واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ مرداد ۱۳۹۴ (۱۰:۳۴ق.ظ)
شفاي 80 درصد کودکان مبتلا به سرطان خون لنفاوي موج - دبير اجرايي انجمن خون و سرطان کودکان گفت: نوع لنفاوي حدود 75 درصد از سرطان خون اطفال را دربر ميگيرد و در پسران شايع تر است. با پيشرفت علم حدود 70 تا 80 درصد اين بيماران شفا پيدا ميکنند.
به گزارش خبرگزاري موج، احساني با بيان اين که سرطان خون در اطفال به دلايل مختلفي به وجود ميآيد، گفت: افزايش سلولهاي سرطاني در مغز استخوان سرطان خون را به وجود ميآورد.
وي درباره سرطان مغز استخوان و خون گفت: وقتي اين مشکل به وجود ميآيد از ايجاد سلولهاي طبيعي که بايد مغز استخوان بسازد جلوگيري ميشود و سلولهاي سرطاني جايگزين ميشود در واقع سلولهاي بسيار زيادي از سلولهاي بنيادي به لنفوبلاستها يا لنفوسيت تبديل ميشوند که اين سلولها را سلولهاي خوني سرطاني نيز مينامند.
احساني با بيان اين که هر چه لنفوسيتها در خون و مغز استخوان افزايش يابد، فضاي کمتري براي گلبولهاي سفيد، گلبولهاي قرمز و پلاکتهاي سالم باقي ميماند، گفت: اين مسأله باعث عفونت و کمخوني ميشود و همينطور فرد را به آساني به خونريزي دچار ميکند.
دبير اجرايي کنگره سرطان خون کودکان درباره تأثير سرطان خون بر روي اجزاي خون گفت: گرانولوسيتها (گلبولهاي سفيد) که وظيفهٔ مبارزه با عفونت و بيماري را بر عهده دارند کاهش مييابد و ايمني بدن کودک ضعيف شده و ممکن است بيمار با تبهاي طول کشيده مراجعه کند.
وي ادامه داد: گلبولهاي قرمز وظيفهٔ رساندن اکسيژن و مواد ديگر را به تمام بافتهاي بدن را دارند که اگر گلبولهاي قرمز ساخته نشود ممکن است بيماران با رنگ پريدگي مراجعه کنند.
احساني در ادامه با بيان اين که پلاکتها با ايجاد لخته در خون از خونريزي جلوگيري ميکنند گفت: همچنين وقتي پلاکتها درست نشوند با اختلالات خونريزي دهنده و خونريزي از مخاطها مثل خونريزي از بيني و دهان و يا کبودي پوست همراه باشد.
وي با اشاره به اينکه در سرطان خون چون مغز استخوان در گير ميشود ممکن است هرجايي از بدن درگير شود و بيمار با علائم متفاوتي مراجعه کند، خاطرنشان کرد: به عنوان مثال سلولهاي سرطاني ميتواند کبد کودک را درگير کند، اگر از نوع لنفاوي باشد بيضه را در بر بگيرد و کودک را با علامت بزرگ شدن بيضه نزد پزشک بياورند يا با انتشار اين سلولها در سلولهاي مغزي و اختلالات عصبي مراجعه کنند.
احساني با اشاره به نقش وراثت در ابتلا به سرطان خون در کودکان تصريح کرد: وراثت بي تأثير نيست اما تأثير مستقيم و زيادي ندارد و تا کنون علت اصلي آن شناخته نشده است.
وي افزود: اما اگر در خانواده اي کودکي سرطان خون داشته باشد امکان ابتلاي افراد ديگر خانواده 10 برابر افراد ديگر جامعه است که قابل اغماض است. عوامل محيطي نيز گاهي عنوان ميشود.
دبير اجرايي نهمين همايش سراسري انجمن خون و سرطان کودکان با اشاره به اينکه در ابتدا با شک به سرطان خون نمونه اي از مغز استخوان ميگيريم که مشخص شود مغز استخوان درگير است يا خير گفت: بعضاً سرطان خون در اطفال به صورت حاد خود را نشان ميدهد؛ مثلاً کودک هيچ علامتي نداشته، ولي؛ ناگهان تب ميکند يا خونريزي ميکند که با آزمايش مشخص شده سرطان خون دارد.
احساني گفت: سرطان خون که دو نوع شايع آن را در اطفال ميبينيم سرطان حاد خون لنفاوي و غير لنفاوي است. لنفاوي حدود 75 درصد از سرطان خون اطفال را دربر ميگيرد و در پسران شايع تر است. با پيشرفت علم حدود 70 تا 80 درصد اين بيماران شفا پيدا ميکنند.
وي اضافه کرد: نوع ديگر از سرطان خون غير لنفاوي است که حدود 20 درصد از سرطان خون کودکان را شامل ميشود و متاسفانه درصد بهبودي در اين افراد حدود 40 تا 50 درصد است و عاقبت بدتري دارد.
احساني در آخر درباره هزينههاي درمان کودکان مبتلا به سرطان خون و مغز استخوان ابراز کرد: با طرح تحول نوين کشوري وضعيت بيماران خيلي بهتر شده است.
در کل هزينهها سرسام آور است زيرا بيشتر داروها وارداتي هستند ولي بيمهها پوشش خوبي دادهاند و مشکلات اقتصادي بيمار را تا حد زيادي مرتفع کردهاند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]