واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: آرايش جنگي كرهشمالي مقابل شبيهسازي جنگي واشنگتن
چند روز پس از شروع رزمايش مشترك كرهجنوبي و امريكا كه هدف آن شبيهسازي جنگ با پيونگ يانگ اعلام شده است، كره شمالي اعلام وضعيت شبهجنگي در مرز دو كره كرد.
چند روز پس از شروع رزمايش مشترك كرهجنوبي و امريكا كه هدف آن شبيهسازي جنگ با پيونگ يانگ اعلام شده است، كره شمالي اعلام وضعيت شبهجنگي در مرز دو كره كرد.
روز گذشته كيم جونگ اون رهبر كره شمالي در مرز با كره جنوبي «وضعيت شبه جنگي» اعلام و به نيروهاي نظامي مستقر در مرز دستور داد كه از شامگاه جمعه در حالت آماده باش رزمي قرار گيرند. در گزارش خبرگزاري دولتي كره شمالي آمده است كه كيم به فرمانده كل «ارتش خلق كره» دستور داده است، نيروهاي مرزي كشور را «به حالت آمادهباش جنگي درآورد و به طور كامل آماده نبرد براي مأموريتهاي غافلگيركننده باشد. به گزارش بيبيسي، با اعلام اين دستور، شبكه راديو و تلويزيون كره شمالي پخش موسيقي نظامي و شعارهاي جنگي از جمله تهديد به تبديل پايتخت كره جنوبي به «جوي آتش» را افزايش داده است. به گزارش دويچهوله، عامل تنش كنوني انفجار ميني در منطقه مشترك مرزي دو كشور در اوايل ماه اوت است كه دو سرباز كره جنوبي را به سختي مجروح كرد. كره جنوبي پيونگ يانگ را متهم كرد كه اين مين را جاسازي كرده است ولي كره شمالي اين اتهام را رد كرد.
در همين حال روز جمعه وزارت دفاع كره جنوبي گفت كه واحدهاي نظامي كره شمالي مستقر در مرز دو كشور به سوي واحدهاي كره جنوبي گلوله توپ شليك كردهاند كه با پاسخ توپخانه كرهجنوبي مواجه شده است اما كره شمالي شليك توپ به داخل خاك كره جنوبي را تكذيب كرد. همچنين بيبي سي گزارش داد كه كره شمالي به كره جنوبي تا شامگاه شنبه مهلت داده است تا بلندگوهاي مرزي را كه پس از 11 سال خاموشي بار ديگر به پخش تبليغات سياسي پرداخته، از منطقه مرزي خارج كند. از اين بلندگوها براي تبليغ شرايط زندگي در كره جنوبي و «افشاگري» در مورد وضعيت كره شمالي استفاده ميشده است. نظاميان كره شمالي مستقر در مناطق مرزي در معرض اين تبليغات قرار دارند.
هر چند تنش اخير در مرز دو كره در پي انفجار مين شروع شد اما به نظر ميرسد عامل اصلي اين تنش به مانور نظامي مشترك امريكا و كرهجنوبي باز ميگردد. چند روز قبل دهها هزار نيروي نظامي از كره جنوبي و امريكا با برگزاري يك رزمايش نظامي گسترده حمله فرضي كرهشمالي را شبيهسازي كردند. به همين دليل تحليلگران اقدام كره شمالي در اعلام شرايط شبهجنگي را واكنش به اين مانور مشترك سئول و واشنگتن عنوان كردند. كره شمالي اين مانور را اقدامي تحريكآميز خوانده و پيشتر تهديد كرده بود چنانچه امسال اين رزمايش برگزار شود به قدرتمندترين شكل به آن پاسخِ نظامي خواهد داد. اين كشور همچنين روز چهارشنبه از شوراي امنيت سازمان ملل خواست بحث درباره اين مانور را در دستور كار خود قرار دهد، در غير اين صورت اين نهاد از وظيفه خود براي پاسداري از صلح و امنيت جهاني سر باز زده است.
شبكه سيانان با اشاره به تنشقابل توجه در مرز دو كره گزارش داد كه همه اين تحولات در زماني صورت ميگيرد كه امريكا و كره جنوبي درحال برگزاري رزمايش مشترك نظامي هستند. شبه جزيره كره بعد از جنگ سه ساله دو كره در سالهاي 1950 تا 1953 كه با پيمان ترك مخاصمه پايان يافت، صحنه لفاظيهاي نظامي بوده است. كره شمالي و كره جنوبي تاكنون هيچ پيمان صلحي امضا نكردهاند و اين بدان معناست كه پيونگيانگ و سئول از نظر حقوقي هنوز در جنگ هستند. با وجود اين تبادل آتش مستقيم ميان دو كشور به ندرت روي ميدهد. كره شمالي آخرين بار در دسامبر سال ۲۰۱۰ مستقيما به كره جنوبي حمله كرد. اين كشور در آن زمان جزيره يئونپيونگ را كه به كره جنوبي تعلق دارد بمباران كرد. در آن ماجرا دو سرباز و دو غيرنظامي كره جنوبي كشته شدند. به گفته كارشناسان، مردم كره جنوبي به تهديدها و حملات لفظي كرهشمالي عادت دارند و معمولاً آنها را چندان جدي نميگيرند اما اين نخستينبار در سالهاي اخير است كه كره شمالي تا حد تعيين ضربالاجل براي جمع آوري بلندگوهاي مرزي پيش رفته و در صورت خودداري كرهجنوبي از تن دادن به اين ضرب الاجل، مشخص نيست كه حكومت كرهشمالي چه واكنشي خواهد داشت. يو هو يئول، سياستشناس و كارشناس امور كرهشمالي در دانشگاه سئول ميگويد: «ما چنين تهديدهايي را بارها شنيدهايم، اما اين به معني آن نيست كه آنها خطرناك نيستند. اين امكان وجود دارد كه اين رويارويي به گونهاي درگيري مسلحانه منجر گردد.»
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]