واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ شهريور ۱۳۹۴ (۱۰:۳۳ق.ظ)
وزير نيرو: قيمت فرآوردههاي نفتي و آب تا پايان سال 94 به سطح واقعي ميرسيد موج - وزير نيرو با تشريح دستاوردهاي وزارت نيرو در دولت تدبير و اميد گفت: حدود 5 سال پيش قانوني با عنوان هدفمندي يارانهها به تصويب رسيد که طبق قانون بايد قيمت حاملهاي انرژي همچون برق، نفت، گاز طبيعي، فراوردههاي نفتي و آب تا پايان سال 94 به سطح قيمتهاي واقعي ميرسيد.
به گزارش خبرگزاري موج، حميد چيتچيان، وزير نيرو، با تشريح دستاوردهاي وزارت نيرو در دولت تدبير و اميد اظهار داشت: حدود 5 سال پيش قانوني با عنوان هدفمندي يارانهها به تصويب رسيد که طبق قانون ميبايست قيمت حاملهاي انرژي همچون برق، نفت، گاز طبيعي، فرآوردههاي نفتي و آب تا پايان سال 94 به سطح قيمتهاي واقعي ميرسيد.
وي افزود: بنابراين قانون ميبايست درآمدهاي حاصل از اجراي آن پرداخت يارانه نقدي به مردم، افزايش بهرهوري و توسعه و رونق توليد هزينه شود، اما؛ اتفاق ديگري روي داد و همزمان با اجراي اين قانون در آذر سال 89 قيمتها به يکباره افزايشيافته و افزايش تدريجي آن تا سال 93 متوقف شد.
وي ثابت ماندن نرخها را مانع تحقق اهداف و منابع پيشبيني شده عنوان کرد و گفت: افزايش قيمت حاملهاي انرژي و آب باعث ميشد که بخش کشاورزي، صنعت و مصارف خانگي در خصوص نحوه مصرف آب و حاملهاي انرژي بازنگري کرده و بهرهوري را بالا ببرند که اين کار هم انجام نشد.
وزير نيرو با بيان اينکه اين موضوع موجب انباشته شدن هزينههاي دولت شد، گفت: علاوه بر اين منابع پيشبيني شده حاصل نشد و بهرهوري افزايش چنداني نداشت و به عبارت ديگر اهداف قانون محقق نشد.
وي با اشاره به برخي اقدامهاي دولت يازدهم در خصوص اصلاح روند اجراي قانون هدفمندي يارانهها گفت: دولت يازدهم در سال 93 قيمتها را اندکي افزايش داد، اما؛ طبيعي است در صورت افزايش يکباره قيمتها براي محقق شدن اهداف قانون فشار مضاعف به مردم وارد ميشد.
چيتچيان در خصوص اقدامات وزارت نيرو براي افزايش بهرهوري طي دو سال گذشته گفت: بخشهاي توليد، انتقال، توزيع و محلهاي مصرف عمده جاهايي هستند که ميتوان بهرهوري را ارتقا داد.
وي يادآور شد: بيش از 60 درصد برق حرارتي کشور توسط بخش خصوصي توليد ميشود.
چيتچيان با بيان اين که برنامهريزيهاي لازم براي تبديل نيروگاه گازي به سيکل ترکيبي انجام و قراردادهاي آن مبادله شده است، گفت: با اين کار بازده نيروگاههاي کشور از 40 درصد به حدود 50 درصد افزايش مييابد.
وزير نيرو تصريح کرد: احداث بخش بخار نيروگاههاي گازي پروژهاي زمانبر است که در مدت 2 تا 2.5 سال زمان نياز دارد.
وي از صدور مجوز احداث نيروگاه بادي در کمتر از 24 ساعت توسط سازمان انرژيهاي نو ايران خبر داد و گفت: به خاطر اين تحولي که در صدور مجوزهاي سرمايهگذاري و همچنين واگذاري انشعابها صورت گرفته است، طي اين دو سال رتبه جمهوري اسلامي ايران در صحنه بينالمللي در خصوص بهبود فضاي کسبوکار بهبود يافته است.
وي استفاده از توربينهاي راندمان بالاي کلاس F در صنعت برق را يکي از سياستهاي وزارت نيرو عنوان کرد و گفت: ما بايد بهجاي توربين کلاس E از توربينهاي کلاس F استفاده کنيم که با تحقق آن راندمان از 50 درصد به 60 درصد ارتقا مييابد.
چيتچيان در خصوص افزايش بهرهوري در بخشهاي انتقال و توزيع گفت: از مهر ماه سال گذشته يک برنامه ملي اجرا شد و حاصل آن کاهش تلفات برق از 15.03 به 12.46 درصد کاهش يافته است که بيانگر کاهش 2.57 درصدي تلفات اين بخش است.
وي افزود: در راستاي افزايش بهرهوري در صنعت برق، مجوزهايي براي احداث نيروگاههاي کوچک صادر کرديم که اين نيروگاهها در محلهاي مصرف ساخته ميشوند.
وي ادامه داد: نيروگاههاي کوچک به دليل نزديکي به محل مصرف تلفات توزيع و انتقال ندارند و از سوي ديگر از حرارت آنها ميتوان براي توليد آب شيرين و يا تأمين آب گرم صنايع استفاده کرد.
وزير نيرو در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به ساخت اولين نيروگاه زمينگرمايي کشور در مشکينشهر استان اردبيل گفت: قراردادهاي اين طرح با پيمانکار بسته شده و در آينده اولين نيروگاه زمينگرمايي کشور به ظرفيت 5 مگاوات در اين منطقه ساخته ميشود.
وي افزود: از انرژي زمينگرمايي فقط به منظور نيروگاه استفاده نميکنيم و از حرارت موجود در زمين براي گرمايش زمستان و تأمين سرمايش در تابستان نيز استفاده ميشود.
چيتچيان قيمت تمام شده هر يک کيلووات ساعت انرژي الکتريکي را بدون در نظر گرفتن قيمت سوخت 80 تومان عنوان کرد و گفت: اين در حالي است که قيمت فروش آن به مردم 60 تومان است؛ همچنين از اين مبلغ 102 ريال بابت پرداخت يارانهها به سازمان هدفمندي يارانهها پرداخت ميشود و کمتر از 50 تومان در اختيار وزارت نيرو قرار ميگيرد.
وزير نيرو با تشريح وضعيت نيروگاه شهيد مفتح همدان گفت: براي تأمين آب اين نيروگاه از آبهاي زيرزميني استفاده ميشود و همزمان با توسعه کشاورزي در منطقه بيلان منابع آب زيرزميني در منطقه منفي شد.
وي افزود: اين موضوع باعث فرو نشستن نقاط مختلف شد تا جايي که مجبور شديم که از نيروگاه شهيد مفتح همدان فقط در مواقع پيک استفاده کنيم.
وي از تبديل برج تر يکي از واحدهاي نيروگاه همدان به برج خشک به منظور کاهش مصرف آب در اين نيروگاه خبر داد و گفت: علاوه بر اين يک خط انتقال آب 40 کيلومتري به منظور استفاده از پساب فاضلاب تصفيه شده شهر همدان در نيروگاه شهيد مفتح ساخته شد که با اجراي اين طرح آب مورد نياز نيروگاه شهيد مفتح ديگر از منابع آب زيرزميني تأمين نميشود.
وي با تأکيد بر اين که نيروگاههايي که در کنار ساحل هستند، ميتوانند آب مورد نياز را از طريق دريا تأمين کنند، گفت: در بسياري از نقاط کشور مجبور به استفاده از پساب فاضلاب براي تأمين آب در نيروگاههاي حرارتي هستيم.
چيتچيان در خصوص تأمين آب مورد نياز صنايع گفت: برخي صنايع کشور به دليل محدوديت منابع آبي با کمبود آب مواجه شدند که آنها با اجراي شبکه فاضلاب و احداث تصفيهخانه فاضلاب آب مورد نيازشان را تأمين کردند.
وي استفاده از پساب را يکي از روشهاي درست استفاده از منابع آب دانست و گفت: پساب فاضلاب براي مصارف صنعتي استفاده ميشود و از آن براي شرب مطلقا استفاده نميشود.
وي تأکيد کرد: بازچرخاني آب کار مهم ديگري است که بايد در صنايع انجام شود بدين معنا که آب استفاده شده را دوباره تصفيه کرده و به مصرف برسانند.
وزير نيرو از تغيير رويکرد در سياستهاي مديريت منابع آب خبر داد و گفت: ما همچنان اعتقاد داريم که سدهايي بايد در کشور ساخته شوند، اما؛ پيش از اين نقطه ثقل فعاليتهاي آب معطوف به سدسازي بود که ما اين نقطه را به تعادلبخشي منابع آب بهويژه منابع آب زيرزميني منتقل کرديم.
وي افزود: ما در آينده بيشتر روي اقتصاد آب و برق کار خواهيم کرد تا تعادل بين هزينه و درآمد آنها ايجاد شود تا خدمات اين صنايع به صورت پايدار ارائه شود.
وي از مديريت مصرف به عنوان موضوعي مهم ياد کرد و گفت: با توجه به شرايط خشکسالي در کشور نيازهايمان را بايد از طريق مديريت مصرف و افزايش بهرهوري پاسخگو باشيم.
وزير نيرو، يادآور شد: خوشبختانه مذاکراتي که به نتيجه رسيده باعث ميشود که بيشتر از گذشته از منابع مالي خارجي استفاده کنيم.
وي خاطرنشان کرد: براساس برنامه 6 توسعه در نظر داريم که 5 هزار مگاوات نيروگاه تجديدشونده نصب کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]