تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):تقواى الهى داشته باشيد و اصلاح كنيد ميان خودتان را زيرا خداوند در روز قيامت ميان م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827538777




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توصیه جمشید پژویان به مردم و دولت یازدهم بعد از لغو احتمالی تحریم‌ها/ واردات کالا به کشور به صورت یک فرهنگ اشتباه درآمده است


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: متاسفانه کشور هم اکنون و در گذشته به شدت واردات محور بوده و همه مشکلات را با ورود کالاهای خارجی حل میکردند، این یک فرهنگ اشتباه بوده و همچنان ادامه دارد.

پایگاه خبی تحلیل تراز ،جمشید پژویان اقتصاددان در پاسخ به این سوال که تحریمها و فشارهای خارجی در صورت لغو میتواند چه اثراتی بر کل اقتصاد ایران داشته باشد به تراز گفت: اگر ما وادار به اصلاحات اقتصادی و بهره‌وری بالا باشیم و خودمان هم تا حدودی به جای ورود تکنولوژی، تولید‌کننده‌ی آن باشیم، قطعاً لغو تحریمها به نفعمان خواهد بود. وی ادامه داد: جوانان و متخصصین ما می‌توانند موشک‌های قاره‌پیما بسازند و ماهواره به آسمان بفرستند، همچنین در بخش نظامی می‌توانند تا حد بسیاری موفق باشند. پس چرا نتوانیم در صنایع و بخش‌های دیگر این موفقیت را داشته باشیم؟ چون با واردات همه چیز را حل می‌کردیم، کسی به فکر حل این مشکل نبوده است.
وی با بیان اینکه متاسفانه کشور هم اکنون و در گذشته به شدت واردات محور بوده و همه مشکلات را با ورود کالاهای خارجی حل میکردند افزود: این یک فرهنگ اشتباه بوده و همچنان ادامه دارد.

وی در ادامه در پاسخ به این سوال لغو تحریمهای خارجی چه مزایایی میتواند داشته باشد و آیا به نظر شما انتظارات از افزایش تحریمها بیش از اندازه نیست به تراز تصریح کرد: "در کوتاه‌مدت رفع تحریم‌ها و توانایی ما در کسب درآمد بیشتر لازم است. به این دلیل که ما دموکراسی را تجربه می‌کنیم، مردم ما 35 سال پیش و قبل از آن، به مسائل اقتصادی و سیاست‌هایی که دولت در این حیطه انجام می‌داد نه توجهی داشتند و نه پیگیری می‌کردند که پیامدهای آن چیست. ولی امروزه واکنش نشان می‌دهند؛ اما به دلیل نداشتن تجربه بسیار اشتباه کردند. در زمانی که قرارداد قطع جنگ امضا شد، یک‌مرتبه این انتظار در اکثر مردم به وجود آمد که دلار باید به 7تومان برسد؛ در صورتی که کاملاً غیرواقعی بود و هیچ دلیلی نداشت که این اتفاق بیفتد. به همین دلیل یک عده که دلار داشتند، هجوم بردند و دلار به شدت سقوط کرد. فوراً این کار متوقف شد و دلار سر جای اولش برگشت. همچنین زمانی که بانک مرکزی اعلام کرد که هرکسی بخواهد به او 5 هزار دلار می‌دهیم. اوایل خیلی عادی بود و صفی جلوی بانک بسته نشد، چون همه می‌گفتند بعداً سراغش می‌رویم؛ تا اینکه متوجه شدند که عده‌ای شناسنامه‌های مردم را می‌خرند و با آن 5 هزار دلار را می‌گیرند. پس قدری عمیق‌تر روی این مسئله تأمل کردند."

وی توضیح داد: اما شاهد بودیم که وقتی صحبت تحریم‌ها شد، آن انتظار در بازار دلار به وجود نیامد. در بازار سرمایه که مردم تجربه‌ی چندانی نداشتند، انتظار داشتند که روندی در بخش تولید و ارزش سهام ایجاد شود. پس به آنجا هجوم بردند و بعد متوقف شد و کمی هم پایین آمد. بعد از مدتی فهمیدند لغو تحریم‌ها به این معنا نیست که یک‌مرتبه رشد 6-7 درصدی پیدا شود. هنوز عده‌ی بسیاری کاملاً به رفع تحریم‌ها دل بسته‌اند و انتظار دارند که یک جهش عمده در شرایط اقتصادی مملکت رخ دهد. همان طور که عرض کردم، چنین انتظاری بی‌مورد است.

وی در پاسخ به این سوال که توصیه شما به دولت و مردم بعد از لغو تحریم‌ها چیست؟ به تراز گفت: توصیه‌ی من به تمام دولت‌ها این است که از اقتصاددان‌های مستقل که اقتصاد ایران را می‌شناسند، استفاده کنند؛ افرادی که بدون اینکه پست و وامی بگیرند، سیاست‌های ساختاری ایجاد کنند که بتواند ساختار را متحول کند. اقتصاددانانی که وارد دولت می‌شوند دولتی‌اند و هر چند که باتجربه باشند، جهت‌دار خواهند بود.

وی ادامه داد: نفر اول اقتصاددان بانک جهانی و رئیس اقتصاددانان مشاور آقای کلینتون، در کتابش کاملاً این مطلب را روشن کرده است. در کشورهای دیگر هم مشاورین اقتصاد هیچ شغل دیگری ندارند جز اینکه اقتصاد را رصد کنند، مثل پزشکی که می‌خواهد بیمارش را معالجه کند. این افراد می‌توانند کمک باشند. توصیه‌ی من این است که ما نیازمندیم که یک سری سیاست‌های اقتصادی منسجم و ساختاری داشته باشیم.
وی با بیان اینکه البته به مردم نمی‌توان توصیه‌ی اقتصادی کرد که این را بخورید یا نخورید، سرمایه‌گذاری کنید یا نکنید؛ گفت: چون در واقع ما اقتصاددان‌ها نظریات اقتصادی را از رفتار مردم می‌گیریم و مردم با توجه به شرایط و اطلاعاتشان همیشه بهترین تصمیم‌ها را می‌گیرند. آنچه بیشتر توصیه می‌کنم این است که دولت یا حکومت اطلاعات شفاف و صریح را دراختیار مردم قرار دهد تا آن‌ها دچار سردرگمی نشوند. اگر این اطلاعات شفاف و درست باشد، مردم کار خودشان را بلدند.





زمانبندی انتشار: 28 مرد 1394 - 10:11





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن