تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  حضرت مهدی (عج):من وصىّ آخرين‏ ام، به وسيله من بلا از خانواده و شيعيانم دفع مى ‏شود
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816705997




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نظارت جنگلباني، راهي براي مهار قاچاق چوب


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نظارت جنگلباني، راهي براي مهار قاچاق چوب
يكي از مهم‌ترين دلايلي كه سبب شده هرازگاهي بخشي از جنگل‌ها طعمه حريق و خاكستر شود يا تخلفات ديگري چون قاچاق چوب در مناطق جنگلي رقم بخورد، اين است كه قوانين دوگانه و چند‌گانه‌اي در مديريت اين ثروت‌هاي خداد و مواهب بي‌نظير اعمال مي‌شود
نویسنده : علي خدايي بيجاري 


يكي از مهم‌ترين دلايلي كه سبب شده هرازگاهي بخشي از جنگل‌ها طعمه حريق و خاكستر شود يا تخلفات ديگري چون قاچاق چوب در مناطق جنگلي رقم بخورد، اين است كه قوانين دوگانه و چند‌گانه‌اي در مديريت اين ثروت‌هاي خداد و مواهب بي‌نظير اعمال مي‌شود، چراكه يك منطقه جنگلي، به رغم همسان بودن درختان و پوشش‌هاي گياهي و گونه‌هاي جانوري، به دو دسته تقسيم مي‌شود. حفظ و نگهداري دسته اول به سازمان حفاظت محيط‌زيست و دسته دوم به سازمان جنگل‌ها و مراتع سپرده مي‌شود. بنابر‌اين دو سازمان هم‌شأن و هم‌پايه كه قرابت و وجوه اشتراك كمتري به لحاظ رويكرد با هم دارند، قطعاً در عملكرد‌ها سبك و سياق خاص خود را پي مي‌گيرند كه اين مقوله سبب مي‌شود دستگاه قضا در قضاوت و داوري دچار مشكل شود. حال آنچه كه اين مشكل را پيچيده‌تر مي‌كند، ضعف قوانين در حوزه محيط‌زيست است !
با اين همه آنچه كه مي‌تواند سمت و سويي واحد به فعاليت‌هاي زيست‌محيطي دهد و تا حدودي مشكلات و  معضلات اين حوزه و دو سازمان ياد شده را تلطيف كند و تخفيف دهد، اين است كه كل گستره‌هاي جنگلي زير نظر انجمن جنگلباني ايران به فعاليت بپردازند، چراكه با شناختي كه از قوه علمي و توان اين انجمن سراغ مي‌رود، بي‌شك مي‌توان شاهد تصميمات صحيح‌تر و با احتمال خطاي كمتري بود. ضمن آنكه در اين صورت، توان و قدرتي مجموع مي‌شود كه در مقابل تخلفات بهتر مي‌تواند قد علم كند و مهم‌تر از همه اينكه تا حد بسيار زيادي مقوله پرحاشيه و زيانبار قاچاق چوب مهار مي‌شود. قاچاق چوب يكي از بزرگ‌ترين آفت‌هايي است كه به جان جنگل‌هاي ما افتاده و در اكثر مواقع اينگونه وانمود مي‌شود كه با مجوز قانوني درختان قطع مي‌شوند.
در اين راستا كاظم نصرتي‌نصرآبادي، عضو انجمن جنگلباني ايران، روز گذشته در خصوص وضعيت جنگل‌هاي شمال به مهر گفت: در شمال دو نوع جنگل وجود دارد، جنگل‌هايي كه در طرح جنگلداري قرار دارند و نيز جنگل‌هايي كه در اين طرح قرار ندارند و تنها محافظت‌شده هستند. در سازمان جنگل‌ها سه نوع مجوز با سه چكش وجود دارد، چكش نشانه‌گذاري، پروانه تجديد حجم و استحصال و پروانه حمل كه هر يك از اين چكش‌ها مشخصات خود را دارند. هر سال جنگل‌شناس‌ها به جنگل رفته و دو قسمت از درختاني كه بايد قطع شوند را با چكش علامت مي‌زنند. اين درختان ممكن است درختان خشك، شكسته و آفت‌زده يا درختان مزاحم براي طرح‌هاي عمراني باشند يا درختان پير و فرتوتي كه بايد برداشته شوند.
اين عضو انجمن جنگلباني ايران درباره مراحل قطع درختان به صورت قانوني گفت: در جلسات برگزارشده در جنگلباني، ارتفاع، قطر، حجم چوب و شرايط درخت در صورت‌جلسه نوشته و بر اساس آن پروانه قطع صادر مي‌شود، همچنين پس از صدور پروانه قطع، پاي كنده درختان مجوز تجديد حجم و استحصال داده مي‌شود، يعني دومرتبه حجم را اندازه‌گيري كرده و اجازه قطعه‌سازي مي‌دهند و سپس كنار جاده براي انتقال چوب‌ها پروانه حمل و بار كردن صادر مي‌كنند. حتي مناطق ارسال درختان قطع و قطعه‌قطعه شده بر اساس طرح‌ها مشخص است و اين روال قانوني قطع درخت در جنگل‌ها است.
رئيس سابق انجمن جنگلباني ايران در ادامه درباره احتمال قطع درختان به صورت غيرقانوني اظهار كرد: تا زماني كه درختي نشانه‌گذاري نشده باشد اجازه قطع شدن ندارد و اگر جايي چكشي جعل يا سوء استفاده‌اي شده باشد بايد پيگيري شود، اما به طور معمول در طرح‌هاي سازمان جنگلباني روال قانوني دنبال مي‌شود و اين چوب‌ها قاچاق نيست.
بنابراين يكي از ضروريات اين است كه رسانه‌ها و انجمن‌هاي مردم‌نهاد در مورد قاچاق چوب كه به محيط‌زيست و اقتصاد كشور ضربات مهلكي وارد آورده، فرهنگ‌سازي و اطلاع رساني كنند.



منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن