واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: سردرگمي در ساماندهي امور جوانان
نهادها- گروه اجتماعي - بنيامين صدر:
افزايش نرخ بيكاري و مشكلات ناشي از تورم ۱۹ درصدي پيامدهاي ناخوشايند اجتماعي همچون گريز جوانان به ويژه پسران از ازدواج و ميل به تجرد را در پي داشته است.
از سوي ديگر فراهم كردن زمينههاي حداقلي براي ازدواج همچون ارائه انواع و اقسام وامها كه البته براي دريافت آن بايد از هفت خوان رستم گذشت، سبب شده كه بنيان خانواده متزلزل با در گرفتن بادي فروبريزد.
با اين حال حجت الاسلام حاج علي اكبري، رئيس سازمان ملي جوانان اولويت اصلي برنامه اين سازمان را در سالجاري ازدواج جوانان ميداند و ميگويد: در سالجاري بايد بتوانيم تصميمات و برنامههايي كه در نظر گرفته شده را به مرحله اجرا دربياوريم.
به گفته او سازمانها و دستگاههاي عضو ستاد ساماندهي امور جوانان كه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، كميته امداد و نيروي مقاومت بسيح فعالترين آنها هستند بايد ارائه گزارش جديتري را دنبال كنند، ضمن اينكه اين گزارشها بايد سبب شود كه دستگاهها به همگرايي برسند.
او با تأكيد بر برنامهريزي براي ازدواج جوانان گفت: ازدواج جوانان از اولويتهاي برنامه سازمان در سالجاري است و بايد دستگاهها ذيل مصوبات ستاد ساماندهي امور جوانان گزارش دهند تا بعد از آن اين ستاد بتواند به جمع بندي و ارائه گزارش نهايي دست يابد.
برگزاري دورههاي آموزشي پيش از شروع زندگي مشترك در كانونهاي نيروي مقاومت بسيج سراسر كشور و ارائه گواهينامه به دختران زير پوشش كميته امداد كه مبنايي براي گرفتن جهيزيه هم هست از جمله تلاشهاي ستاد ساماندهي امور جوانان است.
عليرضا مختاري، مديركل دفتر ساماندهي امور جوانان هم دراين باره به ما ميگويد: آيين نامه قانون تسهيل ازدواج جوانان، براي تصويب به هيأت دولت ارسال شده و مراحل ارزيابي و كارشناسي را ميگذراند.
او در پاسخ به اينكه چرا موضوع ازدواج جوانان با توجه به وجود مشكلات اقتصادي تا اين اندازه براي سياستگذاران مهم است، ميگويد: درصورت تصويب و اجراي آيين نامه قانون تسهيل ازدواج جوانان، بار سنگيني از دوش جوانان برداشته ميشود.
مختاري، نحوه انتخاب همسر را نگراني امروز جوانان ايراني ميداند و معتقد است: تاكنون به ابعاد فرهنگي ازدواج پرداخته نشده است و اين در حالي است كه عملكرد برخي دستگاهها تمامي برنامهها و اقدامات گذشته را زير سؤال ميبرد. او ميافزايد: بهعنوان نمونه پخش يك سريال و تأكيد بر زندگي افراد مرفه نتايج تمام دورههاي آموزشي را از بين ميبرد.
به گفته مختاري، نگراني مسئولان كشور نيز ايجاد تسهيلات براي ازدواج است كه از اين دست ميتوان به كمكهاي صندوق مهر امام رضا(ع) درباره ازدواج و افزايش تسهيلات آن اشاره كرد.
از محل اين صندوق 4 ميليون تومان بهصورت نقد براي خريد كالا به زوجين پرداخت ميشود و اين ميزان شايد فقط براي آغاز تشكيل خانواده در شهرهاي كوچك جوابگو باشد، بنابراين ايجاد تسهيلات مولد و هميشگي امري ضروري است كه بايد بهصورت اساسي به آن پرداخت.
برگزاري كارگاههاي آموزشي ازدواج ويژه جوانان و خانوادهها، تشكيل كميته ساماندهي ازدواج در برخي شهرستانها، برنامه ريزي و پيگيري اجراي برنامههاي اوقات فراغت جوانان، توليد، پخش و پوشش رسانهاي برنامههاي مرتبط با جوانان، برخي از عناوين مصوبات و اقدامات ستادهاي استاني ساماندهي امور جوانان است.
از سوي ديگر نبود شفافيت و سرگرداني اعتبارات ساماندهي امور جوانان مهمترين مشكلاتي است كه دستگاهها و سازمانهاي مسئول در قبال جوانان با آن سالهاست كه دست به گريبانند.
با توجه به جمعيت جوانان كشور و اهميت مسائل آنان، هم اكنون سياستگذاري و برنامه ريزي امور فرابخشي جوانان و تقسيم كار ملي با حضور دستگاهها در ستاد ملي ساماندهي امور جوانان صورت ميگيرد كه چندان نتوانسته موفق باشد.
از اينرو لازم است كه تصميمات مهمي براي اصلاح ساختارها گرفته شود تا بستر لازم نيز براي اجراي برنامهها و تحقق شعارها فراهم شود.
تاريخ درج: 3 خرداد 1387 ساعت 18:05 تاريخ تاييد: 3 خرداد 1387 ساعت 21:21 تاريخ به روز رساني: 3 خرداد 1387 ساعت 21:21
جمعه 3 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 303]