واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ مرداد ۱۳۹۴ (۱۲:۱ب.ظ)
معاون حقوقي رئيس جمهور خواستار شد طرح بررسي تأثير تشديد مجازاتهاي مربوط به مواد مخدر ميان سه قوه موج-معاون حقوقي رئيس جمهور گفت: لزوم تشديد مجازاتهاي مربوط به مواد مخدر بايد به عنوان يک موضوع بين قوهاي مطرح و اين که تشديد مجازاتها چقدر تاکنون مؤثر بوده است، بررسي شود.
به گزارش خبرگزاري موج، الهام امينزاده اظهار داشت: راهکارهاي مختلفي جهت مبارزه با اعتياد وجود دارد و اين مساله بستگي دارد که مخاطب آموزشهاي پيشگيري از اعتياد چه کساني باشند. نوع آموزشهاي پيشگيرانه در مدارس، دانشگاه، کارخانهها و...متفاوت است و هرکدام ادبيات خاص خود را ميطلبد.
وي با بيان اين که رسانه ملي نقش مهمي در آگاهي بخشي عمومي در مورد ابعاد پيدا و پنهان گسترش اعتياد و اثرات اجتماعي، فردي و منفي آن حتي در سطح بين المللي دارد، افزود: نهادهاي آموزشي بايد در سطوح زير ديپلم براي دانش آموزان عواقب مصرف انواع مختلف مواد مخدر سنتي و صنعتي را به نمايش گذارند و در دانشگاهها نيز با همکاري نيروي انتظامي و ستاد مبارزه با مواد مخدر اين مواد را به دانشجويان نشان داده و آثار کوتاه مدت، ميان مدت و بلند مدت همچنين منجر به فوت اين مواد را هشدار دهند.
نماينده سابق مجلس با اشاره به اين که اعتياد آثار زيادي در از هم پاشيدگي خانوادهها دارد، بيان داشت: همه وزارتخانهها بايد درگير معضل مبارزه با مواد مخدر و پيشگيري از اعتياد باشند. اين مساله دغدغه مهم اجتماعي در تمام کشور است و افراد زيادي را در جامعه درگير ساخته است؛ لذا همکاري همه جانبه مردم و دستگاهها امري ضروري به شمار ميرود.
معاون حقوقي رئيس جمهور نخستين پايه در پيشگيري از اعتياد را اطلاع رساني و آگاهي بخشي برشمرد و افزود: بايد به معتاد به عنوان يک بيمار نگاه کنيم و براي کساني که از اعتياد پاک شده و بهبوديافتهاند نيز زمينه را براي بازگشت سالم و اشتغال زايي آنها فراهم کرد. در صورتي که اين موضوعات به صورت زنجيرهاي مورد توجه قرار گيرد، قطعاً در مبارزه با مواد مخدر به موفقيت بزرگ دست مييابيم.
امين زاده در ادامه اشتغال زايي، سرگرمي و ورزش را از راهکارهاي مناسب جهت جلوگيري از عودت مجدد اعتياد دانست و عنوان داشت: بايد از روشهاي مبتني بر ورزش، هنر، مباحث و مسابقات تفريحي سالم در پيشگيري از اعتياد گام برداريم.
وي بي هدفي، بي مسئوليتي و نبود وضعيت تفريحي را از علل اعتياد ميان جوانان برشمرد و گفت: ورزشهاي مختلفي براي سرگرمي و پرکردن اوقات فراغت جوانان و نوجوانان پيش بيني شده است ولي اطلاع رسانيها به اندازه کافي نيست. حتي براي زنان امکانات مناسبي در نظر گرفته شده و اعزام به مراکز تفريحي و ورزشي براي بانوان بايد از طريق فرهنگسراها گسترش يابد.
نماينده سابق مجلس تصريح کرد: ارائه آموزشهاي آئين زندگي، کنترل خشم و مديريت زندگي براي جلوگيري از معضلات اجتماعي لازم است. مباحث اعتقادي ـ ايماني، توکل به خدا و توسل در دين مبين اسلام مورد توجه بوده و تاکيد شده است لذا اين موارد در جلوگيري از گرايش مصرف مواد مخدر بسيار مؤثر است و لازم بوده بيشتر توجه خانواده و مسوولان به اين سمت و سو باشد.
معاون حقوقي رئيس جمهور با بيان اينکه در صورتي که نگاه توحيدي داشته باشيم ميتوانيم موفقيتها را بدست آوريم، افزود: فعاليت نهادهاي فرهنگي، هنري، ديني، اجتماعي و ورزشي و... بايد به صورت ترکيبي و در کنار هم مستمراً انجام گيرد تا مانع از گسترش اعتياد شويم.
امين زاده تاکيد کرد: راه اندازي شبکههاي اجتماعي ـ ايراني فعال و جذاب جهت برقراري ارتباط با افراد جامعه به ويژه جوانان جهت پيشگيري از اعتياد حائز اهميت است. به شبکههاي اجتماعي بايد به عنوان فرصت نگاه کرد. اين شبکهها از فناوريهايي بوده که در بسياري از کشورهاي مسلمان نيز استفاده ميشود. البته روشهاي صحيح استفاده از اين شبکهها بايد به افراد آموزش داده شود.
وي اضافه کرد: ناآگاهي و نبود فضاي اطلاع رساني در مورد مسائلي همچون آئين همسر و فرزندداري بسياري مواقع سبب افزايش اعتياد شده است. در صورتي که افراد جامعه به عنوان شهروند مسئول و مطلع به اين ويژگيها مجهز باشند، از نااميدي رهايي يافته و نه تنها سبب موفقيت در زندگي خود بلکه ديگران نيز خواهند شد.
نماينده سابق مجلس خاطرنشان کرد: دستگاههاي مختلف بايد همکاري و ابرازها و امکانات پيشگيري از اعتياد را فراهم سازند در اين صورت ميتوان دغدغه اجتماعي اعتياد و اين بلاي خانمان سوز را ريشهکن کنيم.
معاون حقوقي رئيس جمهور در مورد لزوم تشديد مجازاتهاي مربوط به مواد مخدر گفت: امروزه نظرات مختلف و متفاوتي در اين رابطه در کشور وجود دارد. به نظرم اين مساله بايد به عنوان يک موضوع بين قوهاي مطرح و اينکه تشديد مجازاتها چقدر تاکنون مؤثر بوده بررسي شود. گسترش اعتياد بايد مورد آسيب شناسي قرار گيرد و دسترسي به روشهاي کاهش اعتياد و ارزيابي روشهايي که تاکنون انجام شده است، تحليل شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]