واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
اصلاحطلبان برای همه گزینهها برنامه دارند
روز نو : برخلاف رکودی که چهارسال پیش اصلاحطلبان را فرا گرفت که موجب شد جریان اصولگرا یکه تاز انتخابات مجلس نهم باشند، تاثیرگذاری در انتخابات 92 جریان اصلاحطلب را بر آن داشت که مصمم وارد گود انتخابات مجلس دهم شود و بخواهد بیشترین سهم را از کرسیهای بهارستان در انتخابات اسفندماه پیش رو از آن خود کند. مسلم است که این خواسته به راحتی امکانپذیر نمیشود و باید برای رسیدن به مقصود تلاش بسیاری کرد. در این راستا آذرمنصوری، فعال سیاسی اصلاحطلب که پنجشنبه در اولین کنگره حزب اتحاد ملت به عنوان عضو شورای مرکزی برگزیده شد معتقد است ائتلاف اصلاحطلبان آنها را به پیروزی خواهد رساند. در ادامه مشروح این گفتوگو را میخوانید:
به نظر میرسد عزم اصلاحطلبان برای حضور در انتخابات آتی جدی است. این امر چقدر در میزان مشارکت و پرشور بودن انتخابات آینده تاثیرگذار است؟
با پشت سر گذاشتن انتخابات سال92 تغییر رویکردهایی در مدیریت اجرایی کشور ایجاد شده و ثمراتی به سبب این تغییر رویکردها متوجه جامعه و بالتبع منافع ملی شده است. اصلاحطلبان با درک واقع بینانه در انتخابات92، نشان دادند که برنامههایشان مبتنی بر واقعیات است لذا در این انتخابات نیز با در پیش گرفتن همین مسیر یعنی واقعبینی باید تلاش کنند تا یک نهاد کارآمد و موثر در کشور شکل گیرد؛ نهادی که نوع رویکرد و مصوباتش، در راستای خواست و مطالبات حداکثری مردم باشد. طبیعتا این حضور و این تلاش به شکلگیری مشارکت حداکثری مردم در انتخابات منجر خواهد شد که قطعا در تقویت منافع ملی کشور و خروج از مشکلاتی که امروز، فضای داخلی کشور با آن مواجه است به ویژه بخشهایی که مستقیما با مجلس شورای اسلامی ارتباط پیدا میکند موجب بهبود کارکرد این نهاد منتخب میشود که طبیعتا ثمرات و فواید آن متوجه منافع ملی و خروج از مشکلات فعلی خواهد شد.
با توجه به فعال شدن احزاب مختلف اصلاحطلب چقدر مبنای کار بر محور اتحاد و ائتلاف قرار گرفته است؟
بدیهی است اصلاحطلبان باید تلاش کنند با رویکردی که در انتخابات92 در پیش گرفتهاند یعنی شکلگیری ائتلاف و تلاش همهجانبه برای تحقق این ائتلاف، گذشتن از منافع فردی و توجه به منافع جمع به خصوص دغدغهای که نسبت به منافع کشور دارند همه با هم کمک کنند این ائتلاف با قدرت شکل گیرد. این نکتهای است که هم احزاب اصلاحطلب باید به آن توجه کنند و تلاش حداکثری برای شکل گیری ائتلاف انجام دهند و هم افرادی که به نوعی خود را منتسب به جریان اصلاحات میدانند. تمام کسانی که دغدغه آرامش و پیشرفت کشور را دارند باید چنین رویکردی را پیش روی خود قرار دهند تا بدین وسیله در انتخابات مشارکت حداکثری شکل گیرد.
با توجه به حضور فعالانه اصلاحطلبان به نظر شما ترکیب مجلس دهم چه تغییری خواهد کرد؟
تجربه انتخابات92 نشان داد حتی در پیچیدهترین شرایطی که پیشبینی نمیشد، اصلاحطلبان توانستند با اتخاذ استراتژی و راهبرد مناسب و مبتنی بر ازخودگذشتگی و تیزهوشی سیاسی موجب تغییر در رویکرد نهادی مثل قوه مجریه شوند. طبیعتا اصلاحطلبان باید خود را برای شرایط رقابتی دیگری مثل انتخابات مجلس شورای اسلامی با نگاه به تجربه انتخابات92 آماده کنند، هرچند باید تلاش شود دستگاههای مجری و ناظر بر انتخابات با توجه به انتخابات92 و تاکید بر حقالناس بودن رای مردم و اینکه همه سلایق و دیدگاههای کشور در انتخابات حضور پیدا کنند انتخاباتی را برگزار کنند که موجب مشارکت حداکثری مردم شود. طبیعتا این امر محقق نخواهد شد مگر آنکه دستگاههای نظارتی به گونهای عمل کنند که شائبه هیچگونه رویکرد جناحی باقی نگذارد. البته اصلاحطلبان برای تمام گزینههای پیش رو برنامه خواهند داشت اما به هر ترتیب تلاش میکنند این انتخابات با معیارهای بهتر و مورد قبولتری برگزار شود.
مسلم است که گروههای رقیب در برابر چنین حضوری از خود واکنش نشان خواهند داد کمااینکه اکنون به اختلافافکنی در میان جبهه اصلاحات به ویژه میان اصلاحطلبان و اعتدالگرایان و حامیان دولت روی آوردهاند. آیا برای مقابله با چنین رویکردی برنامهای مدنظر اصلاحطلبان است؟
قاعدتا راهبردهایی که در این انتخابات مد نظر این جریان سیاسی قرار گرفته است و تا کنون هم تاکید بر رعایت این راهبردها بوده است از جانب شخصیتها و احزاب موثر این جریان با توجه به دستور کاری است که رقبای این جریان از ابتدای روی کار آمدن دولت آقای روحانی در برنامه کاری خود قرار دادهاند. قطعا آنها تلاش خواهند کرد که این شکاف و اختلاف بین دولت و اصلاحطلبان و حتی خود مجموعه اصلاحطلبان شکل بگیرد چرا که به هر ترتیب به نظر میرسد راههای دیگری که پیش از این تجربه کردهاند آنها را به کامیابی نرسانده است. قطعا جدیترین دستورکار تندروها برای مقابله با این اتحاد آن است که میان مجموعه اصلاحطلبان و اصلاحطلبان و دولت نوعی انشقاق ایجاد کنند و آن را دامن بزنند. قطعا کسانی که انتخابات 92 را پشت سر گذاشتند این ملاحظه را دارند که این دولت منتخب باید به طور قطع مورد حمایت اصلاحطلبان قرار گیرد و به هیچ عنوان در جهت تضعیف آن اقدام نشده و سخنی گفته نشود. این راهبرد به طور جدی در دستور کار اصلاحطلبان هست و قطعا این ائتلاف در انتخابات آینده مجموعهای متشکل از اصلاحطلبان و نیروهایی که در اشکال مختلف و با رویکردهایی که این رویکردها آنها را به سمت حمایت از دولت سوق داده است شکل خواهد داد و این چتر ائتلاف تمام این نیروها را در بر خواهد گرفت.
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]