمار یک میلیون قطعه رسید.
ادامه دارد...
اشتراک گذاری
۰۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]