واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ مرداد ۱۳۹۴ (۱۳:۴۲ب.ظ)
سرطان خون در 85 درصد کودکان مبتلا درمان پذير است/ به صفر رسيدن تعداد نوزادان مبتلا به تالاسمي در تهران موج - دبير عملي همايش سراسري انجمن خون و سرطان کودکان، شايعترين نوع سرطان در ميان کودکان را سرطان خون لنفوبلاستيک دانست و خاطرنشان کرد: شاخصهاي درماني و مديريت سرطان در ايران با کشورهاي پيشرفته دنيا برابري ميکند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، حسن ابوالقاسمي، رئيس انجمن خون و سرطان کودکان، در نشست خبري نهمين همايش سراسري انجمن خون و سرطان کودکان با موضوع چالشهاي هماتولوژي و انکولوژي کودکان گفت: در 22 سال گذشته 180 فوق تخصص هماتولوژي در کشور تربيت شده و در سراسر کشور بخشهاي هماتولوژي با کمک اين متخصصان ايجاد شده است.
وي در خصوص ويژگيهاي همايش سراسري انجمن خون و سرطان کودکان ايران و کنگره بينالمللي چالش در هماتولوژي و آنکولوژي کودکان ايران اظهار کرد: اين همايش با حضور 8 متخصص تراز اول بين المللي و باهدف دانشافزايي و با توان علمي بالا برگزار خواهد شد.
رئيس انجمن خون و سرطان کودکان بابيان اينکه ساليانه 3 هزار و پانصد کودک زير 15 سال در کشور به سرطان خون مبتلا ميشوند، گفت: اين مبتلايان، 3 درصد از جمعيت 110 هزارنفري مبتلابه سرطان را در کشور تشکيل ميدهند.
وي ادامه داد: درمان در بيش از 85 درصد از کودکان سرطاني پاسخگو و قطعي است و امکان عود آن بسيار نادر است و تنها 2-3 درصد از بهبود يافتگان امکان عود مجدد بيماري را دارند.
ابوالقاسمي با اشاره به اين که درمان قطعي در ميان کودکان بسيار پراهميت است و بايد تلاش شود درباره عوارض درازمدت آن بيشتر کارکرد تصريح کرد: پوشش مناسب هزينههاي درماني و وجود پزشکان حاذق در مراکز درماني در سراسر کشور باعث شده است که درمان سرطان در کودکان روند خوبي را طي کند.
وي با تأکيد بر اين که هزينههاي مازاد سرطان اطفال را خيرين جبران ميکند، ادامه داد: به جرأت ميتوان گفت در سالهاي اخير هيچ خانوادهاي به دليل مشکلات مالي، روند درماني کودک خود را قطع نکرده است.
اين متخصص به بيماران سرطاني توصيه کرد وقتي درمانهاي دارويي مؤثر نبود به سمت طبهاي آلترناتيو بروند.
غلامرضا باهوش، دبير عملي همايش، نيز شايعترين نوع سرطان در ميان کودکان را سرطان خون لنفوبلاستيک دانست و خاطرنشان کرد: شاخصهاي درماني و مديريت سرطان در ايران با کشورهاي پيشرفته دنيا برابري ميکند و بيشتر مراکز درماني در ايران شاخصهاي قابل قبولي در مديريت و درمان سرطان خون کودکان دارند.
ابوالقاسمي در خصوص وضعيت داروهاي درمان سرطان نيز گفت: با وجود اين که براي درمان سرطان در ميان بزرگسالان هر روز داروهاي جديد وارد بازار ميشود و درمان بسيار گران است اما در درمان کودکان همچنان از داروهاي قديمي 30 سال گذشته استفاده ميشود و اين داروها به صورت ترکيبي و مطالعات باليني نيازهاي بيمار را برآورده ميکند.
وي افزود: نتيجهاي که از داروهاي قبلي گرفته شده موفق بوده است و عمده هزينههاي درماني در سرطان کودکان مربوط به اقدامات حمايتي، بستريهاي طولاني و پيوند است و ميتوان هزينههاي درماني سرطان خون در کودکان را بين 5-20 ميليون متغير دانشت.
رئيس انجمن خون و سرطان کودکان با بيان اين که کشورهاي مختلفي براي ساختن داروهاي سرطان کودکان در بازار فعالاند، اظهار کرد: در بحران دارويي سال 91 شاهد ورود دارو از کشورهاي متفرقه مانند آمريکاي لاتين و هند بوديم که به سرعت جلوي ورود آن گرفته شد و دوباره برندهاي معروف و قابلاعتماد جايگزين شد.
ابوالقاسمي با اشاره به اين نکته که بسياري از بيماريهاي خوني به دليل ازدواج فاميلي رخ ميدهد، تصريح کرد: غربالگري بيماريهاي خوني در کشور پيشرفت بسيار خوبي داشته و تولد نوزادان مبتلا به تالاسمي از هزار تولد در سال 75 اکنون به 200 تولد در سال 94 رسيده است.
دبير علمي اين همايش با بيان اين که مشاوره تالاسمي پيش از ازدواج اجباري است، گفت: در حال حاضر مشاوره تالاسمي در تمامي استانهاي کشور بهجز يک استان آنهم به دليل مشکلات فرهنگي انجام ميشود و بسياري از مشکلات تالاسمي با مشاوره پيش از ازدواج قابلحل است اما متأسفانه به دلايل فرهنگي هنوز برخي افراد با دور زدن قانون و انجام ندادن مشاوره و آزمايشهاي پيش از ازدواج تالاسمي را انجام نميدهند.
وي افزود: مشکلات فرهنگي تنها مانع پيش روي تشخيص تالاسمي است و مهمترين علامت موفق بودن اين مشاورهها را ميتوان در صفر رسيدن تولد نوزادان مبتلابه تالاسمي در ميان نوزادان تهراني ديد.
محمدعلي احساني، دبير علمي همايش سراسر انجمن خون و سرطان کودکان ايران، نيز با انتقاد از نبود مرکز جامع ثبت سرطان در کشور گفت: تا زماني که آمار ثبت سرطان در کشور وجود نداشته باشد نميتوانيم ميزان رشد و يا کاهش سرطان را برآورد کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]