واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ مرداد ۱۳۹۴ (۱۱:۴۱ق.ظ)
هاشمي رفسنجاني: با ورود نيروهاي مردمي، شعلههاي جنايت داعش به خاموشي گراييد موج - آيتالله هاشمي رفسنجاني در ديدار حجتالاسلام والمسلمين سيد عمار حکيم، رئيس مجلس اعلاي عراق، دامن زدن به اختلافات قومي و مذهبي در عراق را توطئه برنامهريزي شده دشمنان اسلام خواند و گفت: از بزرگان مذاهب، گروههاي سياسي و حتي روساي قبايل و عشاير عراق انتظار ميرود که در گفتار و رفتار بر عوامل تقويت همدلي و همکاري، تأکيد کنند.
به گزارش خبرگزاري موج، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، عراق را کشوري مهم با موقعيتي راهبردي و منابع سرشار انرژي توصيف کرد و گفت: ظرفيت تحولات مثبت و منفي در ابعاد اقتصادي و سياسي را دارد که اگر امنيت آن تثبيت شود، دامنه آن کشورهاي منطقه را فرا ميگيرد.
هاشمي رفسنجاني، با تأکيد بر ضرورت تقويت روابط سياسي، اقتصادي و فرهنگي ايران و عراق، گفت: خواسته ملتهاي ايران و عراق افزايش سطح همکاريهاست که بالطبع دولتها بايد در اين راستا برنامهريزي و اقدام کنند.
وي وجود عتبات عاليات در چهار شهر عراق را دليلي براي تمايل و توجه شيعيان به آن کشور دانست و گفت: دولتهاي سني منطقه هم نبايد نگران باشند، چون روابط ملتهاي ايران و عراق قلبي است و نا امنيها باعث نگراني آنها ميشود.
هاشمي رفسنجاني با تأکيد بر توصيههاي خويش به گروههاي سياسي عراق براي حمايت از مرجعيت، گفت: اتفاقات سالهاي اخير، مخصوصاً پس از بروز داعش ثابت کرده که هنوز روحانيت و به خصوص مراجع مأمن مردم و مرجع آنان در تصميمگيريها هستند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، همکاري و حمايت نيروهاي نظامي و انتظامي عراق از نيروهاي مردمي را براي سرکوب و يا حداقل براي جلوگيري از پيشروي داعش مهم و مؤثر دانست و گفت: اگر فداکاريهاي نيروهاي مردمي نبود، دامنه تهديدات داعش گسترده ميشد و از روزي که مردم، وارد جنگ عليه تروريستها شدند، شعلههاي جنايات داعش به خاموشي گراييد.
وي با تأکيد مجدد بر همکاري ايران براي جبران عقب ماندگيها و خرابيهاي عراق، گفت: يکي از برنامههاي ما براي جبران فرار مغزها و سطح پايين تحصيلات جوانان، تأسيس واحدهاي دانشگاه آزاد اسلامي بود که اگر مردم و مسؤولين عراق بخواهند، ايران اين آمادگي را دارد.
حجتالاسلام سيد عمار حکيم نيز در اين ديدار با سخت توصيف کردن پياده کردن روش اعتدال در جامعهاي استبداد زده که گروههاي تروريستي هم فعال هستند، گفت: يکي از عوامل عقب ماندگي اينگونه جوامع، عدم همراهي همه جانبه مردم و گروههاست.
رئيس مجلس اعلاي عراق با ارائه گزارشي از اوضاع امنيتي عراق و وضعيت داعش، گفت: با ورود نيروهاي مردمي و آموزش آنها، کم کم عقبنشيني گروه تروريستي داعش شروع شده است.
وي با بيان اينکه جذب داعش از داخل عراق کم شده است، گفت: جنايتهاي آنها در حق مردم و به ويژه زنان و کودکان، حتي اهل سنت را نسبت به داعش متنفر نموده است.
حکيم توجهات آيتالله سيستاني و اقدامات خودجوش شيعيان در استقبال و پذيرايي از آوارگان سني مذهب مناطق تحت اشغال داعش را بسيار خوب توصيف کرد و گفت: تقويت روابط شيعه و سني دستاورد اين حرکت است که اميدواريم ادامه يابد که اگر شيعه و سني عراق در پروسه سياسي همراه شوند، راه بر داعش تنگ و حتي بسته ميشود.
وي توجه به تحصيلات عاليه جوانان را يکي از ضرورتهاي امروز و آينده عراق دانست و اظهار اميدواري کرد که دانشگاه آزاد اسلامي با حضور در عراق، براي جبران اين خلاء کمک کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]