واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: زیباکلام: سبد رأی روحانی در انتخابات بعدی پربارتر خواهد شد
تندروها مخالفتشان به محتواي توافق وين نيست بلكه از اين ناراحتند كه چرا اين پيروزي به پاي دولت روحاني و حاميان اصلاحطلبش نوشته خواهد شد.
صادق زیباکلام در روزنامه اعتماد نوشت؛
معمولا در همه جوامع اينگونه است كه وقتي دولتي روي كار ميآيد چند ماه بعد در نظرسنجيها كمي از محبوبيتش كاسته و اين امري طبيعي شمرده ميشود چرا كه بسياري از كساني كه دولتي را برگزيدهاند ممكن است عنوان كنند بخشي از توقعات و انتظارهايشان برآورده نشده است. بيشك اين مساله در مورد دولت حسن روحاني هم وجود دارد و ممكن است گروهي بيان كنند مطالباتشان در اين دولت روي زمين مانده ولي در عين حال علوم سياسي به ما آموخته است اينگونه نظرسنجيها خيلي نميتواند قابل اتكا باشد.
واقعيت اين است كه نظر سنجي اصلي در واقع دردوره بعد از رياستجمهوري انجام ميشود. و آنجاست كه ميتوان نظر واقعي مردم را نسبت به دولت ديد. بسياري ممكن است در يك دوره يك تا چهارساله به دولت انتقاد داشته باشند و در نظرسنجيها بگويند از عملكرد دولت راضي نيستند اما به اين معني نيست كه لزوما در انتخابات هم به آن دولت و آن شخص راي ندهند.
به اعتقاد من اين ملاحظات كلي درمورد حسن روحاني و دولتش هم صدق ميكند. بنابراين چيزي كه مهم است احساس واقعي مردم است كه در پايان آن چهارسال و نتيجه آراي انتخابات نمود پيدا ميكند. در حال حاضر اگر از مردم بخواهيم در مورد دولت اظهارنظر كنند ممكن است از عدم رضايت خود از دولت سخن بگويند اما اگر همين فردا انتخابات رياستجمهوري برگزار شود بيشك حسن روحاني دوباره رييسجمهور ايران خواهد شد و نه تنها ١٩ ميليوني كه سال ٩٢ به او راي دادند دوباره او را انتخاب ميكنند بلكه سبد راي روحاني پربارتر هم خواهد شد و بخش قابل توجهي از كساني كه به روحاني راي خواهند داد به خاطر حصول توافق هستهاي است.
به عقيده من يكي از دلايل ناراحتي اصولگرايان تندرو از توافق به همين دليل است. تندروها مخالفتشان به محتواي توافق وين نيست بلكه از اين ناراحتند كه چرا اين پيروزي به پاي دولت روحاني و حاميان اصلاحطلبش نوشته خواهد شد. بيشك اگر دولت اصولگرا و متبوع خودشان توافق وين را امضا ميكرد آن را يك پيروزي بزرگ و قهرمانانه ميخواندند و بارها از دولت و تيم مذاكرهكننده تشكر ميكردند. به طور كلي ميتوان نتيجه گرفت پايگاه اجتماعي دولت در آغاز سال سومش خوب و رضايتبخش است و همين پايگاه اجتماعي ميتواند در انتخابات آينده مجلس هم نقش آفريني كند و اگر انتخابات آزاد و با حضور همه سلايق سياسي برگزار شود قطع به يقين دو سوم كرسيهاي مجلس آينده از آن ائتلافي از اصلاحطلبان و افراد مورد حمايت دولت خواهد شد.
اصولگرايان بهتر از هر كسي بر اين موضوع واقف هستند و از همين رو خط آتش گستردهاي را عليه اصلاحطلبان و حاميان دولت تدارك خواهند ديد. از جمله موانعي كه در مسير انتخابات آينده مجلس پيش روي اصلاحطلبان و حاميان دولت وجود دارد بحث رد صلاحيتهاست كه بر نتيجه انتخابات و همچنين تاثير پايگاه اجتماعي دولت در نتيجه انتخابات اثرگذار خواهد شد. اما با همه اين موانع هم بيترديد مجلس دهم رابطهاي بدتر از مجلس نهم با دولت روحاني نخواهد داشت و ميتوان گفت تركيب مجلس نهم با مجلس دهم شبيه هم خواهد بود با اين تفاوت كه از تعداد اعضاي جبهه پايداري و اصولگرايان تندرو در مجلس كم خواهد شد و بر تعداد هواداران دولت افزوده خواهد شد.
پنج شنبه, 29 مرداد 1394 ساعت 09:47
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]