تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):رستگـار نمی شوند مـردمـى که خشنـودى مخلـوق را در مقـابل غضب ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826963196




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دل پزشكان طرحي با بيمار نيست


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دل پزشكان طرحي با بيمار نيست
هر‌چند فارغ‌التحصيلان رشته‌هاي پزشكي متعهدند بسته به نوع سهميه استفاده شده مدتي را براي خدمت در منطقه‌اي صرف كنند اما با وجود اين باز با نارضايتي آنها مواجهيم؛ موضوعي كه به واسطه اجبار موجود موجب مي‌شود پزشك به خوبي وظيفه خود را انجام ندهد و مردم مناطق محروم همچنان با چالش پزشكاني مواجه باشند كه هر‌چند حضور فيزيكي دارند اما دلسوز آنها نيستند. حالا قرار است با اجراي گام چهارم طرح تحول سلامت و بازنگري در آموزش پزشكي قرار است در بحث طرح‌هاي اجباري پزشكان هم بازنگري‌هايي صورت گيرد.
نویسنده : زهرا چيذري 


هر‌چند فارغ‌التحصيلان رشته‌هاي پزشكي متعهدند بسته به نوع سهميه استفاده شده مدتي را براي خدمت در منطقه‌اي صرف كنند اما با وجود اين باز با نارضايتي آنها مواجهيم؛ موضوعي كه به واسطه اجبار موجود موجب مي‌شود پزشك به خوبي وظيفه خود را انجام ندهد و مردم مناطق محروم همچنان با چالش پزشكاني مواجه باشند كه هر‌چند حضور فيزيكي دارند اما دلسوز آنها نيستند. حالا قرار است با اجراي گام چهارم طرح تحول سلامت و بازنگري در آموزش پزشكي قرار است در بحث طرح‌هاي اجباري پزشكان هم بازنگري‌هايي صورت گيرد.
 وزير بهداشت در خصوص گام چهارم طرح تحول نظام سلامت كه از مهرماه آغاز مي‌شود، گفت: اين گام مهم‌ترين اقدام ماست كه در آن دوره طب عمومي بازنگري مي‌شود. به گفته دكتر سيد‌حسن قاضي‌زاده‌هاشمي اين بازنگري بعد از 35 سال صورت مي‌گيرد. در دوره‌هاي تخصصي نيز تغييراتي ايجاد مي‌شود و بعضي از رشته‌ها كه با استقبال كمتري مواجه است، بايد تشويق صورت گيرد. در اين رشته‌ها بايد موضوع طرح و تعهدات را به حداقل برسانيم. وزير بهداشت افزود: دوره طب عمومي بايد كوتاه شود. ما همچنان يك متخصص پزشك خانواده در كشور نداريم. اگر اين دوره كوتاه شود، دوره تخصصي پزشك خانواده در برخي دانشگاه‌ها نيز راه مي‌افتد.

