واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ شهريور ۱۳۹۴ (۹:۵۲ق.ظ)
تداوم بيانيه هاي بلااستفاده سازمان ملل؛ سازمان ملل خواستار توقف فوري اقدامات تخريبي اسرائيل در کرانه باختري شد موج - دبيرکل سازمان ملل متحد پيش از اين اعلام کرده بود که اجراي جابه جايي و انتقال اجباري فلسطينيان، برابر حقوق بشردوستانه و حقوق بشر، نقض تعهدات اسرائيل است.
به گزارش خبرنگار حقوقي - قضايي موج، مقامات ارشد سازمان ملل متحد خواستار توقف فوري تخريب ها در کرانه باختري رود اردن در فلسطين شدند. اين خواسته پس از آن مطرح شد که ده ها سازه و ساختمان به دستور مقامات اسرائيلي در اردوگاه آوارگان فلسطيني نزديک بخش شرقي بيت المقدس، ويران شدند.
جامعه بينالمللي، پس از جنگ جهاني دوم، تصميم گرفت سازمان ويژهاي وابسته به سازمان ملل به وجود آورد تا مامور رسيدگي به امور پناهندگان فلسطيني شود. بنابراين در سال 1949 ميلادي، آژانس ملل متحد براي امداد و امور آوارگان فلسطيني در خاورنزديک يا آنروا تاسيس شد تا مراقبت و رسيدگي به امور آوارگان فلسطيني را برعهده گيرد.
در بيانيه مشترکي که رابرت پايپر، هماهنگ کننده فعاليت هاي بشردوستانه و توسعه سازمان ملل متحد در سرزمين هاي اشغالي فلسطين و فيليپه سانچز، مدير آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد براي پناهندگان فلسطيني در خاورنزديک (آنروا) صادر کردند، آمده است که در مجموع 22 ساختمان در چهار اردوگاه نابود شدند و 78 نفر از فلسطينيان از جمله 49 کودک آواره شدند.
هر چهار اردوگاه داخل و اطراف منطقه برنامه ريزي شده E-1 قرار گرفته اند. در سه سال گذشته، اين بيشترين تعداد آوارگان فلسطيني در کرانه باختري است که در يک روز آواره مي شوند. همچنين نگراني ها از آوارگي هاي جديد در اردوگاه دره رود اردن در حال افزايش است.
رابرت پايپر گفته است: تخريب هاي اخير، برخي از آسيب پذيرترين جوامع را در کرانه باختري هدف گرفته بود. موضوع نگران کننده ويژه درباره نزديک به 50 کودکي است که بي خانمان شده اند. فيليپه سانچز هم افزوده است: بسياري از اين خانواده هاي آواره براي چهارمين بار در چهار سال گذشته است که بي خانمان مي شوند.
اين چهار جامعه از ميان 46 جامعه آواره در بخش مرکزي کرانه باختري رود اردن هستند که بخشي از برنامه اسرائيل براي انتقال جوامع باديه نشين فلسطيني به سه سايت تعيين شده هستند.
بيشتر آوارگان فلسطيني در 58 اردوگاه در کشورهاي عربي زندگي ميکنند که از اين تعداد 10 اردوگاه در اردن، 9 اردوگاه در سوريه، 12 اردوگاه در لبنان، 19 اردوگاه در کرانه باختري و 8 اردوگاه در غزه قرار دارند. بيش از دو ميليون تن از اين آوارگان در اردن، 520 هزار تن در سوريه، 450 هزار تن در لبنان، بيش از 850 هزار نفر در کرانه باختري و يک ميليون و 200 هزار تن در نوار غزه زندگي ميکنند.
علاوه بر اين تعداد، هزاران تن فلسطيني ديگر نيز در سراسر جهان به ويژه در آمريکاي لاتين، آمريکا و ديگر کشورها به سر ميبرند که بر پايه آمارهاي سازمانهاي فلسطيني تعداد آنها به 655 هزار نفر ميرسد و البته از شرايط مساعد و ابتدايي ترين امکانات زندگي محروم هستند.
بان کي مون، دبيرکل سازمان ملل متحد پيش از اين اعلام کرده بود که اجراي جابه جايي اجباري پيشنهاد شده، موجب انتقال و تخليه اجباري مردم مي شود و اين برابر حقوق بشردوستانه و حقوق بشر، نقض تعهدات اسرائيل به عنوان يک نيروي اشغالگر است.
پيامدهاي راهبردي اين تخريب ها روشن است. اين تخريب ها به طور موازي با گسترش شهرک سازي ها انجام مي شوند. برنامه جابه جايي اين جوامع، آشکارا حضور فلسطينيان را در داخل و اطراف پروژه برنامه ريزي شده منطقه E-1 از ميان مي برد. در اين پروژه، ساخت هزاران واحد مسکوني جديد در قالب شهرک سازي هاي صهيونيست ها در کرانه باختري در حومه بيت المقدس پيش بيني شده است.
پروژه E-1 اسراييل، مدت زيادي است که به عنوان مانعي براي راه حل دو دولت و عامل نقض قوانين بين المللي، مورد مخالفت جامعه بين المللي است.
بيانيه ها و اظهارنظرهاي مقامات سازمان ملل متحد در مورد نقض حقوق بشر از سوي رژيم اشغالگر قدس در حالي رخ مي دهد که اين بيانيه ها تنها به محکوم کردن اين اقدامات در کلام بسنده کرده و تابحال هيچ اقدام بين المللي از سوي داعيه داران حقوق بشر براي جلوگيري از اين اقدامات صهيونيست ها صورت نگرفته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]