واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: اهدای عضو 16 نفر مرگ مغزی در استان کردستان
کارشناس پیوند معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت :از این تعداد 14 نفر مرد و دو زن بودند و اهدا کننده بالای 40 سال نداشتیم و از میان این اهدا کنندگان عضو، نیز 3نفر کودک دو سال و نیم، سه و چهار ساله بودند.
خیراللهی با اشاره به اینکه فرهنگ اهدای عضو در میان خانواده های کردستانی هنوز جا نیفتاده است، گفت: بر اساس استانداردهای جهانی، آمار میزان استقبال از اهدای عضو را بر اساس تعداد اهدا کننده به نسبت جمعیت می گیرند و در این شاخص استان کردستان در رده های پایینی قرار دارد.
وی در مورد امکانات و تجهیزات کردستان برای پیوند اعضا اهدا کنندگان اظهار کرد: در این استان امکان پیوند اعضا وجود ندارد و ما تنها مسوول فراهم آوری و شناسایی افراد هستیم و در صورت وجود موردی آن را با هماهنگی به بیمارستان شریعتی تهران اعزام می کنیم.
کارشناس پیوند معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: برای پیوند اعضا در استان باید بخش پیوند را ایجاد کنیم و شرایط ویژه ای برای این کار بگذاریم.
وی با بیان اینکه تاکنون کارت اهدای عضو در استان برای کسی صادر نشده است، گفت: از آبان ماه پارسال تاکنون هشت نفر برای اهدای عضو اعلام آمادگی کرده اند که قرار است در فضای اینترنت، سایتی ایجاد کنیم و این افراد پس از ثبت نام در سایت برای آنان کارت اهدای عضو صادر شود.
خیراللهی بیان کرد: اکنون آماری از تعداد افراد داوطلب برای اهدای عضو در استان نداریم چرا که دانشگاه های علوم پزشکی کارت صادر نمی کنند و افراد در بیمارستان ها اقدام به ثبت نام برای اهدای عضو می کنند.
وی افزود: در صورتی که سایت اینترنتی ایجاد شود به راحتی می توان تعداد اهدا کنندگان را به روز در سایت مشاهده کرد و جامعه آماری به روزی داشت.
کارشناس پیوند معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان اظهار کرد: برای اهدای عضو باید خانواده شامل پدر و مادر و در صورت داشتن همسر و فرزند، رضایت کتبی برای اهدای عضو بدهند و در غیر این صورت کارت اهدای عضو مجوزی برای اهدای عضو طرف دارنده کارت نیست.
وی اظهار کرد: قانونی در این زمینه وجود ندارد که فردی که دارای کارت اهدای عضو باشد بتواند بدون اجازه خانواده و تنها به صرف داشتن کارت، اقدام به اهدای عضو کند.
خیراللهی با اشاره به اینکه در استان کردستان استقبالی از موضوع اهدای عضو نمی شود، گفت: برای فرهنگ سازی در این زمینه نیازمند همراهی و همکاری رسانه ها هستیم.
وی همچنین درخواست کرد در حاشیه برپایی نمایشگاه ها یا برنامه های فرهنگی غرفه ای برای ثبت نام اهدای عضو و اطلاع رسانی در این راستا ایجاد شود.
به گفته وی در واحد پیوند معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان افرادی که علاقمند به اهدای عضو باشند را ثبت نام می کنیم و با راه افتادن سایت برای آنان کارت صادر می شود.
وی گفت: متاسفانه به دلیل ضعف در اطلاع رسانی و نبود فرهنگ اهدا عضو، خانواده ها تمایلی به این کار ندارند.
کارشناس پیوند معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان به تاثیرگذاری روحانیون و علمای استان در راستای فرهنگ سازی این امر خداپسندانه نیز اشاره کرد و گفت: روحانیون و علما هم با این موضوع برخورد سلیقه ای می کنند و اجماعی بر روی آن ندارند به طوری که برخی از علمای منطقه این موضوع را تایید و آن را اقدامی خوب و در راه خدا می دانند و عده ای هم آن را نفی می کنند.
وی افزود: حتی بسیاری از خانواده ها که با موضوع اهدای عضو مقاومت می کنند می گویند خداوند فرزند ما را آن طوری که به ما اهدا کرده ما هم همانطور او را به نزد خداوند می فرستیم و با این توجیه در برابر این امر، مقاومت می کنند.
خیراللهی اظهار کرد: هر فردی می تواند جان هشت نفر را نجات دهد و از این نظر اهدای عضو امری بسیار مهم و مورد رضایت خداوند متعال است.
استان کردستان یک میلیون و 480 هزار نفر جمعیت دارد.
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]