تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833269942
ترفند چینیها برای ماندن در بازار خودرو ایران
واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
ترفند چینیها برای ماندن در بازار خودرو ایران
روز نو :
زمستان ١٣٩٢ بود که گلازگل بازار خودرو شکفت و قیمتها دو برابر شد. مصاحبهها و جلسهها یکییکی برگزار شدند و هرکسی در حد توان از افزایش قیمت خودرو، حمایت یا با آن مخالفت کرد. بعد از آن در شرایطی که قیمتها کمکم به مرز سهبرابری نزدیک میشدند، شورای رقابت برای کشیدن ترمز قیمتها وارد گود قیمتگذاری شد. روزها گذشتند و رکودِ حاکم بر اقتصاد، چهارچرخ خودرو را نیز مانند باقی بازارها لنگ کرد. دراینمیان؛ امیدها به امضای توافق بود و اینکه بعد از آن، خودروسازهای مطرح دنیا به ایران میآیند و بنز و تویوتا، جایگزین پراید و پژوهایی میشوند که میراثدار فناوری چنددهه قبل هستند.
این تصورات زیبا و مدلبالا هنوز هم کموبیش ادامه دارند، اما از گوشهوکنار خبرهایی شنیده میشود که اگر درست باشند، باید گفت: نه قرار است خودروهای آنچنانی تولید شود و نه قرار است قیمتها با قدرت خرید مردم متناسب شود تا بتوانند بنز سوار شوند. پیرو خبرها و شایعات، کمپینهای وطنی و غیرمجازی نیز برای نخریدن و شکستن قیمت خودرو به راه افتاده است؛ گرچه برخی از صاحبنظران، اهداف این کمپینها را چیزی جز حمایت از مردم میدانند، اما موضوع گفتوگوی ما چیز دیگری است. آخرین شایعاتی که از جاده مخصوص میرسد حاکی از این است که کار قرارداد ایرانخودرو و پژو تمام شده و ظاهرا اولین محصولی که قرار است پس از تحریمها در «جاده مخصوص» به تولید برسد، پژو٣٠٧ است.
تولید این خودروی فرانسوی از سال ۲۰۰۱ شروع شده و در سال ۲۰۰۲ توانسته است جایزه خودرو سال اروپا را به دست آورد. پژوییها تولید ٣٠٧ را در کشورهایی مانند چین، همچنان تا سال ٢٠١٤ ادامه دادند. حال این سؤال مطرح میشود که آیا قرار است همچنان خودروهایی در ایران تولید شوند که یکی، دو نسل از فناوری روز دنیا عقب هستند؟ احمد نعمتبخش، دبیر انجمن خودروسازان، در گفتوگویی با «شرق»، شرط اصلی عمر دوساله عرضه خودرو برای تولید آن در ایران را یادآوری میکند و از برنامهریزی میهمانهای چشمبادامی برای بیشترماندن در ایران نیز خبرهایی میدهد که برای اولینبار در دستور کار آنها قرار گرفته است.
آقای نعمتبخش، اخیرا خبرهای زیادی در شبکههای مجازی راجع به خودرو و خودروسازان وجود دارد که شما هم درباره آن پاسخهایی دادهاید و قصد ما بازپرسی آنها نیست. آخرین شایعه این است که: درحالیکه هنوز خبری رسمی مبنیبر نهاییشدن و امضای قرارداد ایرانخودرو و پژو منتشر نشده است، خبر میرسد آبیهای جاده مخصوص در حال آمادهسازی خط تولید پژو٣٠٧ هستند. تولید این خودرو از سال ۲۰۰۱ شروع شده و توانسته در سال ۲۰۰۲ جایزه خودروی سال اروپا را به دست بیاورد. این مسئله حقیقت دارد؟
من اطلاعی درباره این مسئله ندارم. قرار نیست درباره همه جزئیات کار خودروسازان، بلافاصله اطلاع پیدا کنم، اما وزارت صنعت، معدن و تجارت برای خودروسازان تکلیف کرده نسبت به تولید مشارکتی خودروهایی اقدام کنند که حداکثر دو سال از تاریخ تولید و عرضه آنها به بازار گذشته باشد. پس مطمئنا اگر قراردادی بین خودروسازان داخلی و خارجی منعقد شود، مبتنی بر همین قاعده خواهد بود.
اگر این شایعه درست باشد نشان میدهد خودروسازان علاقهمند هستند با شرکای قبلی خود و تا حد امکان با همان خطوط تولید و تکنولوژی قبلی، یکسری خودرو مشخص تولید کنند. با این اوصاف با توقف تولید ٤٠٥، یک خودرو دیگر جایگزین میشود که از اصول تعریفشده وزارت صنعت هم پیروی نمیکند. میتواند خلاف این باشد؟
خطوط تولید فعلی که مخصوص تولیداتی از شرکتهای پژو و رنو هستند با تغییراتی اندک، این قابلیت را دارند که برای تولید و مونتاژ هر خودرویی از آنها استفاده شود. اینطور نیست که فرضا چون ایرانخودرو محصولات پژو را تولید میکرده الان نیز برای استفاده از خطوط تولید قبلی به همکاری با پژو بیش از سایر خودروسازان متمایل باشد. شاید بخواهند تولید ٢٠٧ را ادامه بدهند، اما اینکه یک خودروی جدید که چندین سال از تولید آن گذشته، بخواهد تولید شود، بعید است.
آمدورفت شرکتهای خودروساز به ایران نشان میدهد کماکان همان شرکای قدیمی برمیگردند و گویا جایی برای خودروسازان دیگر از جمله ژاپنی یا آمریکایی باز نشده است. چینیها هم که بیسروصدا به تولید ادامه میدهند. قرار نیست اتفاق جدیدی بیفتد؟
هنوز که تحریمها لغو نشدهاند و به همین دلیل تا اواخر سال، زمینه فعالیت خودروسازان خارجی هم در ایران مهیا نخواهد شد، اما پس از لغو تحریمها، اولویت خودروسازان داخلی، پس از اقداماتی مانند برگزاری مناقصه، همکاری با آن دسته از شرکایی است که بیشترین امتیازات را بدهند و همکاری با آنها مزیتهای بهتری داشته باشد. پس از لغو تحریمها فصل جدیدی در صنعت خودروسازی خواهیم داشت و هر خودروسازی که مایل باشد میتواند با همکاری خودروسازان داخلی به تولید خودرو بپردازد، اما اصل اول، همچنان که قبلا هم گفته شده، سرمایهگذاری ٤٠ درصدی در ایران و تولید با هدف صادرات ٣٠ درصدی محصولات خواهد بود.
چینیها چه میکنند؟
چینیها هم از بازار خودرو ایران به قدر توان سهم خواهند داشت. اگر تصور کنیم خودروسازان مطرح دنیا پس از ورود به ایران خودروهایی بهتر اما با قیمتی مشابه خودروهای چینی تولید میکنند، اشتباه است. فعالیت خودروسازان خارجی مطابق با تقاضای جامعه خواهد بود و طبیعی است هر شرکتی بتواند بازار بزرگتری برای خود فراهم کند، فعالیت گستردهتری خواهد داشت. گرچه یقینا شرایط دوران جدید، رقابتی خواهد بود و خودروسازان چینی هم کمربند خود را محکم خواهند کرد.
دقیقا میخواهند چهکار کنند؟
در سهشنبه هفته جاری، یک شرکت خودروساز داخلی قرار است یک خودرو چینی را با پنج سال گارانتی، در مشهد رونمایی کند. همه میگویند جنس چینی مرغوب نیست. حالا این شرکت تولیداتش را با پنج سال گارانتی عرضه میکند. این نشان میدهد خودروسازان چینی هم برای ماندگاری در بازار ایران برنامهریزی کردهاند و اولین کار هم افزایش کیفیت و گارانتی محصول بوده است.
شاید اینکار برای فروش بیشتر باشد. میگویند اوضاع فروش خودروسازها بد شده است، کمپین «نخریدن خودروی صفرکیلومتر» هم در شبکههای مجازی به راه افتاده است و میگویند هم شرایط پیشفروش و فروش اقساطی تسهیل شده و هم قیمتها در حال شکستن است؟
فروش را باید در دفاتر فروش شرکتها ببینند؛ گرچه کل اقتصاد دچار رکود است و کسادی بازار، گریبانگیر همه صنایع است.
وضعیت خودروسازها چطور است؟ تکلیف بدهی به قطعهسازها چه شد؟
بدهی خودروسازان به شرکتهای قطعهساز وضعیت روبهراهی ندارد؛ البته طبق قرارداد بین خودروسازان و شرکتهای قطعهساز، تسویهحساب باید سه ماه بعد از تحویل قطعه انجام شود و تا پایان این سه ماه، وجه قرارداد جزء بدهی محسوب نمیشود، اما خودروسازان یکی، دوماه پس از این سررسید سهماهه هم بدهی معوق دارند. امیدواریم یا مشتری مناسب برای اموال و داراییهای خودروسازان پیدا شود یا اوضاع بازار بهتر شود تا بتوانند بدهی قطعهسازان را هم بپردازند.
شرکتهای خودروساز، قطعهساز و زیرمجموعهها و شرکتهای سرمایهگذاری وابسته به خودروسازان در بورس هستند و هر اتفاق و اخباری که در این صنعت و این شرکتها بیفتد، تأثیر زیادی بر پرتفوی سرمایهگذاران این صنعت میگذارد. چرا اخبار این صنعت اینقدر ضدونقیض اعلام میشود؟ مثلا یکبار خبرهایی مبنی بر فروش سهام یک شرکت خودروساز داخلی به یک شرکت خودروساز خارجی اعلام شد و یکی، دو روز بعد تکذیب شد!
وزارت صنعت، معدن و تجارت از سال گذشته به خودروسازان دستور داد خود را کوچک کنند و شرکتهای تابعه و سهامی را که دارند، بفروشند؛ اگر مشتری مناسبی پیدا شود برای فروش و رفع بدهیهای خود این کار را انجام میدهند. کمااینکه سال گذشته هم بعضی از داراییهای خود را فروختند. اینکه خبرها از کجا اعلام شود، مهم است. جلو شایعه را نمیشود گرفت. از قدیم هم گفتهاند درِ دروازه را میشود بست، اما درِ دهان مردم را نه.
این صحبتها قبلا هم کموبیش مطرح شدهاند، خبر جدیدی از صنعت خودرو برای اعلام ندارید؟
خبر تازهای ندارم، اما پنج ماه از سال گذشته است و متأسفانه برخی از دستگاههای حاضر در شورای رقابت، هنوز نمایندگان خود را معرفی نکردهاند. ما از عید تاکنون منتظر تشکیل جلسه شورای رقابت هستیم. ابتدا قرار بود شورای رقابت هر شش ماه یکبار با تشکیل جلسه و قیمتهای مربوط به خودرو را بررسی کند، بعد قرار شد هر سال یکبار این اتفاق بیفتد، اما از اردیبهشت پارسال که آخرین جلسه ما بوده است تا امروز، اصلا جلسهای تشکیل نشده است. ما اسناد و مدارک خود برای بررسی و تجدیدنظر راجع به قیمت خودرو را دادهایم، اما اصلا جلسهای برگزار نمیشود که بخواهد نتیجهای داشته باشد.
چرا نمایندگان خود را معرفی نکردهاند؟ قصد دارند با تشکیلنشدن جلسه از افزایش قیمت خودرو جلوگیری کنند؟
ما به آقای شیوا میگوییم چرا جلسه تشکیل نمیدهید؟ میگوید بعضی از دستگاهها نماینده خود را معرفی نکردهاند. من نمیدانم. شما از جناب شیوا بپرسید چرا.
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]
صفحات پیشنهادی
ترفند چینی ها برای ماندن در بازار خودرو ایران
بعد از آن در شرایطی که قیمت ها کم کم به مرز سه برابری نزدیک می شدند شورای رقابت برای کشیدن ترمز قیمت ها وارد گود قیمت گذاری شد روزها گذشتند و رکودِ حاکم بر اقتصاد چهارچرخ خودرو را نیز مانند باقی بازارها لنگ کرد دراین میان امیدها به امضای توافق بود و اینکه بعد از آن خودروسازفرانسه یا آلمان؛ برنده بازار خودروی ایران کیست؟
به دنبال دستیابی ایران و گروه 1 5 به توافق هسته ای در تاریخ چهاردهم جولای نگاه غول های خودروسازی جهان به سمت بازار 80 میلیون نفری ایران برگشت بازاری که می تواند بسیاری از این شرکت ها را از بحران های اقتصادی نجات دهد و ایران را پس از سال ها تحریم مقصد فروش خودروهای این شرکت هاپایان جولان خودروهای چینی در بازار ایران
نامه نیوز در حالی که طی سال های اخیر به واسطه افزایش قیمت خودروهای داخلی استقبال مردم به استفاده از خودروهای وارداتی بیشتر شده واردات خودروهای متنوع خارجی به کشور نیز متناسب با تقاضای موجود در بازار افزایش یافته است اما در این میان طی سال های اخیر به واسطه اعمال تحریم های اقتصگزارش فوربس از رقابت خارجیها دربازار خودرو ایران
گزارش فوربس از رقابت خارجیها دربازار خودرو ایرانتاریخ انتشار چهارشنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۲۰ ۴۱ در حالیکه ایران و قدرتهای جهانی چهاردهم ژوییه پس از یک دوره مذاکرات طولانی و فشرده در وین به توافق هستهای دست پیدا کردند که زمینه ساز برچیده شدن تحریمهای غربی علیه تهران خواهدسهم ۴۰ درصدی پژو در بازار خودرو ایران
به گزارش پایگاه خبری عصرخودرو به نقل از اقتصادنیوز این آمار که رسما از سوی وزارت صنعت منتشر شده نشان می دهد در چهار ماه نخست امسال کارخانه های خودرو کشور 329 هزار دستگاه انواع خودرو سواری به تولید رسانده اند که حدود 40 درصد این تولیدات با برند پژو به تولید رسیده است ایران خودارزانترین خودروهای فیات برای بازار ایران کدامند؟
ارزانترین خودروهای فیات برای بازار ایران کدامند در صورت توافق بین ایران خودرو و فیات شاید این دو شرکت بتوانند خودرویی با قیمت زیر 30 میلیون تومان در ایران تولید کند به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اقتصاد نیوز شرکت ایران خودرو و فیات برای تولید خودروهای ارفرانسه يا آلمان؛ برنده بازار خودروي ايران کيست؟
۲۳ مرداد ۱۳۹۴ ۲۰ ۴۳ب ظ فرانسه يا آلمان برنده بازار خودروي ايران کيست گروه بين الملل خبرگزاري موج به دنبال دستيابي ايران و گروه 1 5 به توافق هسته اي در تاريخ چهاردهم جولاي نگاه غول هاي خودروسازي جهان به سمت بازار 80 ميليون نفري ايران برگشت بازاري که مي تواند بسياري از اين شرسیمبل با مدل 2016 روانه بازار خودروی ایران میشود
سیمبل با مدل 2016 روانه بازار خودروی ایران میشود نماینده رسمی رنو فرانسه در ایران عرضه رنو سیمبل تا تکمیل ظرفیت را از روز شنبه 24 مرداد ماه به صورت پیش فروش آغاز میکند به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان سیمبل که در روزهای اخیر با حضور کارشناسان و فعالان رفرصتی برای شکست انحصار بازار خودرو در ایران
حال که خودروسازهای خارجی حاضرند شرایط ایران را برای همکاری قبول کنند تا از بازار پرسود آن بهره مند شوند وقت آن است که کشور این فرصت را غنیمت شمرده خود و مردم را از بازار انحصاری خودرو برهاند ایجاد بازار رقابتی در بخش خودرو با فراهم آوردن امکان حضور برای برندهای مختلف با همکاریبی کیفیتی خودروهای ایرانی عامل اصلی رکود بازار خودرو
به گزارش پایگاه 598 اگر این روزها از نمایندگی های فروش محصولات سایپا و ایران خودرو عبور کرده باشید متوجه صحنه عجیبی خواهید شد خودروهای صفری که هیچ مشتری ندارند مردم که از عدم کیفیت خودروهای این دو خودرو ساز به ستوه آمدند دیگر هیچ تمایلی به خرید این نوع خودروها ندارند آنان ح-
گوناگون
پربازدیدترینها