واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ شهريور ۱۳۹۴ (۱۴:۳۶ب.ظ)
کارشناس بازار مسکن: به دليل حجم نقدينگي در مسکن تا پايان سال افزايش قيمت نداريم موج - ساير رسانه ها؛ يک کارشناس بازار مسکن با اشاره به گذشت بيش از دو سال رکود در اين بخش مهم اقتصادي کشور، بر ضرورت رونق آن تأکيد کرد و گفت: با توجه به حجم نقدينگي که در بخش مسکن وجود دارد در صورت رونق افزايش قيمت حداقل تا پايان سال جاري منتفي است.
ايرنا نوشت:
در حالي که بيش از دو سال از رکود در بازار مسکن ميگذارد فعالان بازار مسکن معتقدند اين رکود بايد هرچه زودتر به پايان برسد تا چرخه ديگر صنايع وابسته به اين بازار به حرکت در آمده و اشتغال را با خود به همراه آورد.
حسام عقبايي، رئيس اتحاديه مشاوران املاک، تجربه 20 ساله روند بازار مسکن ايران را مورد اشاره قرار داد و افزود: اين تجربه بيانگر آن است که قاعدتا ميبايست از رکود خارج شويم.
وي با بيان آن که حدود يک هزار و 200 شغل وابسته به بازار مسکن است که رکود اين بازار آنها را نيز تحت تأثير قرار داده، تأکيد کرد: سال گذشته به دولت پيشنهاد دادهايم تا در اجراي سياست خروج از رکود ابتدا به خروج بازار مسکن توجه کند و سپس برنامههاي ديگر اجرايي گردد که مورد توجه دولت واقع نشد.
عقبايي گفت: اکنون نوبت آن است که بازار مسکن از رکود خارج شود و با خود رونق در ساير بخشهايي که به اين صنعت وابسته هستند را فراهم کند تا موجب افزايش درآمد ملي شود.
رئيس اتحاديه مشاوران املاک نحوه خروج از رکود را مهم عنوان و تصريح کرد: براي خروج از رکود حاکم بر اين بخش بايد چند کار همزمان با يکديگر انجام شود تا نتيجه ايجاد شده در همه بخشها آثار خوب و يکساني داشته باشد.
وي اولين گام در اين خصوص را افزايش قدرت خريد مردم و ارائه تسهيلات خريد دانست و افزود: گرچه تسهيلات بانکي براي اين منظور در نظر گرفته شده، اما؛ آغاز آن از سال 1395 است و براي امسال بايد کار ديگري انجام داد.
عقبايي گام دوم را توجه به بخش توليد مسکن و بخش خصوصي ارزيابي کرد و گفت: دولت بايد با پرداخت تسهيلات با نرخ بازدهي کم اين بخش را براي توليد مسکن تشويق کرده و به حمايت از توليدکنندگان تجهيزات ساخت بپردازد.
اين کارشناس حوزه مسکن، عملياتي شدن هرچه سريعتر برنامه جامع دولت که مانع از پراکندهکاري دستگاههاي مختلف اجرايي ميشود را خواستار شد و گفت: عملياتي شدن اين برنامه کمک بسيار خوبي براي سازندگان مسکن است و آنان را از مراجعه به تصميمات مختلف دستگاههاي اجرايي معاف کرده و از يک سياست خاص تدوين شده پيروي خواهند کرد.
وي مهمترين گام را براي رونق بازار مسکن جلوگيري از سياستهاي سوداگرانه بانکها دانست و تأکيد کرد: همانگونه که دولت نيز تأکيد کرده بانکها بايد از بنگاهداري خارج شوند، زيرا؛ اين کار باعث خواهد شد بازار مسکن به صاحبان اصلي آن بازگشته و سياستهاي سودجويانه بانکها آرامش آن را برهم نريزند و موجب افزايش قيمتها نشوند.
به گفته عقبايي اجرايي شدن اين گامها توأم و همزمان باهم به رونق درست و منطقي بازار مسکن منجر خواهد شد.
رئيس اتحاديه مشاوران املاک با بيان آن که رونق در بازار مسکن افزايش قيمت در اين بخش را به دنبال نخواهد داشت، تأکيد کرد: موج سرمايهگذاري سودجويانه در اين بخش حضور ندارد که افزايش قيمت ايجاد کند.
يادآور ميشود، رکود بازار مسکن وارد سومين فصل تابستان ميشود و همچنان اين بازار درگير کاهش خريدوفروش و نبود سرمايهگذاري است بهطوري که مسوولان اين بخش از کاهش بيش از 70 درصدي صدور پروانههاي ساختماني خبر ميدهند که اين روند در سالهاي آينده ميتواند فاصله ميان عرضه و تقاضا را افزايش دهد در حالي که هم اکنون هم بازار مسکن با کمبود عرضه مواجه است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]