واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ شهريور ۱۳۹۴ (۱۱:۵۰ق.ظ)
پيام وزير بهداشت به نخستين سمينار کنترل بيماريهاي واگير موج - وزير بهداشت در پيامي به نخستين سمينار کنترل بيماريهاي واگير در چارچوب پروژه قلب آسيا موسوم به فرايند استانبول گفت: گفت و گو در حيطه سلامت بين کشورهاي منطقه و حتي فرامنطقه زمينه صلح و دوستي را بيش از پيش فراهم ميآورد.
به گزارش خبرگزاري موج، سيد حسن هاشمي در اين پيام با تاکيد بر اين که سلامت حدود و مرز نميشناسد، تصريح کرده است: همه کشورها ملزم به رعايت مقررات بينالمللي بهداشت و ارتقاي سلامت شهروندان خود و تلاش در جهت تحکيم و تثبيت جايگاه سلامت در نظام روابط بينالملل هستند.
وزير بهداشت خاطرنشان کرده است: توانمنديهاي علمي و اجرايي جمهوري اسلامي ايران در زمينه کنترل و پيشگيري از بيماريهاي واگير در قالب برنامه مراقبت بيماريهاي کشور با همکاري 57 دانشگاه علوم پزشکي کشور و ساير مؤسسات علمي و تحقيقاتي از جمله انستيتو پاستور اين امکان را فراهم ميآورد تا در زمينه اجرا و همکاري در موضوعات بهداشتي و درماني به تبادل اطلاعات و دانش فني بپردازند.
هاشمي در ادامه اين پيام آورده است: بحرانهاي جاري از قبيل اپيدميهاي ابولا، کرونا ويروس، آنفلوانزا، تب دانگي و ساير بيماريهاي نوپديد و باز پديد نشان ميدهد که همه کشورها در معرض مخاطرات گسترده انتقال بيماريها هستند و از طرف ديگر اپيدمي خاموش شامل عوامل خطر و بيماريهاي غيرواگير نيز ضرورت همکاري بين دولتها را بيش از پيش روشن ميسازد. اين در حالي است که متأسفانه مناطق مختلف جهان درگير بحرانهاي خودساخته و تروريسم کور تکفيري و استفاده از زور و تهديد براي حل مشکلات سياسي بين کشورهاست که همواره تهديدي جدي براي سلامت مردم چه به صورت مستقيم و يا غيرمستقيم هست.
وزير بهداشت در اين پيام افزوده است: مذاکرات ايران و قدرتهاي جهاني در زمينه برنامه جامع هستهاي ايران به مديريت ظريف وزير محترم امور خارجه ايران که خود مبتکر و پيگير اجرايي شدن اين پروسه نيز هست افقهاي جديد و متنوعي را در تعامل سازنده با جامعه بينالملل فراهم آورده و نشان داد که مهمترين بحرانهاي بينالمللي و منطقهاي ميتواند از طريق گفت و گو حل شود. اين موضوع در زمينه بحرانهاي سلامت نيز به طريق اولي صادق است؛ چرا که همه دولتها متعهد به حفظ و ارتقاي سلامت مردم خود هستند و مردم نيز در دوران حاضر به حقوق خود بيش از پيش آگاه شدهاند و حق سلامت را از دولتهاي خود مطالبه ميکنند.
دکتر هاشمي برگزاري اين نشست را به نوعي در راستاي ديپلماسي سلامت دانسته و تصريح کرده است: در کنار نگاه به کشورهاي پيشرفته، ايران تعهد خود را به کشورهاي در حال توسعه و به ويژه همسايگان خود را فراموش نخواهد کرد.
وي در ادامه اين پيام يادآور شده است: اين پروسه به دنبال ارتقاي امنيت، اعتمادسازي و همکاري هدفمند کشورهاي عضو هست و يکي از اصول اين پروسه همکاريهاي صادقانه و هدفمند به منظور ايجاد صلح و ثبات مداوم و پايدار در افغانستان به عنوان يک منطقه امن و پر رونق در منطقه هست در اين ميان همسايگي کشور افغانستان با کشور جمهوري اسلامي ايران و مناسبات و علايق مشترک طرفين زمينه همکاريهاي مشترک را تقويت ميکند.
در ادامه اين پيام آمده است: اجلاس پيش رو که با حضور کشورهاي عضو و حامي پروسه به مدت دو روز برگزار خواهد گرديد با توجه به رويکردهاي آموزشي، تقويت فزاينده اهداف آموزشي، سازماندهي ملي و استراتژيهاي منطقهاي، رويکردهاي بينالمللي بدون توجه به نژاد، جنس، دين و محل زندگي و با اهداف عمده ارتقاي سطح علمي و دانش و آگاهيهاي افغانستان در مسير توسعه هدفگذاري گرديده و اجرا ميشود.
هاشمي در اين پيام آورده است: جمهوري اسلامي ايران به همکاريهاي مشترک آموزشي، بهداشتي و درماني با اهداف عاليه با رويکرد ارتقاي وضعيت موجود سلامت در منطقه و بهبود عملکردهاي علمي بسيار علاقمند هست. در اين راستا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي همکاري تنگاتنگ خود را در راستاي اهداف عالي بهداشت و سلامت تداوم خواهد داد.
در پايان اين پيام آمده است: بياييم در کنار هم کشورهاي عضو و حامي تمام تعهد و تلاش خويش در ارتقاي سلامت همه مردم؛ به ويژه مردم کشور خوب دوست و برادر افغانستان را به منصه ظهور در آوريم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]