واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: پوتین غایب اصلی نشست بررسی بحران اوکراین در برلین
سران آلمان و فرانسه روز دوشنبه در برلین با رهبر غربگرای کییف برای حل بحران اوکراین دیدار میکنند و در این میان طرد شدن ولادیمیر پوتین بسیار مشهود است.
به گزارش نامه نیوز، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و فرانسوا اولاند، رئیسجمهوری فرانسه برای حل بحران 16 ماهه اوکراین و بازگرداندن صلح به مناطق شرقی ناآرام بسیار تلاش کردهاند. آنها در ماه فوریه به همراه ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه و پترو پوروشنکو همتای اوکراینی وی 17 ساعت مذاکرات بیوقفه داشتند تا نهایتاً توافقی در مینسک، پایتخت بلاروس حاصل شد، طبق آن طرفین برای خاتمه سریع درگیری و پایان دادن به تمام مناقشات سیاسی تا پایان سال 2015 به اتفاقنظر رسیدند.
با این حال توافق مینسک 2 بارها از سوی طرفین درگیر نقض شده است. زمانی که چهار رهبر مذکور ماه فوریه تلاش میکردند تا به خونینترین و بیثباتکنندهترین درگیری اروپا از زمان جنگهای بالکان در دهه 90 میلادی پایان دهند، شمار تلفات اعلام شده از سوی سازمان ملل به بیش از 5300 تن رسیده بود. امروز این تلفات 6900 تن است. تصمیم پوروشنکو برای برگزار شدن نشست روز دوشنبه و تصمیم دو رهبر اروپایی مذکور برای دعوت نکردن پوتین از نظر بسیاری از ناظران طرد کردن رئیس کشور ضدغرب روسیه است. پوروشنکو کرملین را مسوول تشدید موج خشونتهایی میداند که توجه رهبران اتحادیه اروپا را جلب کرده و با انتقاد سران ناتو روبهرو شده است.
سخنگوی ائتلاف ناتو گفته است که روسیه مسوولیت ویژهای در قبال یافتن راهحل سیاسی برای این درگیری دارد. مرکل نیز که همواره حامی باز نگه داشتن خطوط ارتباطی با روسیه به دلایل امنیتی بوده است، اخیراً ناامیدی خود را از رویکرد روسیه در قبال اوکراین اعلام کرده است.
پوتین با این حال هرگونه مشارکت در ناآرامیهای اوکراین را نمیپذیرد و سربازان روسیای که وارد مناطق جنگی شرق اوکراین شدهاند، نیروهای داوطلب مینامد.
اما درخواست پوروشنکو برای برگزاری نشستی بدون حضور پوتین طراحی شده است تا به رئیس کرملین نشان دهد که اروپا دیگر بیطرف نیست و حال طرف کییف را میگیرد.
پوروشنکو با صدور بیانیهای با اشاره به روسیه گفت: هدف اصلی مقامهای اوکراینی این است که یک جامعه بینالمللی قدرتمند ایجاد کنند که ائتلافی را شکل دهد و با آن متخاصم را متوقف کنند. اینکه اولاند و مرکل با درخواست اوکراین برای برگزاری نشستی بدون پوتین موافقت کردهاند، حامل پیام مهمی است. این نشان میدهد که ما و فرانسه و آلمان موضع یکسانی داریم.
این در حالی است که آلمان و فرانسه تاکنون به صورت علنی روسیه را تهدید ندانسته و خود را متمایل به سمت کییف در نظر نگرفتهاند.
منبع: ایسنا
۳۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]