واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: سخنگوی دولت در نشست خبری: در بر جام قراردادی امضا شده که دولت به مجلس لایحه بدهد خبرگزاری پانا: سخنگوی دولت در نشست خبری خود با خبرنگاران گفت: دلیل دولت برای عدم ارائه برجام به عنوان یک لایحه به مجلس این است که هیچ قراردادی میان ایران و 6 کشور دیگر امضا نشده است.
۱۳۹۴ سه شنبه ۲۷ مرداد ساعت 11:38
به گزارش خبرنگار سیاسی پانا؛محمدباقر نوبخت صبح امروز در پاسخ به سوالی درباره آیا دولت برجام را به عنوان یک لایحه به مجلس ارائه می دهد یا نه گفت: پیش از این دوبار در این خصوص اظهار نظر کردم اما اینبار هم برای آنکه موضع دولت را دراین خصوص کاملا به صورت شفاف بیان کنم می گویم رویکرد مجلس شورای اسلامی درباره مذاکرات کاملا متفاوت است رویکرد مجلس آمریکا در آمریکا مجلس این کشور متشکل از اکثر حزب رقیب مخالف مذاکره است و برای بلااثر مذاکرات وارد عمل شده اما در مجلس ایران نمایندگان موافق مذاکرات هستند و توجهشان به این موضوع نه به عنوان حزب رقیب که از جنبه حزب منافع ملی است.
سخنگوی دولت تصریح کرد: همانطور که در قانون الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای تاکید شده مجلس محترم ایران اجرایی شدن این توافق را مشهود اعلام کرده و در ماده واحده این قانون تصریح شده هرگونه نتایج مذاکرات هسته ای با 5+1 در صورتی معتبر است که الزامات زیر رعایت شود.
اولا تحریم ها به صورت یکجا لغو شود
ثانیا نظارت های آژانس لحاظ شود
و سوما اینکه مصوبات شورای عالی امنیت ملی در این زمینه مورد استناد باشد.
وی افزود: از سال 82 پرونده هسته ای ایران به شورای عالی امنیت ملی ارجاع شده و شورا این پرونده را در دست بررسی دارد و همواره هر رخدادی که در خصوص پرونده هسته ای به وقوع می پیوسته نیازی به استجازه از نهادی دیگری نداشته است.
نوبخت خاطرنشان کرد: نمایندگان باید به خاطر بیاورند که معاهده سعدآباد و پاریس هم در جریان مذاکرات هسته ای وجود داشته اما ما از آنها می پرسیم که آیا این معاهده به مجلس رفت .
وی افزود: خود مصوبه مجلس هم تصریح می کند برجام برای بررسی باید به شورای عالی امنیت ملی برود اما در این میان تبصره ای وجود داردمبنی بر اینکه بر اساس اصول 77 و 125 قانون اساسی نتیجه مذاکرات باید به مجلس ارائه شود.
نوبخت گفت: بر اساس قانون اساسی امضای قراردادها و پیمان ها پس از تصویب در مجلس باید اجرایی شود.ما هم این موضوع را قبول داریم اما در صورتیکه رئیس جمهور یا نماینده قانونی او قراردادی را امضا کند.
وی گفت: در اینجا امضایی صورت نگرفته و تنها در قبال تعهدات طرف مقابل ما هم تعهداتی داده ایم یعنی اینکه در ارتباط با این تعهدات هیچ امضایی هم نمی دهیم تنها یک قطعنامه در شورای امنیت صادر شده که بر اساس آن همه تحریم ها لغو می شود.
معاون رئیس جمهور گفت: بجز ما 6 کشور دیگر هم در این مذاکرات حضور داشتند که هیچ کدام از آنها برجام را مجالسشان نبردند و اگردر مورد آمریکا هم بگویند که نمایندگان آمریکا این کار را می کنند باید گفت در آنجا موضوع چیز دیگری است. بنابر این چون امضایی صورت نمی گیرد و نیز هیچ مجلسی چنین توافقاتی را تصویب نمی کند از نظر دولت نیازی به تصویب مجلس نیست ضمن اینکه اگر ما توافق را به مجلس بدهیم نمایندگان باید بند بند آنرا بررسی، تصویب یا رد کنند و بعد مذاکره کنندگان ما بازگردند و مجددا بر سر این بندهای تصویب شده یا ردشده مذاکره کنند. موضوع دیگر این است که اگر این تعهدات به صورت قانون در بیاید دولت ملزم به اجرای آن است در حالیکه ما این تعهدات را به شرطی داده ایم که طرف مقابل هم تعهدات خود را اجرا کند. بنابراین اگر طرف مقابل زیرتعهدات خود بزند ما هم تعهداتمان را اجزا نمی کنیم اما اگر مجلس آن را تصویب کرد مطابق قانون ملزم به اجرای آن هستیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]