واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: یک قاضی دیوان عالی کشور: همکاری قضایی نامناسب عامل ناکامی در مبارزه با تروریسم است خبرگزاری پانا: یکی از قضات برجسته دیوان عالی کشور عدم همکاری قضایی مناسب در موضوعات کیفری در میان دولتها را از دلایل ناکامی مقررات بینالمللی در موضوع مبارزه با تروریسم دانست و گفت: به نظر میرسد هر چند اجرای حقوق بینالملل میتواند از طریق دادگاههای ملی انجام شود، اما تروریسم به عنوان یک جرم به انجام اقدامات قضایی از سوی یک دادگاه بینالمللی نیاز دارد.
۱۳۹۴ دوشنبه ۲۶ مرداد ساعت 09:03
به گزارش سرویس سیاسی پانا، ولی رعیت با بیان اینکه جامعه بینالمللی با آگاهی از خطر تروریسم اقدامات متعددی انجام داده است که نتیجه این اقدامات، تصویب قطعنامهها و معاهدات ضدتروریسم در ابعاد مختلف تروریسم بینالملل بود، بیان کرد: در حال حاضر سیزده کنوانسیون بینالمللی وجود دارد که جرایم مرتبط با تروریسم را مورد توجه قرار داده است. کنوانسیونهای ضدتروریسم از دولتهای عضو میخواهد تا با توجه به مکانیسمهای پیشبینی شده در این کنوانسیونها، در تعقیب و مجازات متهمین همکاری لازم را به عمل آورند و به نحوی رفتار کنند که هیچ مکان امنی برای تروریستها وجود نداشته باشد. بااینحال، عملا در مبارزه با تروریسم موفق نبودهاند. عضو معاون دیوان عالی کشور در خصوص دلایل این شکست تصریح کرد: در حال حاضر قلمرو کنوانسیونهای ضدتروریسم صرفا به برخی از اعمال تروریستی محدود است و علاوه بر این، تعداد اعضای این کنوانسیونها نشان میدهد که هنوز بسیاری از دولتها تمایلی به الحاق به این معاهدات ندارند. همچنین مفاد این معاهدات از سوی دولتهای عضو که ملاحظات سیاسی را در برخورد با تروریسم در نظر میگیرند، به راحتی نقض میشود. علاوه بر اینها عدم همکاری قضایی مناسب نیز یکی دیگر از دلایل ناکامی در موضوع تروریسم است .
رعیت ادامه داد: بدون تردید سردمداران غربی از همان آغاز با هدف ایجاد تفرقه بین مسلمانان و برهمزدن اتحاد میان آنها به شکلدهی و حمایت از تروریسم پرداختند تا از این طریق به اهداف شوم خود که همان اسلامهراسی و اسلامستیزی است، دست یابند و به این ترتیب بر سیطره و تسلط خود بر منابع خدادادی منطقه ادامه دهند.
این عضو دیوان عالی کشور و نماینده پیشین مردم قائمشهر، جویبار، سوادکوه در خصوص نقش کشورهای غربی در حمایت از گروههای تروریستی بیان کرد: دولتهای غربی موج اسلامستیزی را در جهان به راه انداخته و مدیریت میکنند. آنها از یکسو در راستای اهداف اسلامستیزانه خود، چهرهای خشن و بیرحم را از اسلام به افکار عمومی جهان معرفی میکنند و مدعی مبارزه با تروریستهای افراطی میشوند و از طرف دیگر منابع مالی و تسلیحاتی آنها را تامین و مجروحانشان را در بیمارستانهای رژیم صهیونیستی مداوا میکنند.
وی همچنین تصریح کرد: بنابراین تروریسم منطقهای در راستای منافع و اهداف سیاسی، امنیتی و تجاری قدرتهای فرامنطقهای نقش مهمی را ایفا میکند و این مساله، مهمترین دلیل حمایت دولتهای غربی از گروههای تروریستی است. درعینحال خاورمیانه از ذخایر عمده انرژی به حساب میآید که کشورهای غربی با ایجاد تشنج و ناامنی در تلاشند تا مانع به استقلال رسیدن این کشورها شده و همچنان آنها را تحت نفوذ و سیطره خود نگه دارند.
این قاضی برجسته کشورمان در خصوص چگونگی همراهی و همگامی کشورهای قربانی ترور با ایران در امر مقابله با تروریسم گفت: تروریسم در جهان امروز به بزرگترین بلای جهانی تبدیل شده است و کسی نمیتواند خود را از آن مصون بداند. در این میان پرسشی که به شدت ذهن همگان را به خود مشغول داشته، همان جمله معروف «چه باید کرد؟» است. ایران و کشورهایی که قربانیان پدیده تروریسم هستند باید به این نکته توجه داشته باشند که دیدگاه غربیها در مورد ترور و تروریسم بهویژه در مورد اسلام و ایران، غیرمنصفانه و مغرضانه است برای مثال، دیوید راپوپورت، صاحبنظر روابط بینالملل در کتاب «مقابله با تروریسم از طریق همکاری بینالمللی» انقلاب ایران را آغازگر موج چهارم تروریسم بینالمللی در بیستوپنج سال اخیر معرفی کرده و مدعی میشود که «اولین گروههای تروریستی مذهبی در اسلام پدیدار شدند.»
رعیت افزود: به نظر میرسد چنین داستانپردازیهایی خصوصا در چند دهه اخیر در محافل غربی به طرز زیرکانهای درحال القا است لذا قربانیان ترور برای مبارزه با این پدیده شوم نیازمند همگرایی هستند.
وی وحدت میان مسلمانان را با کمک گرفتن از علمای مذاهب و فرق مختلف اسلامی و روشنگری در برابر تاریکاندیشان را از مهمترین عوامل ایجاد این همگرایی دانست و تصریح کرد: با وجود انحصار رسانهای در دنیا و درز اطلاعات ناقص و غلط، اطلاعرسانی شفاف و درست میتواند زمینه مناسب را برای رشد آزاد و توسعه فکر مردم در سطح جهانی مهیا کند. در این صورت فضای حضور و فعالیت تروریستها نیز محدود میشود.
این نماینده پیشین مجلس برطرفکردن خشونت ساختاری را که ازعوامل بروز تروریسم است، مهم عنوان کرد و افزود: ریشهکنی مسایلی چون بیعدالتی و فقر و اجرای برنامههای توسعهای مناسب از جمله آموزش فرهنگی، مبارزه با فساد و جلوگیری از قاچاق اسلحه میتواند ابزار خوبی برای پیشگیری از تروریسم باشد.
وی برگزاری دومین کنگره بینالمللی 17000 شهید ترور را گامی موثر در جهت اثبات ایران به عنوان کشوری قربانی تروریسم خواند و بیان کرد: حضور در عرصه جهانی و شرکت در مجامع بینالمللی در جهت معرفی چهره تروریستها و حامیان آنها و همچنین ثبت شکایات قربانیان در دادگاه لاهه و کمکگرفتن از فضای مجازی و رسانهای و منتقلکردن تجارب ایران در زمینه کنترل پدیده ترور به کشورهای درگیر منطقه، میتواند از برنامههای برگزاری این کنگره باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]