تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):به جرّاح مدائنى فرمودند: آيا به تو بگويم كه مكارم اخلاق چيست؟ گذشت كردن از مردم، سهي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827203659




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اجرای طرح «همیار مشاور» در دوره متوسطه اول


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: اجرای طرح «همیار مشاور» در دوره متوسطه اول خبرگزاری پانا: مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش گفت: طرح همیار ویژه دانش‌آموزان دختر و پسر متوسطه اول اجرا می‌شود.
۱۳۹۴ دوشنبه ۲ شهريور ساعت 09:44

خبرگزاری پانا+

به گزارش خبرگزاری پانا، ابوالقاسم عیسی‌مراد مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش در جمع خبرنگاران در خصوص طرح «همیار مشاور»، اظهار کرد: در دوره نوجوانی وقتی فشار و مشکلات بر نوجوانان زیاد می‌شود اغلب برای دریافت کمک به سوی یکی از همسالان خود می‌روند و لذا چنانچه با آموزش و مهارت‌آموزی شرایطی را برای حمایت همسالان از هم فراهم آوریم، این فرایند طبیعی ممکن می‌‌شود.

وی با بیان اینکه در اینجا توجه به ظرفیت‌ بالقوه‌ در گروه همسالان دانش‌آموز برای شرکت فعال در برنامه‌های مشاوره دارای اهمیت است، افزود: اغلب دانش‌آموزان دارای مشکل‌ ترجیح می‌دهند برای طرح مسائل خود و دریافت کمک اول به همسالان خود مراجعه کنند.

عیسی‌مراد با بیان اینکه بر این اساس با بهر‌ه‌گیری از این رویکرد در مدارس می‌توان زمینه را برای توانمند ساختن دانش‌آموزان و ارائه فرصت‌هایی به آنان جهت مشارکت در فعالیت‌های مشاوره‌ای و پیشگیری و کنترل رفتارهای پرخطر فراهم آوریم، افزود: در این زمان است که می‌توان به مهمترین دستاورد که همان توسعه و تقویت مهارت‌‌های فردی، اجتماعی و ساخت رفتارهای سالم است، دست یافت.

مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد:‌ اولین همایش ملی «همیار مشاور» در تابستان سال جاری در حال برگزاری است که هفته گذشته بخش دختران در اردوگاه رامسر برگزار شد و از فردا نیز بخش پسران شروع می‌شود.

وی با اشاره به ضرورت اجرای طرح «همیار مشاور» گفت: تحقیقات و مطالعات فراوان نشانگر آن است که توانمندی و مشارکت کامل افراد در تغییر رفتار آنان بسیار است و در برنامه مشاوره همتایان به عنوان نوعی برنامه مشارکتی است چراکه دانش‌آموزان نوجوان ترجیح می‌دهند در امور مشکلات خود با همسالان مشورت کنند.

عیسی‌مراد ادامه داد: در این برنامه تعامل افقی در بین اعضای گروه ایجاد می‌شود که می‌تواند عامل مهمی در موفقیت برنامه‌ مذکور باشد و این تعامل می‌تواند در تمام فرایند برنامه آموزشی به صورت فعالانه توسط همسالان صورت بگیرد و در طراحی این روند، بی‌نظیرترین فرصت‌ها برای یادگیری و انتقال اطلاعات برای گروه‌های هم‌سال ایجاد می‌شود.

مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه بحث همیار مشاور برنامه خوبی است و ضرورت آن این است که دانش‌آموزان حس کنند می‌توانند پیام خودشان را به مشاوران مدارس منتقل کنند، عنوان کرد: اهداف طرح همیار مشاور شامل «کمک به رشد سازگاری فردی و اجتماعی دانش‌آموزان و ارتقای سطح سلامت روان»، «تقویت توانمندی‌های فردی، اجتماعی و ارتباطی دانش‌آموزان مبتنی بر دانش‌های پیشرفته روز»، «تقویت حفظ مسئولیت‌پذیری و ترویج فرهنگ مشارکت‌پذیری و مشارکت‌جویی در بین دانش‌آموزان برای حفظ و ارتقای سلامت روان خود و سایر دانش‌آموزان»، «مهیا ساختن زمینه برای تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی سالم و بهره بردن از هنجارهای گروهی در گرو همسال جهت پیش‌گیری از بروز رفتارهای پرخطر در دانش‌آموزان»، «ترویج فرهنگ راهنمایی و مشاوره در میان دانش‌آموزان و جامعه»، «تسهیل دسترسی دانش‌آموزان به خدمات مشاوره‌ای در مدرسه و شناسایی و ارجاع به موقع دانش‌آموزان در معرض خطر»، «تقویت تشکل‌های همسال جهت پیشگیری و کنترل رفتارهای پرخطر» و «حفظ ارتقای سلامت روان و ارتقای آموزش‌های تحصیلی، شغلی و بهداشت روان» است.

وی حیطه عمل «همیار مشاور» در کشور را «اداره کل امور تربیتی و مشاوره معاونت پرورشی و فرهنگی به عنوان برنامه‌ریزی، سیاست‌گذار و ناظر»، «معاون پرورشی و اداره کل آموزش و پرورش استان، اداره مشاور استان‌ها به عنوان برنامه‌ریزی و مسئول ناظر طرح در استان»، «معاونت پرورشی و فرهنگی و کارشناسی مشاوره تمامی مناطق به عنوان مجری»، «مشاوران مدارس به عنوان مجری» و «دانش‌آموزان دختر و پسر متوسطه اول را مشمول طرح» برشمرد.

عیسی‌مراد با اشاره به مراحل اجرای طرح همیار مشاور بیان کرد: اولویت اجرای این برنامه در واحدهای آموزشی است که مدیر واحد آموزشی داوطلب اجرای برنامه بوده و در کارگاه آموزشی برنامه همیار شرکت می‌کند و مشاور واحد آموزشی دوره آموزش ضمن خدمت مهارت‌های زندگی و برنامه همیارمشاور را گذرانده و علاقه‌مند به اجرای برنامه است و ترجیحاً دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد روان‌شناسی و مشاوره است.

مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: نمایندگی از دانش‌آموزان که بین 10 تا 12 نفر از هر استان هستند در همایش همیارمشاور دعوت شدند و به دانش‌آموزان یاد داده می‌شود پیام دیگر دانش‌آموزان را به مسئولان این حوزه منعکس کنند.

وی تصریح کرد: روش انتخاب «همیاران مشاور» از بین دانش‌آموزان دختر و پسر دوره اول متوسطه در هر سال تحصیلی به شرح زیر انتخاب می‌شوند که شامل معرفی برنامه همیار مشاور در مراسم صبحگاه مدرسه و تهیه تراکت، بروشور و اطلاع‌رسانی درباره آن و اعلام فراخوان عمومی برای ثبت‌نام از داوطلبان (تا 20 مهرماه)، نصب پوستر فراخوان در مدارس مجری تا (20 مهرماه)،تکمیل فرم ثبت‌نام توسط داوطلبان تا (30 مهرماه)،بررسی شرایط داوطلبان مشاور مدرسه و انتخاب همیاران،شرکت همیاران در کارگاه آموزشی - توجیهی و دریافت کارت همیار مشاور و آغاز رسمی فعالیت همیار مشاور با ادای سوگند جمعی در روز پانزدهم آبان و مقارن با هفته دانش‌آموز است.

عیسی‌مراد با اشاره به ویژگی‌ها و شرایط لازم برای انتخاب همیاران افزود: این شرایط شامل «برخورداری از توانمندی معنوی، فرهنگی، علمی و اجتماعی»، بهره‌مندی از تفکر منطقی و قدرت تجزیه و تحلیل»، «حسن اشتهار در مجموع ارکان مدرسه برخورداری از سلامت روان، توانایی در برقراری ارتباط مؤثر با همسالان خود، مقبولیت در و بین دانش‌آموزان»، «علاقه‌مندی به انجام امور داوطلبانه و فعالیت‌های یاری‌رسانی به همسالان خود»، «عملکرد یا موفقیت تحصیلی در حد متوسط به بالا و رضایت والدین مبنی بر موافقت فعالیت دانش‌آموز همیار در این برنامه» عنوان کرد.

مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش عناوین آموزشی برای همیاران را شامل «آشنایی با ویژگی‌ها و اهداف برنامه همیار مشاور و نقش خود در آن»، «آشنایی با شرح وظایف و خصوصیات همیاران مشاور»، «آشنایی با مفاهیم بهداشت روان»، «راهنمایی و مشاوره»، «آموزش مفاهیم و چگونگی انتقال هویت اسلامی ـ ایرانی»، «آموزش مفاهیم و چگونگی انتقال سبک زندگی اسلامی - ایرانی»، «آموزش مفاهیم و چگونگی انتقال آداب و مهارت‌های زندگی»، «آموزش مهارت‌های رهبری گروه، مهارت‌های ارتباطی، الگودهی و شکل‌دهی رفتارهای سالم»، «آموزش ارتباط با دانش‌آموزان آسیب‌پذیر و دارای مشکلات سلامت روانی»، «آموزش در زمینه موضوعات مختلف سلامت روانی نظیر پیشگیری و ارتقای مشاوره‌های تحصیلی، مداخلات اولیه»، «آموزش در زمینه رازداری و امانتداری و ارائه دستورالعمل‌های اجرایی وظایف همیاران» عنوان کرد.

وی با اشاره به مسئولیت همیاران در این طرح اظهار کرد: مسئولیت آنها شامل «تسهیل‌گران راهنمایی و مشاوره»، «ایجاد فضای یادگیری مثبت و مناسب با مأموریت‌های مدرسه»، «قوام‌بخشی فرهنگ عمومی و کارکردهای مشاوره‌ای و راهنمایی در مدرسه»، «کمک به رشد مهارت‌های فردی و اجتماعی دانش‌آموزان»، «یاری‌رسانی به همسالان خود در زمینه‌های بهداشت روان، تحصیلی و شغلی»، «ارجاع دانش‌آموزان نیازمند خدمات بهداشت روان، راهنمایی و مشاوره به مشاور مدرسه»، «همکاری با مشاور مدرسه در اجرای برنامه‌های بهداشت روان» و «همکاری با تشکل‌های دانش‌آموزی در مدرسه» است.

عیسی‌مراد تاکید کرد: اخیراً سایتی به نام همیارمشاور دانش‌آموزان راه‌اندازی شده است که نشانی آنhm.medu.ir است که اهداف ضرورت‌ها و برنامه‌ها در آن منعکس شده و محاوره‌ها از طریق این سایت انجام می‌شود و در اینجا پیام‌های دانش‌آموزان و موضوعات «همیارمشاور» منعکس می‌شود.

اخیراً سایتی به نام همیارمشاور دانش‌آموزان راه‌اندازی شده است که نشانی آنhm.medu.ir است که اهداف ضرورت‌ها و برنامه‌ها در آن منعکس شده و محاوره‌ها از طریق این سایت انجام می‌شود و در اینجا پیام‌های دانش‌آموزان و موضوعات «همیارمشاور» منعکس می‌شود.

مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش در خصوص تجارب برتر تربیتی اظهار کرد: مدارس از طریق نواحی به استان معرفی شدند و ما نیز تعدادی از آنها را مورد تشویق قرار می‌دهیم یعنی هر کس در آموزش و پرورش تجارب برتری در حوزه تربیتی داشته باشد و نیز الگوهای برتر درس تفکر و سبک زندگی تجلیل می‌شوند که بیش از 2 هزار نفر هستند و توسط استان‌ها انتخاب شدند و از بین آنها 130 تا 140 نفر در هشتم و نهم شهریور با حضور وزیر آموزش و پرورش و معاونان پرورشی تجلیل خواهند شد.

عیسی‌مراد با بیان اینکه طرح «رابطان هسته‌های مشاور» در حال اجراست، افزود: این طرح در مقطع ابتدایی انجام می‌شود و رابطان «هسته‌های مشاور» نقش مشاور مدرسه را ایفا می‌کنند و از معلمان هستند، ضمن اینکه برخی دوره‌های مختلفی را دیده‌اند؛ این افراد که حدود 28 هزار نفر در سطح کشور هستند به صورت داوطلبانه در این زمینه همکاری می‌کنند.

مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: هسته‌های مشاور در همه استان‌ها فعال بوده و 740 هسته وجود دارد که مدارسی که نیاز پیدا کنند به آنها دسترسی دارند.

وی عناوین فعالیت‌های اداره کل امور تربیتی و مشاوره در شهریورماه سال جاری را شامل «برگزاری همایش دانش‌آموزی همیار مشاور کشور در اردوگاه میرزا کوچک‌خان رامسر ویژه 640 نفر دانش‌آموز منتخب همیار مشاور»، «تمهید مقدمات به کارگیری مشاوران متخصص در هسته‌های مشاوره مناطق»، «تربیت مدرسان عالی هدایت تحصیلی براساس نظام جدید آموزشی»، «راه‌اندازی و فعال‌سازی سایت دانش‌آموزی همیار مشاور»، «تهیه دستورالعمل و تقویم اجرایی فعالیت‌ مشاوران در مدارس متوسطه دوره اول»، «برنامه‌ریزی و اجرایی کردن آزمون‌های مشاوره‌ای به صورت آنلاین در مدارس کشور»، «تقدیر از استان‌های برتر در زمینه هفته معرفی مشاغل و تحلیل آزمون علمی مشاوران» و «ارسال نتایج آن به استان‌ها جهت برنامه‌ریزی آموزشی مشاوران مدارس» برشمرد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن