تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):بهترین عبادت بعد از شناختن خداوند،‌ انتظار فرج و گشایش است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830387393




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سبک شناسی - تحلیل سبک ترسناک


واضح آرشیو وب فارسی:پردیس گیم: سبک شناسی "قسمت اول" : تحلیل سبک Horror (ترسناک) یکی از وجه های بی نظیر دنیای بازی ، تمایز در انتخاب های سبک و ژانرهای متفاوت در دریایی از عناوین بزرگ و تکرار نشدنی می باشد. اکثر بازی هایی که امروزه عرضه میشوند اکثرا بر پایه سبکی درون مایه ساخته میشوند. این عناوین هر چقدر هم بخواهند جاه طلبانه و بر پایه سبکی نو (AAA IP) بازی خود را برنامه ریزی کرده و به جلو ببرند ، وجه تمایز برای تمایل یک سبک متفاوت نسبت به بازیکنان این بازی ها بسیار زیاد است. یک نفر از میان 1 در صد بازی ها میتواند به ژانر Adventure Rolling 2D علاقه بارزی نشان دهد و شاید نیز یکی به سبک های کلیشه ای اکشن شوتر اول شخص خود را بند کند. یا اینکه یک نفر افکار خود را برای عناوین خاطره انگیز اکشن ماجراجویی(Action Adventure) باز میکند و یا یک نفر مثل من بخواهد آنقدر با سبک وحشت(horror) خوی بگیرد بطوری که ساعت ها در مورد این سبک و عناوین آن فکر خود را معطوف کرده و دست به تحریف آن نماید. امروز قرار است با قسمت نخست از آشنایی با سبک شناسی شما را با ژانر مورد علاقه من یعنی horror و تمامی درون مایه های آن تا به امروز آشنا نماییم تا کسانی که با این سبک آشنایی کامل ندارند بتوانند خود را وارد دنیای آن کنند.

سبک Horror یا وحشت از 3 دهه تا به امروز خود را در دل هواداران بازی های کامپیوتری جای کرده است. سبکی که استارت رسمی اش با سری عناوین Alone in the Dark نواخته شد. این سبک دارای شاخه های مختص به خود است که در ادامه آن ها را در پیش زمینه ای بررسی خواهیم کرد. سبک وحشت با به کارگیری آثار و المان های ترسناک سعی در این دارد تا بازیکن هنگام تجربه اش به زبانی کاملا ساده بترسد. هر ترسی میتواند در این فاکتور قرار گیرد. ترس از تنهایی,ترس از دیدن به یکباره یک عامل ناشناخته و یا ترس از بازی ای که داستان کاملا ترسناک را ارائه میدهد.ساختار سبک وحشت همواره به صورت شخصیت محور دنبال نمیشود و گاها میبینید که روند بازی شخصیت های دیگر را نیز مورد هجوم قرار میدهد. اما در بیشتر عناوین سبک ترس به ریشه Arcade همانند عناوینی مثل Amnesia سعی بر این میباشد که تمام نقاط نظر بر روی شخصیت اصلی معطوف شود. دنیای سبک ترس کاملا تاریک و با اتمسفری بم دنبال میشود. اصولا بازیسازی های سبک ترس طراحی محیط را به شیوه one Condition میسازند. آن ها سعی میکنند بازیباز را وارد دنیایی کنند که حس کند فقط خود در این دنیا میباشد و ابتدا وارد افکاری شود که ممکن است به غیر از خودش عواملی ناشناخته نیز در محیط پراکنده باشند. برای مثال شما خود را در راهرویی کاملا تاریک میبینید. وجود صدا در سبک ترس بسیار حیاتی است. شما در این راهرو صدای عوامل داخلی مانند شکستن شیشه را میشنوید اما نمیتوانید عامل این کار را تشخیص دهید. روند تغییر جو رفته رفته دنبال میشود و ما صدای عواملی که مربوط به دنیای خود نمی شوند را نیز میشنویم. کم کم ترس ها روی جدی تری میگیرند و این عوامل ناشناخته که غالبا به شکل روح پلید,دسته ای زامبی و یا هیولاهایی مخوف کاملا با بازیباز برخورد مستقیم میکنند. شخصیتی که در سبک ترس بازیباز کنترل آن را بر عهده میگیرد اصولا کاریزمایی است که یا توانایی مبارزه زیادی را ندارد و یا اینکه توانایی تجربه این دنیا را دارا نیست. بنابراین شخصیت هایی درون این دنیا اصولا کاریزمایی ترسو دارند که بازیباز را نیز همانند خود میکنند. مراحلی که در سبک ترس دنبال میشود همواره خطی هستند. یعنی کاملا بر مبنای داستان پیش میروند. البته در اکثر مواقع شما بدون هیچ خط ماموریت یا نقشه ای باید روند بازی را به صورت معمایی پیش ببرید .

در اکثر عناوین ترسناک ما شاهد معماهایی هستیم که باید حل شوند. از پیدا کردن ند کلید گرفته تا حل کردن پازل های سرسام آور در این سبک. دشمنان این سبک در بازی غالبا هیولاهایی ناشناخته و یا ارواح خبیثه و حتی زامبی های گوشتخوار را تشکیل میدهند که قصد نابود شما را به بدترین وجه ممکن دارند. اما اصولا نما یا دوربین بازی در سبک وحشت چگونه در محیط قرار میگیرد؟ نمای بازی در سبک وحشت همواره در محیط های کاملا بسته همانند راهرویی تاریک یا کلبه ای کاملا بم قرار میگیرد. دوربین بازی همانگونه که طرفداران قدیمی بازی میدانند به شیوه کلاسیک دارای چند دوربین در محوطه را دارا میشد. نام این دوربین کلاسیک FCIA بود که برای اولین بار در عناوین Alon in the Dark دیده شد. این شکل دوربین از نماهایی کاملا دور از دسترس شخصیت اصلی قرار میگرفت که باعث چالش بیش از حد بازیباز میشد. شما در یک اتاق یک دوربین را مبینید که محیط را به نمایش قرار میدهد. سپس بعد از عبور از آن اتاق و رفتن سمت راه پله دوربین تغییر میکند و به نمای راه پله می آید.اما به سرعت به بازیباز حس وحشت القا میشود چون در میان سویچ دوربین به ناگاه موجودی نزدیک به شما قرار میگیرد. در دوربین های کلاسیک در این سبک به هیچ گاه شاهد تکان خوردن دوربین نبودیم. اما بعد ها این زاویه دوربین در بازی مدرن تغییر کرد و همانند عناوین مدرن به صورت هناوین اول شخص و سوم شخص مدرن دوربین بر پشت سر شخصیت اصلی همراه با تکان خوردن آن دنبال شد. ترس به دوربین های اول شخص به صورتی که بازیباز حس وجود خود را داشته باشد نیز سرایت کرده و ما همانند عناوینی مثل سری Amnesia و یا slender و حتی سری پر رونق FEAR این دوربین را به زیبایی احساس میکنیم. اما دوربین حالت سوم شخص مدرن نیز یا از پشت سر شخصیت کنترل کننده دنبال شده و یا از کتف راست آن به سوی دیگر تغییر میکند.

اما زیرشاخه های سبک وحشت شامل چه سبک هایی میشوند؟ یکی از اصلی ترین زیر شاخه های این سبک زیر شاخه بقا یا Survival Horror میباشد. این زیر شاخه در سبک های اکشن نیز دنبال میشود اما ترکیب شدنش با سبک ترس اسانس بهتری را ایجاد میکند. اما این زیر شاخه در سبک ترس چگونه به بازیباز وحشت القا میکند؟ این فاکتور در بازی باعث میشود که بازیباز در اکثر سکانس های بازی در حال فرار از دشمنان باشد. نمونه بارز القای این سبک را عناوینی به مانند The Last of US و Resident Evil 4 به خوبی پیاده سازی کرده بودند. در این زیر شاخه همواره مهمات و امکانات برای زنده ماندن بازیکن بسیار محدود اند. ممکن است در هر فصل یا چاپتر محمات و تجهیزاتی که پیدا میکنید حتی به 5 یا 10 گلوله و 1 health نیز نرسد. بنابراین در این زیر شاخه توانایی های فردی بازیباز باید بسیار بالا باشد چون در survival امکان کشته شدن شخصیت بازی برای چالش بازیباز بیشتر از بقیه سبک ها میباشد. اما دیگر زیر شاخه این سبک نیز Adventure میباشد. این زیرشاخه باعث میشود که بازیباز به دنبال ماجراجویی و هدفی مشخص باشد. اصولا عناوین ترسناک مدرن دیگر همین شاخه را پیش میبرند و حالتی تکراری را به خود گرفته است. چون المان هایی که برای اولین بار در این سبک ساخته شد دیگر رو به نوآوری نرفت و با تکرار کردن این المان ها در ترس مدرن دیدیم که کاملا روند یکنواخت را به خود میگیرد. در زیرشاخه ماجراجویی اصولا داستان بازی بسیار به روند بازی کمک میکند و باید داستان بازی به زیبایی نوشته شود. چون اگر این عامل نیز وجود نداشته باشد ساختار Adventure نیز وجود نخواهد داشت. اما آخرین زیرشاخه که باید بگویم که سری سایلنت هیل(silent hill) آن را بوجود آوردند زیرشاخه روانشناسانه یا Psychological Horror است. این زیرشاخه هم میتواند دارای داستانی بی نظیر باشد و هم میتواند همانند سری Amnesia فاقد داستان خاصی باشد. اما درون محتوای این زیرشاخه کاملا متفاوت و بحث برانگیز است. محیط بازی در ترس روانشناسانه حرف اول را میزند. ساختار این زیرشاخه بسیار عصبی گونه دنبال میشود و تمام مجراهایی که به عصب متصل هستند را تحت تاثیر قرار میدهند و همواره میبینیم که بازیباز هنگام تجربه اش حالاتی به مانند لرزش بدن دارد. اما چرا؟ چون این ساختار باعث میشود که بازیباز به صورت فرسایشی و رفته رفته بترسد. شما در راهرویی هستید که صدای یک نوزاد در یکی از اتاق ها دیده میشود.(P.T) به دنبال صدای نوزاد در اتاق میروید. اما هنگام رسیدن به اتاق فقط یک عروسک را مشاهده میکنید. اما دقیقا پس از اینکه به سمت در اتاق برای بازگشت به راهرو هستید در بسته شده و در پشت سر شما موجودی بیگانه قرار میگیرد. به اینگونه که شما تا هنگامی که به سمت صدای نوزاد میروید حس نگرانی و ترس باعث میشود این جو یک ترس روانشناسانه نام بگیرد. فاکتوری که تماما آن را در عناوینی مثل Amnesia و برخی سکانس های سری FEAR نیز دیدیم.

بازی های پیشنهادی در این سبک (قدیمی)

1-سری Alone in the Dark: این سری همواره در ساخت این سبک بهترین بودند و آن ها را در گذشته با نام پدر سبک ترس نیز میشناختند. ساختار و زیرشاخه این سبک به survival horror و horror adventure نزدیکتر هستند. داستان بازی بسیار گیرا بوده و حوادث محققی به نام ادوارد کارنبی را دنبال میکند که به دنبال قطعه ای باستانی برای جلوگیری از فاجعه ای بزرگ میباشد و شما باید او را در این مسیر دنبال کنید. دوربین این بازی از آثار کلاسیک پیروی میکند . 2-سری Resident Evil: این سری پس از ضعف شدید در نسخه های بعد AITD با ساختار بی نظیری که شینجی میکامی در آن به وجود آورد توانست به مدت یک دهه جزو سردمداران سبک ترس شود. زیر شاخه های این سری نیز بر پاییه وحشت بقا دنبال میشود. داستان بازی به زیبایی از فاکتور زامبی ها برای القای ترس استفاده کرد به طوری که حتی در فیلمهای سینمایی واژه تجاری زامبی هیچگاه همانند بازی اهریمن ساکن نتوانست ترس را القا نماید. داستان بازی درباره ویروسی است که کل شهری به نام راکون را در برمیگیرد و مردمان آنجا را تبدیل به موجوداتی گوشتخوار میکند و ...! 3-سری Amnesia: این سری همواره جزو بزرگترین عناوین آرکید در سبک وحشت بوده. محتوای بازی همیشه زیرشاخه وحشت روانشناسانه را دنبال میکند. داستان بازی ایده خاصی ندارد و همواره از بیدار شدن و فراموشی گرفتن شخصیت اصلی آغاز میشود. اما اتمسفر بازی به شیوه کاملا پویا ما را وارد حس تنهایی و وجود یک عامل ناشناخته میکند. دوربین بازی اول شخص است که همین ویژگی باعث میشود حس تنهایی در بازی بیشتر شود. 4-سری Silent hill: سازندگان سری سایلنت هیل سبکی جدید بر مبنای ترس روانشناسانه ساختند اما داستانی که برای بازی خلق کردند همواره ما را به یاد چیزی فراتر از عناوین هالیوودی میبرد. وجود مکانی ترسناک همانند شهری گمشده به تنهایی باعث میشود که بازیباز هم از داستان بازی رعب بگیرد و هم از محیط سراسر جنون آمیزش در سکانس هایی مه آلود و با موجوداتی عجیب و غریب میخ کوب شود. داستان بازی از شهری آغاز میشود که حالا هر جنبنده ای که وارد آن شوند را با نیروی عصبی در بر میگیرد. دوربین در بازی به صورت مدرن میباشد اما تکان ها کمتر است برای اینکه بازیباز بیشتر وارد محیط شود و نتواند به آن غلبه کند. بدون شک این عنوان برای تجربه بازیباز در این سبک بسیار پیشنهاد میشود .

بازی های پیشنهادی در این سبک(جدید)

1-عنوان The Evil Within: عنوان شیطان درون نام بازی ای بود که به مدت 3 سال توسط شینجی میکامی یکی از بزرگترین توسعه دهندگان این سبک در حال ساخت بود که سال قبل عرضه شد و توانست به زیبایی پس از سال ها دوری سبک ترس از عناوین ویدئویی,بازگشتی بسیار خوب را داشته باشد. دوربین بازی به مانند نسخه چهارم عنوان اهریمن خاموش ساخته خود میکامی بود. در واقع باید گفت اتمسفر و ساختار بازی کاملا تقلیدی از اهریمن خاموش 4 بود اما باید گفت در دوری عناوینی همانند این دسته واقعا عنوانی خوش ساخت و بی نظیر برای سبک وحشت بود. داستان بازی از کاراگاه بخش جنایی به نام سباستین کاستیانوس دنبال شده که خود را به محل حادثه ای که در یک تیمارستان محلی رخ داد میرساند اما در آنجا مسیر زندگی اش تغییر میکند. ساختار بازی به صورت Survival Horror میباشد. 2-سری LEFT 4 Dead: این سری همواره یکی از جذابیت های بازی چندنفره تا به اینجای کار بوده. عنوانی که توسط یکی از توسعه دهندگان steam یعنی کمپانی Valve ساخته شد. گیم پلی اعتیاد آور آن به قدری جالب توجه است که بازیکنان را کاملا معتاد به سبک خود کرد. اساس بازی ممکن است در نگاه اول فقط یک زامبی کشی کلیشه ای باشد. وجود 4 نفره و نبودن حس تنهایی شاید زخم بزرگی بر پیکره بازی باشد اما چرا این بازی را باید در سبک ترس قرار دهیم؟چون بازی دارای موجوداتی است که همواره مو دماغ بازیباز میشوند. همچنین وجود موجودی به نام witch که جزو 10 موجود ترسناک بازی هم هست نیز باعث القای ترس میشود. این موجود زنی سفید پوش و گریان است که در مسیر بازیباز قرار میگیرد و با ناله های سرسام آور به بازیکن نزدیک میشود. پس هنگامی که صدای گریه های او را شنیدید حتما خشاب های خود را پر کنید. زیرشاخه بازی نیز بیشتر به survival horror نزدیک است. 3-سری FEAR: سری ترس همواره در کم رونق بودن سبک رس حال حاضر یکی از شوتر های ترسناک است که ساختار ترس روانشناسانه را تشکیل میدهد. بازی در مقاطعی اکشن خالص میشود. اما در چندین سکانس ترس به قدری زیاد میشود که بازیباز توان ادامه اش را ندارد. وجود عاملی به مانند روح alma در برخی سکانس ها باعث میشود ترس روانشناسانه به گوشت شما تزریق شود. حتی در برخی سکانس ها که در حال قدم زدن هستید اگر سر خود را برگردانید متوجه میشوید که آلما پشت سرتان ظاهر شده است. دوربین بازی حالت اول شخص های کلاسیک است. 4-سری Dead Space: در تابلوی عناوین سبک ترس باید یکی از بزرگترین عناوین ترسناک مدرن یعنی فضای مرده را نصب کنیم. عنوانی که با توجه به کلیشه هایش یکی از ترس های خاطره انگیز را به ما ارائه داد. مهمترین فاکتورش هم وجود موجوداتی به نام نکرومورف ها بود. این موجودات که توسط طلسم مارکر که در داستان توسط عده ای باستان شناس ساخته شد و باعث نابودی زمین شد ساخته شدند. گیم پلی بازی بسیار روان است و از دوربین و المان های ترس مدرن استفاد کرد. این عنوان بسیار به سری اهریمن خاموش نزدیک است. ترس بازی بصورت فیزیکی و به یک باره القا میشود. یعنی اینکه هیچگاه نمیتوان فهمید که الان قرار است چه اتفاق بیفتد.وجود به یک باره نکرومورف ها در محیط بازی باعث میشود هم بازیباز اتفاقی ترس را بچشد و هم با وجود مهمات کم فرار را بر قرار ترجیه میدهد. بنابران ساختارشکنی نمیشود و نام این عنوان را میتوان در سبک وحشت بقا دانست.

در قسمت های آینده "سبک شناسی" به مرور سایر سبک های بازیسازی خواهیم پرداخت . در نهایت لطفا شما نیز تجربیات و دیدگاه خود در مورد سبک "ترسناک" را به اشتراک بگذارید ... نویسنده : محمد جمشیدی



25 مرداد 1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پردیس گیم]
[مشاهده در: www.pardisgame.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 556]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


علم و فناوری

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن