واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: حمله به شورای نگهبان، انتقام گیری یا ژست انتخاباتی؟
مطابق قانون برای برگزاری سالم انتخابات، دست و چشم باید کارشان را درست و هماهنگ انجام دهند، اگر دستی نباشد کاری انجام نمی شود واگر چشم هم نباشد احتمال اینکه از هر سوراخی گزیده شویم زیاد است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر؛ به نقل از خبرگزاری صدا وسیما، کمتر از 7 ماه دیگر به برگزاری دهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری باقی مانده است و هرچه به زمان این انتخابات نزدیک می شویم مانند دوره های قبل برخی از اظهارنظرهای سیاسی در باره جایگاه و وظایف شورای نگهبان قانون اساسی فضای سیاسی کشور را تحت تاثیر قرار می دهد.
هر سالی که انتخاباتی در آن برگزار شود پای بحث شورای نگهبان هم به میان می آید، طبق قانون اساسی نامزد شدن در هر انتخابات برای عموم مردم که شرایطی قانونی را دارند آزاد است، نخستین بحث ها هم برمی گردد به انتخابات دوم مجلس شورای اسلامی، در مجلس اول که هنوز شورای نگهبان تشکیل نشده بود برخی افراد لیبرال به مجلس راه پیدا می کنند، اما در دوره دوم انتخابات مجلس با تشکیل شورای نگهبان وتعیین صلاحیت ها اولین اعتراض ها شکل می گیرد چنانچه در بررسی سیره امام برخورد ایشان با این اعتراض ها در خور توجه است.
با حذف لیبرال ها و منحرفین، بتدریج رقابت های سیاسی درمیان نیروهای انقلاب درمجلس دوم شکل می گیرد و برخی از راه نیافتگان به مجلس دوم، زمزمه های تقلب در انتخابات را مبنی بر تضعیف شورای نگهبان بر مجلس آغازمی کنند.
خبرنگار پیک بامدادی به هشداررهبر انقلاب در 25 اردیبهشت 63 اشاره کرد که تضعیف شورای نگهبان و جوسازی درباره انتخابات آغاز انحرافی است که در نهایت همچون صدر مشروطیت به انحراف اساسی انقلاب منجر خواهد شد.
در ادامه این گزارش آمده است: بعد از تشکیل شورای نگهبان شاهد به حاشیه رفتن عناصر ضد انقلاب بودیم، دیگر کشور مسند نشین افرادی مثل بنی صدر را تجربه نکرد، نقش شورای نگهبان با گذشت هر بهار از عمر انقلاب و برگزاری انتخابات مختلف برجسته تر شد، البته در هرسالی که مردم باید پای صندوق های رای می رفتند از گوشه و کنار و برخی وقت ها ان قلت هایی به شورای نگهبان وارد می شد، یکبار به بهانه سیاسی و جناحی بودن تایید صلاحیت ها و بار دیگر کوبیدن برطبل بی فایده بودن نظارت شورای نگهبان.
مقام معظم رهبری در این باره می گویند، اگر نظارت شورای نگهبان نباشد اصل این انتخابات زیر سوال می رود و اعتبار خود را از دست خواهد داد ، دیدید در این چند سال بعضی ها در برخی مناسبت های مختلف بر اصل وجود شورای نگهبان ایراد وارد کردند ، به نظر ما هم این ایراد غیرمنصفانه بود و هم حاکی از عدم آگاهی به مسائل دنیا بود ."
براساس این گزارش: امسال هم که انتخابات مجلس دهم و مجلس خبرگان رهبری در پیش است باز هم بحث نظارت شورای نگهبان داغ شده است، نخستین جرقه ها زمانی زده شد که در نشستی عمومی یکی از مسوولان گفت در انتخابات ریاست جمهوری قبل، شورای نگهبان و دولت فشار آوردند تا انتخابات درست صورت نگیرد، البته این ادعا با واکنش سخنگوی شورای نگهبان هم مواجه شد.
ابراهیمیان سخنگوی شورای نگهبان دراین باره گفت: در مورد ادعای انحراف یا شروع به انحراف در فرآیند های انتخاباتی که ممکن است از این به بعد ما این را به عنوان یک ژست انتخاباتی هم از ناحیه برخی داشته ایم باید بگویم که هرکس ادعا می کند باید دلیل و سند بیاورد و نمی شود بگوییم که ما قوه قضائیه را هم قبول داریم آنها هم نمی توانند رسیدگی کنند، پس چطور داخل نظام هستیم، چطور در این نظام مسولیت داریم، به نظر می رسد که این اقدامات یعنی ادعای انحراف در فرآیند انتخاباتی، خیلی وقت ها مصداق اعمال مجرمانه است.
بر اساس این گزارش: حالا باز هم بحث همیشگی نظارت شورای نگهبان و احتمال فیلتر شدن جریان های سیاسی مطرح، شکل گرفته وگفته شده است، مجلس اولی که فیلتر شورای نگهبان را نداشت بهترین مجلس تاریخ کشور بود.
کد خدایی مشاورعالی شورای نگهبان گفت: اعضای شورای نگهبان توجه شان به اجرای قانون بوده وغیر از این نخواهد بود و رویه شورای نگهبان نیز این را نشان می دهد وگاهی اوقات بحث های سیاسی شکل گرفته، نمونه هایی از مجلس مختلفی که شکل گرفت و دولت های مختلفی که روی کار آمدند سلایق مختلف را نشان می دهد، بنابراین این اتهام سیاسی بودن شورای نگهبان نمی تواند وارد باشد مگر اینکه قانون را اصلاح کنند، و یا تا آنجایی که قانون روشن کرده است.
بنابراین گزارش: شورای نگهبان براساس مدارک قانونی خودش عمل کرده و مصداق قانون برای برگزاری سالم انتخابات دست و چشم است که باید کارشان را درست و هماهنگ انجام دهند و مصداق بارز هماهنگی چشم نظارتی و دست اجرایی یازده دوره انتخابات ریاست جمهوری و9 دوره انتخابات مجلس است.
در ادامه این گزارش آمده است: از دولت اصولگرایان تا دولت اصلاحات و دولت سازندگی یا دولت اعتدال ، هرگرایشی که مردم انتخاب کردند و سرکار امد درست مانند داستان افرادی است که به بهارستان راه پیدا کردند هرچند در این بین نمی شود براحتی قضاوت کرد کدام دولت یا مجلس ، برترین دوره تاریخ انقلاب بوده است.
سالک رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: باید بگویم مجلس اول ترکیبی از افراد مختلف و بخصوص عناصر لیبرال بود و درگیری هایی که در این مجلس بود قابل توجه است، نمی توانیم مقایسه کنیم، هرمجلس را در شرایط خودش باید دید و مسائل مربوط به خودش را بحث و بررسی کرد.
بنابراین گزارش: انتخابات حساس مجلس دهم و مجلس خبرگان رهبری در پیش است و بهترین ملاک برای سبک سنگین کردن وظایف قانون است، قانونی که به صراحت وظایف شورای نگهبان و دستگاههای اجرایی را مشخص کرده است.
شنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]