تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه چيز است كه اگر مردم آثار آن را مى‏دانستند، به جهت حريص بودن به خير و بركتى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817061129




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

امروز فارسی سخن نگفتن برای برخی حسن محسوب می شود


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: غلامعلی حداد عادل: امروز فارسی سخن نگفتن برای برخی حسن محسوب می شود خبرگزاری پانا: غلامعلی حداد عادل رئیس بنیاد سعدی در نشست هشتاد و دومین دوره دانش افزایی زبان فارسی گفت: امروزه فارسی سخن نگفتن برای برخی حسن محسوب می شود ب
۱۳۹۴ دوشنبه ۲۶ مرداد ساعت 14:53

خبرگزاری پانا+

بهگزارش خبرنگار فرهنگی پانا، نشست خبری هشتادودومین دوره‌ دانش‌افزایی زبان فارسی امروز دوشنبه 27 مردادماه با حضور غلامعلی حداد عادل رییس بنیاد سعدی، محمدرضا دربندی معاون امور بین الملل بنیاد سعدی، رضا مراد صحرایی سرپرست آموزش و پژوهش و اصحاب رسانه امروز 26 مردادماه برگزار شد.
درابتدای نشست رئیس بنیاد سعدی گفت: هشتاد و دومین دوره دانش افزایی زبان فارسی  با حضور 210 نفر از زبان آموزان از 37 کشور جهان برگزار شد.  این دوره از دو هفته قبل در دانشگاه شهید بهشتی آغاز شده است و این افراد از کشورهایی مثل روسیه،‌ ارمنستان‌، ایتالیا‌، آلمان‌، اکراین‌، اتریش‌، پاکستان‌، افغانستان‌، ترکیه‌، لهستان‌، عراق‌، سوئد‌، کره جنوبی‌، فرانسه‌، آمریکا‌، پرتغال‌، اسپانیا و... به ایران آمده‌ و در این دوره شرکت کرده اند، این دوره یک ماه طول می‌کشد. 
وی افزود: کسانی که از خارج کشور در این دوره شرکت کرده‌اند بیشتر در رشته زبان فارسی، ایران شناسی‌، تاریخ ایران‌، علوم سیاسی و روابط بین الملل در مقطع کارشناسی ارشد و کارشناسی و معدودی هم در مقطع دکتری تحصیل می‌کنند. این 210 نفر را در پنج سطح به اعتبار تسلطشان به زبان فارسی تفکیک کرده‌ایم. در هر کلاس بین 17 تا 20 نفر دانشجو داریم. موضوعات درسی هم شامل آموزش مهارت‌های گفت‌وگو‌، شنیدن و درک خواندن و نوشتن است.
حداد عادل تصریح کرد: بنیاد سعدی بعد از دو سال آغاز به کار توانسته در معاونت آموزش و پژوهش موفق به تألیف کتاب‌هایی شود که این آثار براساس نظریه‌های علمی آموزش زبان فارسی به خارجی‌ها تألیف شده‌اند. کتاب‌های «آموزش کاربردی واژه» که در دوره پنج جلدی،« لذت خواندن» در دوره سه جلدی، «ایران‌شناسی» در دوجلد و دستور زبان فارسی در دوره سه جلدی تألیف شده است. همچنین کتاب «سلام فارسی» نیز با همکاری بنیاد سعدی به عنوان درسنامه آموزش فارسی دانشگاه بلگراد منتشر شده است و تألیف این کتاب‌ها ادامه دارد. این نخستین‌بار است که در آموزش دوره‌ها از کتاب‌های تألیف شده در بنیاد سعدی استفاده می‌شود. در این دوره 10 نفر از 210 نفر استاد زبان فارسی نیز حضور دارند.
وی با اشاره به اینکه این دوره در تهران برگزار می شود، گفت: از خصوصیات این دوره این است که برخلاف گذشته این دوره از دانش‌افزایی در تهران برگزار می‌شود‌. پیش از این دوره‌ها در دانشگاه قزوین برگزار می‌شد اما ما علی‌رغم اینکه از دانشگاه قزوین راضی بودیم اما به خاطر اینکه این افراد که به ایران می‌آیند در فرصت یک‌ماهه بتوانند با واقعیت‌های جامعه ایرانی هم آشنا شوند دوره را در تهران برگزار کردیم تا دستمان برای انجام کارهای فوق برنامه باز باشد.ما فوق برنامه هایی برای شرکت کنندگان در این دوره در نظر گرفته ایم که از جمله کاشت نهال در پارک قیطریه ،‌ بازدید از جماران‌، تماشای فیلم سینمایی‌، استفاده از امکانات ورزشی‌، زیارت مرقد امام خمینی(ره)، آشنایی با هنر موسیقی و خوشنویسی‌، بازدید از موزه دفاع مقدس‌، شرکت در مسابقات ورزشی‌، بازدید از کتابخانه ملی‌، بازدید از موزه سعدآباد‌ و موزه ایران باستان‌ بوده است.
رئیس بنیاد سعدی ادامه داد: امروز احساس می‌کنیم بسیاری از مردم ایران بنیاد سعدی را می‌شناسند. در گذشته مردم معمولا گمان می‌کردند بنیاد سعدی مرکزی برای تحقیق درباره شعر سعدی است اما با فعالیت‌ رسانه‌ها امروز همه می‌دانند کار بنیاد سعدی گسترش زبان فارسی در دنیا است.  ما فکر می‌کنیم همه مردم از اینکه می‌بینند در جهان علاقه‌مندی به زبان فارسی وجود دارد‌، خوشحالند و احساس افتخار می‌کنند.
در بخش دیگر این نشست حداد عادل در خصوص تصویری که از ایران به واسطه رسانه ها وجود دارد گفت: ما در 36‌، 37 سال گذشته با یک جبهه‌ رسانه‌ای استکباری مواجه بودیم که می‌خواستند واقعیت‌ها را وارونه جلوه بدهند به طوری که این موضوع باعث شده بود هرکس که به ایران سفر می‌کند با خودش آب و نان بیاورد تا از گرسنگی تلف نشود. این رسانه‌ها که چنین تصویر وارونه‌ای از ایران ترسیم کرده‌اند در سال‌هایی که انقلاب پیروز شد و پس از آن جبهه ماموریت دروغ‌پردازی علیه ما را داشتند. اما الان هرچه صنعت گردشگری به شیوه صحیح توسعه پیدا کند‌، همچنین این دوره‌ها بیشتر برگزار شود‌، این توطئه‌های رسانه‌ای خنثی می‌شود. مثلا در زمان بازدید فارسی آموزان از موزه دفاع مقدس برخی از آنها فکر می‌کردند ایران به عراق حمله کرده است! اطلاعات آنها تا این حد اشتباه بود.
وی اضافه کرد: آمریکا سالانه 300 میلیارد دلار صرف تقویت نگهداری از سلاح‌های هسته‌یی‌اش می‌کند و در ناکازاکی و هیروشیما از بمب اتم استفاده کرده و آدم کشته است‌، خطری برای صلح جهانی محسوب نمی‌شود اما ایران که هرگز به سمت غنی سازی نرفته است‌ و تمام معاهدات بین المللی در این زمینه را پذیرفته به عنوان خطر صلح جهانی معرفی می‌شود که این نشان از دروغ‌گویی این رسانه‌ها دارد. تا به حال هم در زمینه آگاهی بخشی به مردم دنیا در زمینه فرهنگ و جامعه ایران هر مقدار که توانسته‌ایم کار کرده‌ایم و سعی می‌کنیم در آینده بیشتر بر روی این مساله کار کنیم.
حداد عادل در خصوص فعالیت موسسه دهخدا و رویکرد بنیاد سعدی در خصوص چنین موسساتی اظهار کرد: ما مانع کار هیچ موسسه‌ای که در حوزه آموزش زبان فارسی فعالیت دارد نشده‌ایم.سیاست ما متوقف کردن فعالیت دیگر مراکز نیست. اما بنیاد سعدی در پی یک تغییر ساختاری به وجود آمد چون شورای عالی انقلاب فرهنگی به این باور رسیده بود که آن جایگاهی که برای زبان فارسی در دل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در نظر گرفته شده است‌، متناسب نیست. ما با موسسه دهخدا رقابتی نداشته‌ایم ضمن اینکه این موسسه در خارج از کشور فعالیتی نداشته است. همچنین ما سال گذشته همایشی را با حضور همه موسسات برگزار کردیم که امسال نیز در آذرماه این همایش را برگزار می‌کنیم تا همه متوجه بشوند که بنیاد قصد بیرون راندن دیگر مراکز و موسسات مربوط به آموزش زبان فارسی را ندارد.
وی در خصوص استفاده از واژه‌های فرهنگستان زبان فارسی گفت: 90 درصد کلمات و معادل‌هایی که توسط فرهنگستان زبان فارسی تصویب می‌شوند قابل ترویج هستند به شرطی که رسانه‌ها واسطه شوند و آنها را به کار بگیرند. اما متاسفانه در برخی از مواقع این اتفاق نمی‌افتد. مثلا در زمانی که بازی‌های والیبال برگزار می‌شد،‌ ما 100 بار به صدا و سیما گفتیم که گزارشگران به جای ست از واژه دست استفاده کنند ولی عده‌ای اصرار دارند همین کلمه را به کار ببرند تا بیننده‌ها فکر کنند آنها خارجی بلد هستند. متاسفانه امروز فارسی نگفتن برای برخی یک حسن محسوب می‌شود.
رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی ادامه داد: بنیاد موفقیت خود را در گرو فعالیت همه دستگاه‌هایی می‌داند که در حوزه زبان فارسی در دنیا تلاش می‌کنند. بنیاد سعدی برای بیرون راندن دیگران از صحنه بوجود نیامده، بلکه نخ تسبیحی است که سعی می‌کند همه مؤسسات در زبان فارسی را به هم متصل کند. بودجه ای که برای این طرح وجود داشت محدود بود اما می‌توانیم بگوییم بسیار کمتر از بودجه‌ای است که مؤسسات مشابه در کشور خود برای زبانشان خرج می‌کنند. ما برای برگزاری این دوره‌ها برای خارجی‌ها حداقل به صد برابر بودجه‌ای که الآن در اختیار داریم، نیاز داریم. فایده سفر فارسی‌آموزان به ایران این است که با حضور در ایران تنها فارسی یاد نمی‌گیرند، بلکه با واقعیت مردم ایران و با فرهنگ ایران نیز آشنا می‌شوند و لهجه‌شان اصلاح شده و تصویری که از ایران در ذهن دارند واقعی‌تر می‌شود.
رئیس بنیاد سعدی در پایان از سخایی به عنوان معاون مالی و اداری و همچنین قائم مقام بنیاد نام برد.
پس از برپایی این نشست غلامعلی حداد عادل به همراه جمعی از اصحاب رسانه در دانشکده ادبیات دانشگاه شهید بهشتی حضور پیدا کرده و از کلاس های آموزش ربان فارسی دو ره هم افزایی و دانشجویان این دوره که از کشورهای مختلف جهان گرد هم آمده اند دیدن کردند. 
 














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن