تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):منافق، نيرنگباز، زيانبار و شكّاك است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851374924




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عاملان انتحاری داعش چه کسانی هستند؟


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: عاملان انتحاری داعش چه کسانی هستند؟
داعش چنین تبلیغ می‌کند که بیشتر جنگجویان این گروه تروریستی از نیروهای بومی هستند. ولی اگر ترکیب جوخه‌های انتحاری این گروه را در نظر بگیریم، باید گفت که چنین تناسبی وجود ندارد و بیشتر این افراد خارجی هستند.
به گزارش نامه نیوز به نقل از دویچه وله، روزنامه سوئیسی "نویه تسورشه" روز جمعه  گزارش مفصلی درباره نیروهای انتحاری گروه تروریستی داعش منتشر کرده است.


این گزارش تصریح می‌کند که عاملان انتحاری به سلاح استراتژیک "داعش" تبدیل شده‌اند. بیشتر آنان جنگجویان خارجی هستند که دو ویژگی "نادانی و تعصب" شاخص آنان است.

"داعش" به این می‌بالد که بیشتر جنگجویان‌اش، از نیروهای بومی هستند. ولی این تناسب در ترکیب جوخه‌هایی که به عملیات انتحاری دست می‌زنند، کاملا بر عکس است. برای نمونه می‌توان به "احمد س." دانش‌آموز دبیرستانی اشاره کرد که یک آلمانی ترک‌تبار بود. او تابستان گذشته به سفارش "داعش" با یک خودروی انباشته از مواد منفجره خود را در منطقه شیعه‌نشین بغداد منفجر کرد و همراه خود ۵۴ تن را به کام مرگ فرستاد.

در میان قربانیان این حادثه کودکان خردسال نیز به چشم می‌خوردند. البته "احمد س." یک مورد استثنایی نیست. تا کنون بیش از ۱۰ شهروند آلمان در عراق یا سوریه به عملیات انتحاری دست زده‌اند.

"داعش" از عاملان انتحاری نه تنها به عنوان "بمب‌های زنده" برای کشتن شیعیان و ایجاد ترس و نفرت در میان آنها استفاده می‌کند، بلکه همچنین از آنان مانند "سلاحی استراتژیک" در خدمت نابودی تاسیسات دفاعی دشمنان گروه و از بین بردن روحیه آنان سود می‌برد.

طرفه آن که در بسیاری از عملیات انتحاری از خودروهای جنگی آمریکایی استفاده می‌شود که ارتش ایالات متحده پیش‌تر در اختیار ارتش عراق گذاشته بود و اکنون به دست نیروهای "داعش" افتاده‌اند. این خودروها که دارای حفاظ زرهی هستند مانع از آن می‌شوند که عاملان انتحاری هدف گلوله دشمن قرار گیرند. افزون بر آن، می‌توان بیش از یک تن مواد منفجره بار این خودروها کرد.

به گفته "سوفان گروپ" که نهادی برای مشورت در امور امنیتی در آمریکاست، داعش در حملات خود در مرکز استان رمادی واقع در غرب عراق از ۳۰ خودرو انباشته از بمب استفاده کرده است.

در یک رشته عملیات انتحاری در ماه مارس سال جاری فقط در یک روز ۱۳ عامل انتحاری خود را منفجر کردند که در میان آنان یک بلژیکی، یک استرالیایی، یک ازبک، یک چچنی، یک مصری، یک مراکشی و دو تونسی به چشم می‌خوردند. این ترکیب انسانی نشان می‌دهد که "سلاح استراتژیک" دولت اسلامی، عمدتا محصولی وارداتی از سراسر جهان است.

یک عراقی و ۹ خارجی
این موضوع را ابوعبدالله نیز تایید می‌کند که قطعا در این امور صاحب نظر است. او به سفارش "داعش" نقشه‌ای برای عملیات انتحاری در بغداد طرح‌ریزی کرد و "احمد س." را مامور این کار کرد. مدت کوتاهی پس از این عملیات، پلیس عراق موفق شد ابوعبدالله را دستگیر کند.

مجله آلمانی "اشپیگل" اخیرا از مقامات عراقی اجازه گرفت تا بتواند با ابوعبدالله گفت‌وگویی انجام دهد. او در پاسخ به پرسش مربوط به ملیت عاملان انتحاری گفت: «یکی از هر ده نفر عراقی است و بقیه از دیگر کشورهای عربی هستند».

این گفته با داده‌های بانک اطلاعاتی دانشگاه شیکاگو همخوانی دارد. طبق این داده‌ها "داعش" و سازمان سلف آن در عراق و سوریه از سال ۲۰۱۳ تا کنون حدود ۳۰۰ حمله انتحاری و عمدتا در خاک عراق انجام داده‌اند.

تبار عاملان انتحاری در بسیاری موارد ناروشن مانده است. ولی در سه ماه یعنی از مه تا ژوئیه ۲۰۱۴ نام عاملان انتحاری جز در موارد استثنایی روشن است. در ۳۱ حمله انتحاری که در این بازه زمانی صورت گرفته، ۲۱ مورد عاملان حملات از کشورهای عربی دیگر و ۴ مورد نیز از کشورهای غربی بوده‌اند. در نتیجه می‌توان گفت که ۸۰ درصد عملیات انتحاری توسط خارجیان انجام گرفته است و نه افراد بومی.

این میزان شرکت خارجیان در عملیات انتحاری شاید در نگاه اول حیرت‌انگیز باشد، ولی در عراق پدیده تازه‌ای نیست. "محمد حافظ" کارشناس ترور در سال ۲۰۰۷ کتابی منتشر کرد به نام "بمب‌گذاران انتحاری در عراق". او در این کتاب نشان داده است که حتی در آن زمان بیشتر عاملان انتحاری خارجیان بوده‌اند.

تحقیقات محمد حافظ همچنین نشان می‌دهد که افزون بر آن "ایدئولوژی جهاد" توسط جنگجویانی در میان اهالی سنی عراق ترویج شده است که پس از شکست طالبان از افغانستان به عراق گریخته بودند. آنان با عملیات انتحاری در میان شیعیان به‌طور هدفمند می‌خواستند به جدال‌های مذهبی در میان مسلمانان دامن بزنند تا از این گذرگاه بتوانند پشتیبانی نیروهای سنی را جلب کنند.

"انتحار بدون دستبند"
آمریکایی‌ها در اکتبر سال ۲۰۰۷ در جریان تجسسی در نزدیکی شهر سنجار (در شمال عراق) به اسنادی حاوی داده‌های شخصی ۷۰۰ جنگجوی خارجی القاعده در عراق دست یافتند. حدود نیمی از این افراد شهروند عربستان سعودی و یک پنجم شهروند لیبی بودند. در این اسناد وظایف این جهادگرایان نیز تعیین شده بود. ۵۶ درصد آنان برای عملیات انتحاری در نظر گرفته شده بودند. اگر چه شمار شهروندان سعودی در این لیست بیشتر از دیگر ملیت‌ها بود، ولی سعودی‌ها اکثریت عاملان انتحاری را تشکیل نمی‌دادند. بیشترین عاملان انتحاری شهروندان لیبی و مراکش بودند. این افراد فقط به عراق آمده بودند تا بمیرند.

این که آیا تصمیم شخصی برای شرکت در عملیات انتحاری برعهده خود فرد است یا نه، به این امر وابسته است که چه کسی او را به صفوف تروریست ها جذب کرده است. هر اندازه تماس اولیه غیرشخصی‌تر باشد، شانس داوطلب برای ماموریت انتحاری بیشتر است.

این تحلیلی است که یک مرکز پژوهشی درباره ترور (CTC) در وست‌پوینت به آن دست یافته است.

اگر کسی توسط خویشاوندانش به تشکیلات داعش جذب شده باشد، خطر سرنوشت انتحاری برای او کمتر است و اگر توسط اینترنت جذب شده باشد، این خطر بیشتر است.

در پژوهش‌های مربوط به تروریسم این تز وجود دارد که عملیات انتحاری نتیجه درماندگی و استیصال در مبارزه‌ای "رهایی‌بخش" بر ضد قدرتی اشغالگر است و عاملان انتحاری که در گروه‌های خود همپیوند شده‌اند، می‌خواهند با اقدامی ایثارگرانه و قربانی کردن خود از گروه محافظت کنند. ولی به نظر می‌رسد که این الگو برای تروریست های داعش معتبر نیست.

اما برای مرکز پژوهشی یادشده یک اصل مسلم است و آن اینکه "داعش" خارجیان را به چشم عاملان انتحاری مطمئن‌تری می‌بیند تا نیروهای محلی را. زیرا خارجیان به بازی‌های قدرت علاقه‌ای ندارند و برای آنان رستگاری دینی و رویای خلافت از همه چیز مهم‌تر است.

به گفته یک سرهنگ آمریکایی به نام جیمز براون که سابقا در ماموریت عراق بوده، عاملان انتحاری دو دسته هستند: یک دسته آنان که دستشان را با دست‌بند به فرمان خودرو می‌بندند و یک دسته آنان که به چنین دستبندی نیاز ندارند.

ولی پیوستن بیشتر خارجیان به داوطلبان عملیات انتحاری در داعش می‌تواند یک دلیل عملگرایانه هم داشته باشد و آن اینکه خارجیان از آموزش نظامی کمتری برخوردارند. آنان به دلیل عدم تجربه جنگی و نیز عدم آشنایی با زبان محلی، معمولا در میدان‌های نبرد زیاد به کار نمی‌آیند.

یک تروریست سوئیسی نادم که به کشور خود بازگشته گفته است که تبدیل شدن به "شهید" تصمیمی داوطلبانه است. ولی او همزمان اعتراف کرده است که معمولا در تشکیلات "داعش" تازه‌واردان را "گوشت دم توپ" می‌نامند.

*فرادید






۰۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن