واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: انحلال شورای عالی میراث فرهنگی برای کشور خسرانزا بود
کد خبر: ۵۲۵۷۷۲
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۰ - 21 August 2015
رئیس فراکسیون میراث فرهنگی و گردشگری مجلس با بیان اینکه انحلال «شورای عالی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری» در دولت نهم خسران های بیشماری برای کشور به همراه داشت، گفت: این انحلال سبب شد دستگاهها به صورت جزیرهای فعالیت کنند و اهداف خاصی مبنی بر بسیج و همافزایی تمامی دستگاهها تدوین نشد.
جبار کوچکینژاد در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، به تشکیل مجدد «شورای عالی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری» پس از انحلال 8 سال پیش آن اشاره کرد و گفت: میراث فرهنگی و گردشگری مقولهای ملی است و یک سازمان بسیار محدود هرگز نمیتواند چشماندازههای اقتصادی و فرهنگی نظام جمهوری اسلامی را در حوزه گردشگری برآورده کند؛ بنابراین تشکیل «شورای عالی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری» متشکل از وزرا و مدیران متعدد نهادهای مختلف ضرورت داشت.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه «شورای عالی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری» باید مهمترین و بالاترین شورای کشور در این حوزه باشد، افزود: اگر قرار بر فاصله گرفتن از اقتصاد نفتی است، صنعت گردشگری بهترین بستر برای اجرای این هدف خواهد بود چراکه میتوان بخش وسیعی از بودجه کشور را از این طریق کسب کرد.
فعالیت جزیرهای دستگاهها پس از انحلال «شورای عالی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری»
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه این شورا باید به بهترین شکل فعالیت کند و رئیس جمهور به صورت مستمر از آنها گزارش بخواهد، ادامه داد: زمانی که این شورا در دولت قبل منحل شد دستگاهها به صورت جزیرهای عمل کردند و اهداف خاصی مبنی بر بسیج و همافزایی تمامی دستگاهها تدوین نشد و مملکت در این زمینه خسارتهای قابل ملاحظهای داده است.
وی با بیان اینکه صنایع گردشگری و دستی در حاشیه ماندهاند، ادامه داد: چنین شورایی باید در استانها نیز شکل گیرد و اگر درآمدزایی از طریق صنایع دستی و گردشگری یک استان پایین است استاندار آن منطقه باید پاسخگو باشد.
آمادگی مجلس برای توجه ویژه به مقوله گردشگری در برنامه ششم
رئیس فراکسیون میراث فرهنگی و گردشگری مجلس به جایگاه مقوله گردشگری و صنایع دستی در برنامه ششم اشاره کرد و گفت: برنامه ششم فرصت خوبی است که باید آن را جدی گرفت و اگر برخی برنامههای سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به درهای بسته خوردهاند، میتوانند به فراکسیون صنایع دستی و گردشگری مجلس ارجاع دهند تا بندهای قانونی لازم آن در برنامه ششم توسعه لحاظ شود.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، نخستین نشست شورای عالی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که حدود 8 سال پیش توسط رئیس دولت نهم و دهم منحل شد اما در دولت یازدهم، نخستین جلسه خود را با حضور معاون اول رئیس جمهور در هفته گذشته تشکیل داد.
اعضای این شورا عبارتند از: دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی، وزرای امورخارجه، راه و شهرسازی، فرهنگ و ارشاد، علوم، اقتصادی، آموزش و پرورش، تعاون، صنعت، ورزش و جوانان و روئسای سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، رسانه ملی، سازمان حفاظت محیط زیست، پژوهشگاه میراث فرهنگی و دبیر شورای عالی هماهنگی مناطق آزاد، معاون شهرسازی وزارت راه، چهار عضو حقیقی به انتخاب رییس جمهور و همچنین یک نفر از کمیسیون فرهنگی مجلس بهعنوان ناظر مجلس در شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]