واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ مرداد ۱۳۹۴ (۱۱:۹ق.ظ)
تشريح آخرين وضعيت مرز بازرگان بعد از انفجار يکي از کاميونهاي ايراني موج - ساير رسانه ها؛ دبير کل شوراي مشترک بازرگاني ايران و ترکيه گفت: ايران با ترکيه در سطح منطقه و کشور پيمانهاي تجاري و قراردادهاي بازرگاني دارد. سادهانگاري است که با يک حرکت بخواهيم مسيرهاي تجاريمان را به روي همسايگان ببنديم يا بخواهيم مسيرمان را تغيير دهيم.
ايسنا نوشت:
سيد جلال ابراهيمي، دبير کل شوراي مشترک بازرگاني ايران و ترکيه، درباره آخرين وضعيت عبور و مرور کاميونهاي ايراني در مرز بازرگان بعد از حمله به کاميونهاي ايراني عنوان کرد: هم اکنون در شرايطي قرار داريم که رفتوآمدهاي تجاري بين تجار ايران و ترکيه، سرمايهگذاران و فعالان اقتصادي و حتي روساي اتحاديههاي توليدي براي ايجاد زمينههاي بازار و کار مشترک به شکل جدي برقرار شده است.
وي ادامه داد: ترکيه همواره راه عبور ايران به بازارهاي اروپا و حوزه کشورهاي درياي مديترانه در شمال و جنوب بوده است و ايران هم راه عبوري براي رفتوآمد کاميونهاي ترک و همچنين راه عبوري براي کاميونها و تجار اروپايي به همسايه شرقي ايران و آسياي ميانه بوده است.
ابراهيمي با اشاره به اتفاقات اخير که براي رفتوآمد کاميونهايي ايراني به ترکيه پيش آمده توضيح داد: در چند روز اخير مسائل غير کارشناسي مطرح شده است، ولي؛ نبايد با عصبانيت با مسائل شرق ترکيه برخورد کنيم. اگر از تجارت اروپا سهم ميخواهيم بايد حوزههاي رفتوآمد و حملونقل به ترکيه را مديريت کنيم. آمدن هياتهاي تجاري از کشورهاي اروپايي به ايران در هفتههاي گذشته اين مسأله را براي ما بيشتر حائز اهميت ميکند.
دبير کل شوراي بازرگاني ايران و ترکيه اضافه کرد: عبور و مرور حداقل 500 کاميون و دهها اتوبوس در هر روز بين حوزههاي مرزي ما با ترکيه حائز اهميت است و از سوي ديگر 5000 کاميون که حامل بار از طرف ترکيه است از طريق ايران به صورت ترانزيت به کشورهاي همجوار ما رفتوآمد ميکنند. همچنين کاميونهايي با بار فاسد شدني از طرف ايران به ترکيه درحرکت هستند که بايد از مسيرهاي کوتاه و آسان عبور کنند که نياز است اين موضوع را هم مدنظر قرار دهيم.
وي معتقد است تجارت ايران با ترکيه از سابقه طولاني برخوردار است که در طول زمان با فراز و نشيبهايي همراه بوده است، اما؛ در طول زمان مشکلاتي که در روابط دو کشور وجود داشته مديريت شده است.
ابراهيمي عنوان کرد: هم اکنون در شرق ترکيه مسائل مربوط به گروه «پ.ک.ک»، اختلافنظرهاي سياسي و نظاير آن وجود دارد و ما بايد اجازه دهيم افرادي که صاحبنظر ديپلماسي و ميزهاي نظر اقتصادي هستند اين موضوع را بررسي کنند. ايران و ترکيه کميسيون راهبردي دارند که از سوي وزيران کابينه هر دو کشور مديريت ميشود. بايد در اين زمينه تعامل کنيم و عصبانيت نشان ندهيم تا مساله از طريق ديپلماسي حل شود. اينکه افکار صادرکنندگان و واردکنندگان را به هم بزنيم نميتواند تأمينکننده نيازهاي اقتصادي ما باشد.
وي با بيان اين که تمامي دولتها بايد ضامن تأمين امنيت حدود جغرافيايي خود باشند و از اين جهت دولت ترکيه نيز بايد امنيت کاروانهاي تجاري و مسافري ايران را تأمين کند، با بيان پيشنهادهايي به کساني که از ايران به ترکيه سفر ميکنند، گفت: پيشنهاد من اين است که کاروانهاي تجاري و مسافري در مسيرهاي ناامن سعي کنند به شکل گروهي حرکت کنند و همچنين از حرکتهاي شبانه خودداري کنند. ضمن اينکه در طول مسيرشان در نزديکي شب و يا عصر هنگام بهتر است در اولين شهر مسير خود توقف کنند.
دبير کل شوراي مشترک بازرگاني ايران و ترکيه درباره تأثير اتفاقات اخير در روابط ايران و ترکيه اظهار کرد: ايران با ترکيه در سطح منطقه و در سطح کشور پيمانهاي تجاري و قراردادهاي بازرگاني دارند. سادهانگاري است که با يک حرکت، مسيرهاي تجاري خودمان را به روي همسايگان ببنديم يا بخواهيم مسيرمان را تغيير دهيم. دنياي امروز دنياي مذاکره و تحمل است. درست است که به کاميونهاي ايراني حمله شده است، اما؛ حمله فقط به کاميونها و محمولههاي ايراني نبوده است بلکه به کاميونهاي اروپايي و ترکيهاي هم حمله شده است.
ابراهيمي با تأکيد بر اينکه امنيت کاروانهاي ايراني در ترکيه بايد تضمين شود، افزود: البته در حال حاضر در مسيرها و جادههاي اصلي امنيت برقرار است و هر روز مذاکرات و ملاقاتهايي در اين زمينه در حال انجام است. مطرح کردن موضوع تغيير مرز نميتواند حل مشکل باشد.
وي ادامه داد: در حال حاضر ميتوانيم براي تسهيل عبور و مرور و امنيت بيشتر کاميونهايمان از مسير گرجستان و باتومي استفاده کنيم، اما؛ مسيرهاي مربوط به حوزه «شورناک» که با سوريه هم مرز است، اوزوم لو (انگورستان) و چکوروا که در مسير ورود به عراقاند جزو مسيرهاي ناامن هستند و ترجيحا کاميونهاي ما بايد از مسير بازرگان حرکت کنند و از مرز «اسم دره» و «سرو» عبور و مرور کمتر انجام شود. هم اکنون عبور و مرور در جادههاي اصلي و مسيرهاي اصلي اروپايي که جادههاي شرقي اروپايي ناميده ميشود امنيت بيشتري دارد.
ابراهيمي عنوان کرد: دولت و مسوولان ما تمام مسائل شرق ترکيه را زير نظر دارند و در حال حاضر با احتياط کالاهايمان را حمل ميکنيم. هيچ وقفهاي در حمل بار و صادرات ايران به ترکيه صورت نگرفته است، مگر آن که کاميوني بارگيري نشده باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]