 بومي‌گزيني واقعي راهكار ماندگار پزشكان در مناطق محروم
عليرضا زالي، رئيس سازمان نظام پزشكي نيز در نشست خبري روز پزشك در پاسخ به سؤال «جوان» درباره گام چهارم طرح تحول براي ماندگاري پزشكان در مناطق محروم و طرح پزشكان اجباري آنان گفت: ماندگاري پزشكان در مناطق محروم يك راهكار كوتاه‌مدت و مسكن‌وار دارد كه طراحي بسته‌هاي جذاب تشويقي در اين مناطق است تا بتوان با تأمين انتظارات و نظرات آنان را در اين مناطق ماندگار كرد. به گفته وي، موضوع ماندگاري پزشكان در مناطق محروم در قانون برنامه پنجم توسعه هم ديده شده است، با وجود اين هنوز طرح جامع و همه‌جانبه‌اي در اين باره موجود نيست. به باور زالي راهكار اصلي و بلند‌مدت اين مسئله موضوع بومي‌گزيني است. رئيس سازمان نظام پزشكي افزود: امسال نيز حدود 2 هزار و 200 متخصص حدود مهرماه به استان‌ها و مناطق محروم اعزام خواهند شد. اكنون اغلب مراكز بهداشتي درماني اصلي ما از پزشك برخوردارند اما روزي بايد طرح اجباري پزشكان برچيده شود. راهكار اين موضوع نيز بومي‌گزيني واقعي است و بايد روزي طرح اجباري پزشكان بازنگري شود. به گفته وي، در حال حاضر اندازه كافي پزشك بومي نداريم. بنابراين همچنان ناگزيريم در بحث بسته‌هاي تشويقي براي ماندگاري پزشكان در مناطق محروم كار كنيم. زالي در پاسخ به اين انتقاد كه افزايش سهميه مناطق محروم ممكن است موجب راهيابي افراد داراي شايستگي كمتر به دانشگاه‌ها شود، پاسخ داد: اين بومي‌گزيني از سهميه مازاد تعريف مي‌شود تا مبادا حق كسي ضايع شود. به گفته رئيس سازمان نظام پزشكي تجربه كشورهايي مانند كانادا نيز براي ماندگاري پزشكان‌شان در مناطق خاصي كه كمتر تمايل به حضور دارند به اين صورت است كه فرد متعهد مي‌شود تنها در ايالت خاصي كار كند و براي آنكه اين مسئله ضمانت اجرايي بيابد پزشك تنها مجوز كار در همان ايالت را دارد. پس از سپري شدن دوره تعهد اما پزشك مذكور مي‌تواند با شركت در آزموني و در صورت موفقيت جواز طبابت در ساير نقاط كشور را به دست آورد. اين راهكاري است كه مي‌توان در بلند‌مدت براي بومي‌گزيني در نظر گرفت.

 خريد و فروش طرح
با وجود تمام اين طرح و ايده‌ها اما در عمل با چالش‌هاي ديگري درباره طرح و تعهدات پزشكان در مناطق محروم مواجهيم. محمدحسين قرباني، سخنگوي كميسيون بهداشت مجلس شوراي اسلامي معتقد است فقدان قوانين شفاف و كارآمد در اين حوزه باعث شده بود استفاده مناسبي از نيروي متخصص پزشكي در اين مناطق انجام نگيرد. به گفته وي حتي در اين اواخر طرح‌هاي پزشكي در اين مناطق خريد و فروش مي‌شد و پزشكاني كه براي طي‌كردن مدت‌زمان طرح خود مجبور به حضور در اين مناطق بودند، عملا تأثير چنداني در چرخه درمان و سلامت مردم نداشتند. به گفته قرباني اجراي دو برنامه به ماندگاري پزشكان در مناطق محروم كمك كرده است كه يكي قانون استفاده از ظرفيت مازاد ٣٠‌درصدي دانشگاه‌هاي علوم پزشكي و ديگري برنامه ماندگاري پزشكان در طرح تحول نظام سلامت است. قرباني مي‌افزايد:‌ براي جلوگيري از مهاجرت پزشكان فارغ‌التحصيل بومي به مراكز استان‌ها و شهرهاي پرجمعيت، قوانين سختگيرانه‌اي مانند جلوگيري از دادن پروانه مطب، جلوگيري از ادامه تحصيل و عدم اعطاي مدرك فارغ‌التحصيلي در صورت عدم همكاري اين افراد در مناطق محروم وضع شده كه اجراي اين قانون از ‌سال ٩۴ آغاز شده و مي‌تواند در دراز‌مدت اين چالش را برطرف كند.  با تمام اين اقدامات مي‌توان حضور فيزيكي پزشكان در مناطق محروم را تضمين كرد اما براي آنكه اين حضور كيفي هم بشود، علاوه بر تشديد نظارت‌ها شايد اصلي‌ترين راهكار تقويت مباحث اخلاقي و ارزشي در آنان باشد؛‌ چيزي كه در جامعه پزشكي امروز كمرنگ شده است.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن