واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ مرداد ۱۳۹۴ (۱۰:۵۲ق.ظ)
تشريح تجارب و برنامههاي پست بانک ايران در مناطق روستايي در اولين همايش ملي خدمات عمومي الزامي ICT موج - مدير عامل پست بانک ايران در اولين همايش ملي خدمات عمومي الزامي ICT در مناطق روستايي و کمترتوسعه يافته طي سخناني به تشريح تجارب و برنامههاي اين بانک در مناطق روستايي و همچنين اهداف و چشم اندازهاي آن پرداخت.
به گزارش خبرگزاري موج، مهندس فرحي در ابتدا اظهار کرد: استفاده از ابزارهاي مالي و انتقال منابع راکد بانکها به بخشهاي سرمايهگذاري مولد و ايجاد فرصت شغلي براي روستاييان، يکي از راهکارهاي مناسب و اصلي براي دستيابي به توسعه پايدار و پيشرفت مناطق روستايي و محروم است.
وي افزود: اطلاعات و تجارب موجود حاکي از آن است که بانکها و مؤسسات مالي، عمدتاً توجه و فعاليت خود را در نقاط شهري معطوف داشتهاند اما پست بانک ايران با ايجاد بستر مناسب و با بهرهگيري از زيرساختهاي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات درحال خدمترساني و توسعه اقتصادي در مناطق روستايي و کمتر توسعه يافته است.
مدير عامل پست بانک ايران عنوان کرد: اين بانک بعنوان يک نهاد مالي با چشمانداز گسترش و توسعه خدمات مالي در شهرها و روستاهاي کشور، توزيع کالا و واريز وجوه آن به حساب صاحب کالا، انجام خدمات واسطه اي از جمله نمايندگي در دريافت عوارض، مالياتها، جرائم و ساير موارد و بهبود حملونقل شهري و انجام نمايندگي در پرداخت و دريافت از طرف مردم و در نتيجه کاهش مسافرتهاي شهري و روستايي و هزينههاي مربوطه تأسيس و در همين راستا اقدام به مديريت وجوه سرگردان در روستاها و بازگرداندن آن به چرخه اقتصادي نموده است.
وي بيان کرد: افزايش رفاه اجتماعي و اقتصادي در مناطق روستائي و کمتر برخوردار، کاهش هزينه هاي مبادلاتي مردم، کاهش شکاف اقتصادي مناطق روستايي، تقويت مشاغل خانگي و پايدار، کاهش هزينه هاي مالي دولت، کاهش نرخ رشد مهاجرت از روستاها به شهرها و کاهش هزينه هاي سرمايهگذاري در روستاها و کاهش قيمت تمام شده کالاها را از جمله آثار حضور اين بانک در روستاها برشمرد.
فرحي؛ توسعه ابزارها و منابع مالي، توانمندي خانوادهها و کارآفرينان کوچک، افزايش سرمايهگذاري گروههاي کمتر برخوردار، توسعه مهارتها، آموزشهاي حرفهاي، بهداشت و معيشت، بهبود سطح زندگي و رفاه اجتماعي و همچنين ارتقاي سرمايه اجتماعي را به عنوان زنجيره بانکداري خرد و نقش آن در توسعه روستائي بيان کرد.
مديرعامل پست بانک ايران در ادامه به تشريح چرخه ارائه تسهيلات و خدمات مالي خرد روستائي توسط اين بانک پرداخت و عنوان کرد: پايداري و ايجاد کسب و کار و فرصتهاي شغلي، افزايش توليد، افزايش عرضه و افزايش مصرف کالا و خدمات از مهمترين دستاوردهاي چرخه مذکور در رونق اقتصادي مناطق روستايي و محروم ميباشد.
وي با اشاره به فرآيند ايجاد دفاتر خدمات بانکي درسطح کشور از سال 1383 تاکنون و روند افزايش تعداد آن به 10 هزار دفتر خدمات بانکي و تأکيد بر نقش پست بانک ايران در توسعه پايدار روستايي اظهار کرد: بهرهمندي از شبکه ارتباطي روزآمد، استفاده از بخش خصوصي و کارگزاران شامل؛ مجوز بکارگيري بخش خصوصي در فعاليتهاي بانکي، 14هزار دفترخدمات بانکي شهري و روستايي، حضور اثربخش در عرصه اقتصاد روستايي به دليل عدم توجيه اقتصادي بانکها و مؤسسات پولي و مالي و همچنين بهرهمندي از زيرساختهاي مبادلهاي نظير؛ خطوط مبادلهاي پستي گسترده در 14هزار دفترخدمات بانکي شهري و روستائي و ارائه خدمات ترکيبي فيمابين و تجهيز دفاتر به درگاههاي الکترونيکي خدمات پايه مالي و بانکي از جمله ظرفيتهاي موجود در اين بانک ميباشد.
فرحي در پايان توسعه خدمات خرده بانکداري در روستاها، عامليت دولت در توسعه روستاها، افزايش نقاط تماس و افزايش درآمد و رفاه اجتماعي در روستاها را از مهم ترين برنامههاي پست بانک ايران در حوزه روستائي برشمرد و خواستار حمايت همهجانبه مسوولان از اين بانک خدمتگذار براي موفقيت در حوزه مذکور شد.
گفتني است: فرحي به همراه دکتر واعظي، معاونان وي و فريبرز شعبانيان نايب رئيس هيأت مديره، از غرفه پست بانک ايران در نمايشگاه جانبي که درحاشيه اين همايش برگزار شد بازديد کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]