تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر که خوش نیت باشد روزیش زیاد می شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829130646




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تبعات سياسي توافق هسته اي بيشتر است يا تبعات اقتصادي؟


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱ شهريور ۱۳۹۴ (۱۵:۳۸ب.ظ)
تبعات سياسي توافق هسته اي بيشتر است يا تبعات اقتصادي؟ موج - به نظر مي رسد که توافق هسته اي پيش از آنکه فضاي اقتصادي را باز کرده باشد فضاي سياسي و ديپلماتيک را جهش داده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، پيش از انجام توافق هسته اي شايد فضاي ذهني اکثر مردم دستيابي به اين توافق و گشايش اقتصادي بود. اولين مطالبه مردم هم بهبود وضع معيشتي و رسيدن به آستانه اي از توسعه بود که آن را در زندگي خود احساس کنند. در ابتداي امر دولت حل همه مشکلات اقتصادي را منوط به حصول به توافق هسته اي مي دانست؛ اما بعد از پايان مذاکرات و دستيابي به توافق کم کم دولت از اين موضع کناره گيري کرد و صرفا ديگر همه چيز را به اين اتفاق پيوند نداد. قبل از آن هم بسياري از صاحبنظران بر اين نکته تاکيد مي کردندکه نبايد مردم را نسبت به اين رويداد دلخوش کرد؛ چرا که آثار رونق اقتصادي مسلما چند سال به طول مي انجامد. با اين حال پس از حصول به توافق هسته اي هيئت هاي مختلف خارجي به کشور آمدند. اعتقاد اوليه بر آن بود که باب مذاکرات اقتصادي هم باز شده است. هر چند به نظر مي رسد اينها تنها شروعي بود براي راهي که در سالهاي بعد بايد پيگيري شود. به عبارتي اگر به تمامي وقايع به يک ديد نگاه کنيم متوجه مي شويم که اين رفت و آمدها پيش از آنکه جنبه اقتصادي داشته باشد بار سياسي به همراه داشته است. حميدرضا ترقي، عضو شوراي مرکزي موتلفه اسلامي در اين باره به خبرنگار موج گفت: «اصل مذاکرات از ابتدا سياسي بوده است. مذاکرات هسته اي و همه برنامه ريزي ها در مسيرسياسي هدفگذاري شده بود؛ بنابراين نمي توانيم به زودي انتظار آثار اقتصادي قابل توجهي را داشته باشيم. همانطور که دولت مطرح کرده است.»
ترقي گفت: «من فکر مي کنم که مطالبات اقتصادي خيلي در دسترس نيست؛ چرا که همه روي تاثيرات سياسي مذاکرات حساب باز کرده بودند. دولت هم اصراري ندارد که خيلي تاثيرات اقتصادي مذاکرات ديده شود.»
وي افزود: «برخي هيئت هاي خارجي و ديپلماتيک که اخيرا به تهران آمدند هم جنبه بازاريابي براي صادرات کالاهاي خودشان هستند. به عبارتي اين کنش فرصت طلبي بعد از مذاکرات هم محسوب مي شود.»
ترقي در ادامه اضافه کرد: «به نظر مي رسد که تا سال 95 بايد منتظر آثار و نتايج توافق هسته اي باشيم؛ بنابراين به اين زودي نبايد منتظر آثار اقتصادي آن باشيم.»
از آن گذشته بازگشايي سفارت انگليس در ايران هم يکي از همان وقايع سياسي بود که هر چند اعتقاد بر اين است که فرصت طلبي پس از مذاکرات محسوب مي شود با اين حال و برخلاف انتقادات نسبت به آن اتفاق مهمي محسوب مي شود. به نظر مي رسد که توافق هسته اي پيش از آنکه فضاي اقتصادي را باز کرده باشد فضاي سياسي و ديپلماتيک را جهش داده است. دکتر ابوالقاسم حکيمي پور، استاد دانشگاه علامه طباطبائي گفته است: «تا به الان تمامي رفت و آمدهاي هيئت هاي کشورهاي مختلف جنبه سياسي و روابط ديپلماتيک داشته است. به اين صورت که به نظر نمي رسد که معاهده تجاري و اقتصادي امضا شده باشد و تمامي صحبت ها در مسير روابط سياسي بوده است.»
البته اينگونه هم نمي شود گفت که فقط و فقط بار سياسي از مذاکرات برداشت مي شود. به هر حال فضاي اقتصادي هم رونق خواهد گرفت. آن طور که عبدالرضا اميرتاش، اقتصاددان به موج گفته است: «در سال آينده بايد شاهد جهش هاي مثبتي در اقتصاد باشيم و احتمال نرخ رشد چند درصدي هم مي رود.»
در نتيجه مي توان اين نکته را بيان کرد که حتي برخي ذوق زدگي هايي که پس از اتمام مذاکرات پيش آمد را هم بايد در ليست همان تبعات سياسي گذاشت که البته خيلي زود به وقوع پيوست. هر چند به قول دکتر بخشايش فتح الفتوحي در کار نبود با اين حال فضاي سياسي بر اين رويداد بيشتر آماده است. به علاوه به اينکه در آينده بايد اين فضاي سياسي با بستر سازي بيشتر اقتصادي تقويت شود.















این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن