تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):برترین ایمان آن است که معتقد باشی هر کجا هستی خداوند با توست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820780851




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نخستین فتوت‌نامه معماری در موزه ملک به نمایش درمی‌آید


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در گفتگو با مهر عنوان شد؛
نخستین فتوت‌نامه معماری در موزه ملک به نمایش درمی‌آید

موزه ملک


شناسهٔ خبر: 2894878 - سه‌شنبه ۳ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۹
فرهنگ > صنایع فرهنگی

نخستین فتوت‌نامه و لوح‌رسم معماری در حالی در موزه ملک به نمایش درمی‌آید که به گفته رئیس اداره اطلاعات فرهنگی موزه ما تاکنون فتوت‌نامه معماری نداشته‌ایم . نوشاد رکنی، رئیس اداره اطلاعات فرهنگی و حفاظت فنی موزه ملک در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: ما فتون‌نامه همه اصناف، از بنا و نانوا و بقال را داریم اما تاکنون فتوت‌نامه معماری نداشته‌ و نمی‌دانسته‌ایم معماران چگونه کار می‌کرده‌اند و رسم و رسومشان چگونه بوده؛ چطور نقشه می‌کشیده و طراحی می‌کرده‌اند و یک سری سوالات دیگر. اما با کشف این لوح معماری به فتوت‌‌نامه معماران دست پپیدا کرده‌ایم.به گفته وی، پیشینه این لوح مشبک شطرنجی چوبی با روکش روغنی(لاکی) به میانه‌های دوره قاجار برمی‌گردد و دارای رقمی به سال ۱۳۰۹ هجری قمری است. نوشته‌های کتیبه دورتادور این لوح بیانگر آن است که این اثر تاریخی، یک «فتوت‌نامه معماری» یا دست‌کم بخشی از آن است.رکنی، این لوح معماری را منحصربه‌فرد دانست و افزود: اثر تاریخی «لوح رسم معماری»، آن‌گونه که مستندات تاریخی نشان می‌دهد بدیل و نمونه‌ای در ایران ندارد و یگانه نمونه از این سند تاریخی در کشور به شمار می‌آید. در حاشیه دورتادور این لوح معماری، کتیبه‌ای به خط شکسته‌نستعلیق خفی درج شده است. بررسی فنی کارشناسان کتابخانه و موزه ملی ملک نشان می‌دهد این کتیبه از آغاز جزیی از لوح بوده است.
فتوت نامه معماری
رئیس اداره اطلاعات فرهنگی و حفاظت فنی موزه ملک، اهل فتوت مرام‌نامه‌هایی داشتند که به «فتوت‌نامه» معروف بوده و میثاق مکتوب میان شاگرد و استاد به حساب می‌آمده است. کسی که در حلقه فتوت درمی‌آمد، مقید بود فتوت‌نامه را رعایت کند. معماری که ساختن این لوح را سفارش داده، خواسته است فتوت‌نامه او را در حاشیه لوح بنگارند تا پیوسته آن را پیش چشم داشته باشد.نمایشگاه نهمین تک اثر کتابخانه و موزه ملی ملک با موضوع «لوح رسم معماری»، بخشی از برنامه‌های نخستین موزه وقفی- خصوصی ایران و یکی از شش کتابخانه بزرگ کشور در حوزه نسخه‌های خطی در هفتمین جشنواره ماه هشتم است که در روز چهارشنبه ۴ شهریور ۱۳۹۴ در مکان نمایشگاه تک اثر این موقوفه گشایش خواهد یافت.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن