تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):يك عالم برتر از هزار عابد و هزار زاهد است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836311905




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سندرم تخمدان پلي سيستيک از شايع ترين اختلالات غددي زنان است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۷ مرداد ۱۳۹۴ (۱۴:۳۲ب.ظ)
سندرم تخمدان پلي سيستيک از شايع ترين اختلالات غددي زنان است موج - عضو تيم تخصصي مرکز درمان ناباروري ابن سينا، در بيان عوارض اين سندرم گفت: عوارض احتمالي شامل عدم تخمک گذاري مرتب و بنابراين ايجاد اشکال در بارداري، خونريزي هاي نامنظم رحمي و در صورت عدم توجه و درمان، ضخامت غيرطبيعي مخاط رحم و حتي احتمال سرطان مخاط رحم در سنين بالاتر است.
به گزارش خبرگزاري موج، سهيلا انصاري پور، متخصص زنان و زايمان، فلوشيپ ناباروري زنان و عضو تيم تخصصي مرکز درمان ناباروري و سقط مکرر ابن سينا، با برشمردن مهم ترين علايم اين سندرم گفت: به علت تخمک گذاري هاي کم و نامنظم و يا عدم تخمک گذاري به مدت طولاني، اين افراد دچار قاعدگي هاي دير به دير و حتي گاهي هر چند ماه يکبار مي شوند و به علت افزايش هورمون هاي مردانه مبتلا به رويش موهاي زايد و يا آکنه و ريزش موي سر مي شوند. اختلالات غدد در خانم ها در سنين باروري که علايم اين سندرم پس از سنين بلوغ آغاز مي شودو بيشترين سن بروز آن 20 تا 40 سالگي است.

وي در ادامه افزود: اين سندرم به صورت معمول با وجود 2 علامت از 3 نشانه قاعدگي نامنظم، موهاي زايد و بزرگي دو طرف تخمدان پر از فوليکول هاي ريز مشخص مي شود و در واقع منظور از کيست تخمدان، فوليکول ريز حاوي مايع 9-2 ميلي متر است که پايدار بوده ولي جز در موارد محدود و در حين نازايي، اصلاً نياز به جراحي ندارد.
وي افزود: اختلالات قاعدگي (سيکل هاي کمتر از 21 روز و يا بيش از 35 روز)، يکي از شايع ترين شکايات اين افراد است و از طرفي يکي از شايعترين علل بي نظمي قاعدگي نزد خانم ها در سنين باروري (بخصوص سنين 20 تا 40 سال) نيز همين سندرم است در واقع هر خانمي که با عادت ماهيانه نامنظم مراجعه نمايد، سندرم تخمدان پلي سيستيک مطرح است مگر اينکه خلاف آن ثابت شود.

دکتر انصاري پور ادامه داد: درمان خط اول دارويي، براي بي نظمي پريود البته پس از اصلاح شيوه زندگي، هم در دختران ( 2سال پس از شروع اولين سيکل ماهيانه) و هم خانم ها، همان قرص هاي جلوگيري از بارداري است که البته بايد تحت نظر پزشک باشد. از آنجا که اين سندرم يک اختلال مزمن است بنابراين با قطع دارو علائم عود مي نمايد (علايم آن علاج قطعي ندارد اما درمان پذير است) بنابراين بايستي مصرف قرص به طور متناوب بخصوص براي پيشگيري از ضخامت غير طبيعي مخاط رحم ادامه يابد ولي با کاهش وزن و رعايت شيوه هاي صحيح زندگي فواصل عود افزايش مي يابد و همچنين عوارض کاهش مي يابد.

ايشان ضمن اشاره به اهميت P.C.O.S به عنوان يکي از مهم ترين مباحث ناباروري و همچنين سلامت عمومي زنان تصريح کرد: چاقي و خصوصا چاقي شکمي در3/2 مبتلايان به اين سندرم ديده مي شود و يافته علمي که اکثر مقالات به آن استناد مي کنند اين است که حتي در صورت 5 تا 10 در صد کاهش وزن احتمال از سر گيري تخمک گذاري و حتي بارداري خود به خودي وجود دارد.

وي تاکيد کرد: طبق توصيه و دستورالعمل معتبر علمي، بارداري در وزن هاي بالا که با شاخص وزن BMI) ( بيش از 30 تعريف مي شود با عوارض نامطلوب مانند سقط و مسموميت حاملگي و ديابت بارداري همراه است و بنابراين اين افراد قبل از اقدام براي بارداري، بايستي تحت نظر متخصص تغذيه علاوه بر اصلاح وزن، عادات غذايي سالم، ورزش و حتي خواب منظم را رعايت کنند.

عضو تيم تخصصي مرکز درمان ناباروري ابن سينا، در بيان عوارض اين سندرم گفت: عوارض احتمالي شامل عدم تخمک گذاري مرتب و بنابراين ايجاد اشکال در بارداري، خونريزي هاي نامنظم رحمي و در صورت عدم توجه و درمان، ضخامت غيرطبيعي مخاط رحم و حتي احتمال سرطان مخاط رحم در سنين بالاتر است.
وي خاطر نشان کرد: علاوه بر عوارض ذکر شده همچون خونريزي هاي غيرطبيعي و نامنظم رحم، ممکن است حتي پس از اينکه بارداري اتفاق افتاد، يکسري عوارض حاملگي زودرس همچون سقط و سقط مکرر و يا عوارض دير رس بارداري همانند مسموميت حاملگي، ديابت بارداري يا کاهش رشد داخل رحمي جنين ظاهر شوند. ديگر عوارض مهم آن مشکلات قلبي- عروقي، افزايش فشارخون و عدم تحمل قند و بروز ديابت تيپ دو و افزايش چربي خون و کبد چرب و کاهش سطح خوني ويتامين D3 است، احتمال بروز اين عوارض با چاقي و سابقه فاميلي بالا مي رود و بنابراين تمام مبتلايان به سندرم P.C.O بايستي از نظر خطر اين عوارض در مراجعه به پزشکان بررسي شوند. اين بررسي شامل اندازه گيري مرتب وزن، دور کمر، فشارخون، تست تحمل قند و چربي خون است و از ديگر عوارض مهم اين سندرم، احتمال بروز افسردگي و اضطراب در اثر مشکلات مزمن و از دست دادن اعتماد به نفس به علت ظاهر فيزيکي است که متاسفانه فرد را از توجه به خود باز مي دارد و لذا شخص در يک سيکل معيوب قرار مي گيريد ، بنابراين اين افراد نيازمند توجهي خاص مي باشند.

انصاري پور در رابطه با علت ابتلا به اين سندرم گفت: اين سندرم زمينۀ چند عاملي دارد يعني که علاوه بر زمينه ارثي عوامل محيطي هم در آن دخالت دارند. يکي از مهمترين اين عوامل سبک زندگي ايت که خود شامل عادات غذايي، ميزان تحرک، استرس و حتي سيکل خواب در اين افراد است. آنجه مسلم است پديده چاقي، احتمال بروز آن را افزايش مي دهد و البتهP.C.O.S نيز با چاقي بخصوص چربي شکم و احشايي همراه است.

وي افزود: علت دقيق اين سندرم شناخته شده نيست و يکي از علل مطرح آن، بالا بودن سطح انسولين خون است و در واقع يکي از مشکلات زيربنايي موجود به همراه سندرم P.C.O وجود عدم تعادل هورمون در زناني است که به سندرم تخمدان پلي سيستيک مبتلا هستند؛ يعني تخمدان ها در اين افراد، استروژن و آندروژن (هورمون هاي مردانه) يا به عبارتي هورمون هاي مردانه بيش از حد طبيعي توليد مي کنند.

اين متخصص هم چنين مناسب ترين روش را براي تشخيص زودرس و پيگيري سندرم تخمدان پلي کيستيک، بهره گيري از سونوگرافي دانست و افزود: افزايش سايز تخمدان و تعداد سيست هاي ريز در هر تخمدان و اينکه هرچه کيست ها بيشتر باشد، حجم تخمدان بيشتر است و اختلالات باليني آشکارتر مي شود.
عضو تيم تخصصي مرکز درمان ناباروري ابن سينا ضمن بيان اينکه در واقع P.C.O يک بيماري نيست بلکه سندرمي است که درصد بيماران مبتلا به آن در جوامع مختلف متفاوت است تأکيدکرد: P.C.O.S در واقع علت مشخصي ندارد و تظاهرات آن نيز متغير است، ولي؛ در صورت غفلت از اين سندرم ممکن است عوارض ناشي از آن به شکل بيماري مانند ديابت و افزايش فشار خون خود را نشان دهد.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن