واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رييس كميته داوران فدراسيون فوتبال: ناظران داوري بايد به روز شوند،برخي از انها به روز نيستند
ورزش. ورزشهاي توپي. فوتبال = ساكر
رييس كميته داوران فدراسيون فوتبال گفت : ناظران در ليگ گذشته كم و بيش به صورت متعادل بر كار داوري نظارت كردند ، اما برخي از آنان به روز نيستند.
مسعود عنايت روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا در خصوص نحوه عملكرد ناظران در اين فصل گفت : در طول ۳۰۶بازي انجام شده ، ۳۰۴داور ايراني و دو داوري خارجي بازيها را سوت زدند و ۳۰ناظر داوري كار نظارت در ليگ هفتم را انجام دادند اما برخي از آنان به روز نيستند و براي آنها بايد يك دوره كلاس آموزش ناظري توسط فدارسيون گذاشته شود.
وي گفت : در كشور ما چه در گذشته و چه در زمان حال داوري و امور مربوط به آن در رتبه آخر قرار داشته است.
وي گفت : اگر فدارسيون ميخواهد داوري و نظارت بر آن در كشور رشد داشته باشد ، بايد بودجه زيادي را براي كلاسهاي داوري و نظارت تخصيص دهد.
مهمترين ركن در هر فوتبال داوري آن است و اگر داوري با علم روز و درست انجام نگيرد، قطعا اشتباهات آن تيمها را متضرر خواهد كرد .
عنايت افزود : ما به تعداد كافي ناظر شايسته نداريم و تا كلاسهاي مربوط به آن تشكيل نشود،داوري و ناظري رشد مطلوبي نخواهد داشت .
و ي گفت : كميته داوران حداكثر كاري كه ميتواند انجام دهد تشكيل كلاسهاي پيش و ميان فصل است كه بايد براي تمامي داوران استانها برپا شود .
وي عملكرد داوري را نيز مثبت برشمرد و گفت : برخي از تيمها به لحاظ اشتباهات داوري در اين دوره متضرر شدند اما به اين معني نيست كه استحقاق جايگاهي فعلي خود را ندارند ، به طور كلي نسبت به فصل گذشته عملكرد آنان رضايت بخش بود.
عنايت مهمترين مشكل داوري را نحوه رفتار بازيكنان تيمها و تماشاچيان برشمرد و افزود : عدم اجراي ضوابط ومقتضيات حرفهاي از سوي تيمها مسئله ساز ميباشد ،در فوتبال كشور ما برخورد و رويكرد حرفه ايي نسبت به تصميمات داور اعمال نميشود و اين در هيچ كجاي دنيا مرسوم نيست كه اشتباه داوري با بيادبي و بيحرمتي و درگيري پاسخ داده شود.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا بين ناظران و داوران تباني صورت گرفته كه برخي از اشتباهات داوري در گزارشات گنجانده نشود، گفت : اصلا چنين چيزي نمي تواند درست باشد ، چرا كه تمامي رقابتها در جلوي چشم ميليونها طرفدار فوتبال وازآن مهمترمقابل ديدگان خبرنگاران، تصويربرداران و شبكههاي مستقيم تلويزيوني برگزار ميشود چطور ممكن است كه اشتباهي فاحش صورت بگيرد اما در گزارش لحاظ نشود.
عنايت در خصوص استفاده از داوران جوان در ليگهاي اينده گفت : شايد در دوره بعد ۲داور جوان به مجموع ۲۸داور اضافه شود و در نهايت تعداد آنان به ۳۰نفر برسد.
وي افزايش دستمزد داوران درليگ آينده را منوط به تصميم فدراسيون دانست و افزود : هر سال برابر با عرف بايد ۱۰تا ۳۰درصد به ميزان دستمزد آنان اضافه شود اما متاسفانه در اين فصل تغيير ي صورت نگرفت و دستمزدها بر اساس همان تعرفه سال ۸۶بود .
رييس كميته داوران در مورد كمك مالي باشگاهها به داوران گفت : چند باشگاه اين پيشنها د را دادهاند اما اگرقرار است كمكي شود بايد در اول فصل باشد و هر باشگاه مبلغي را به صندوق واريز نمايد و اين مبلغ جداي ازدستمزدي باشد كه فدارسيون به داوران پرداخت ميكند.
وي درخصوص نحوه پرداخت دستمزدها به داوران گفت:اصولا پرداخت دستمزد براساس نوع مسابقات صورت ميگيرد مثلا دستمزد داور ليگ دسته يك با دسته دوم و برتر و رده نوجوان با جوان و اميد بزرگسالان تفاوت ميكند .
عنايت درپايان گفت:اميدواريم با برپايي كلاسهاي داوري و ناظري علم داوران و ناظران به روز باشد و شاهد قضاوتهاي بدون اشتباه در فصلهاي بعدي باشيم
شنبه 4 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 400]