واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ مرداد ۱۳۹۴ (۹:۷ق.ظ)
هشدار دفتر حقوق بشر سازمان ملل درباره اوضاع رو به وخامت بروندي موج - همراه با افزايش نقض حقوق بشر، خشونت افسار گسيخته در سراسر بروندي موجب بحران گسترده بشردوستانه پناهجويان در مرزها و سراسر منطقه شده است.
هنگامي که کميسيون انتخابات بروندي، پي ير انکورونزيزا، رئيس جمهور کنوني اين کشور، را برخلاف قانون اساسي براي سومين بار پيروز انتخابات جنجالي معرفي کرد، درگيري ها اوج گرفت.
اين انتخابات در حالي برگزار شد که گروه هاي مخالف به دليل غيرقانوني دانستن سومين حضور انکورونزيزا در مقام رياست جمهوري، آن را تحريم کرده بودند.
در پي اعلام نامزدي انکورونزيزا، مخالفان دولت دو ماه پيش اعتراضات گسترده اي به راه انداختند. دولت بروندي در اواسط ماه مه گذشته تلاش براي کودتاي نظامي را خنثي کرده و يک ماه پس از آن نيز اعتراضات خياباني را به شدت سرکوب کرد.
دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد گزارش داده است که وضعيت در بروندي همچنان رو به وخامت است. کشتار مداوم و دستگيري ها و بازداشت ها در وقايع پس از انتخابات اين کشور و آشوب ها ادامه دارد.
خانم راوينا شامداساني، سخنگوي دفتر کميسارياي عالي حقوق بشر سازمان ملل متحد، خطاب به خبرنگاران در ژنو گفت: ما به همه طرف هاي درگير، هشدار مي دهيم و از آنها مي خواهيم پيش از آن که اوضاع به طور کامل از کنترل خارج شود، به گفت و گو بازگردند.
وي افزود: بروندي با هر حمله و کشتار به لبه پرتگاه نزديک مي شود و ما از همه رهبران درگير مي خواهيم براي حل صلح آميز اختلافات و نفي استفاده از خشونت گام هاي محکم بردارند. در جاهايي که خشونت ها و سوءاستفاده ها رخ داده، نياز به پژوهش هاي سريع براي به محاکمه کشيدن مرتکبان وجود دارد.
بنا بر اعلام سازمان ملل، ناآرامي هاي اجتماعي از 26 آوريل؛ پس از آن که شوراي رهبري نيروهاي ملي دفاع از دموکراسي در 25 آوريل، پي ير انکورونزيزا، رئيس جمهور کنوني، را براي سومين دوره پياپي به عنوان نامزد انتخابات رياست جمهوري 26 ژوئن انتخاب کردند، در بوجومبورا، پايتخت بروندي، آغاز شد.
پي ير انکورونزيزا، از سال 2005 ميلادي براي دو دوره پياپي رئيس جمهور بوده است و بسياري از بازيگران سياسي هشدار دادند که تلاش او براي دور سوم رياست جمهوري، خلاف قانون اساسي و خلاف روح توافق نامه صلح و آشتي بروندي در سال 2000 ميلادي است که به يک دهه جنگ داخلي در اين کشور پايان داد.
سخنگوي کميسارياي عالي حقوق بشر مي گويد که از زمان آغاز خشونت ها در ماه آوريل، دست کم 96 نفر کشته شده اند که بيشتر آنها از طرفداران مخالفان دولت هستند و اين در حالي است که حدود 600 نفر هم دستگير و بازداشت شده اند. در ميان بازداشت شدگان، دست کم 60 مورد شکنجه و موارد بسيار بيشتري از بدرفتاري وجود داشته است.
شامداساني مي گويد: تاکنون هيچ رسيدگي درباره خشونت ها، کشتارها، شکنجه ها و بدرفتاري ها از ماه آوريل تاکنون انجام نشده است؛ هرچند مقامات بارها گفته اند که رسيدگي انجام مي شود و برخي از ماموران پليس دستگير شده اند. ممکن است تعداد واقعي کشته شدگان و بازداشتي ها و شکنجه شدگان، بسيار بيشتر از تخمين ها باشد. ما مي دانيم که در موارد بسيار کمي، بررسي هاي واقعي آغاز شده اند. عدم رسيدگي به اين موارد، چرخه هاي خشونت را افزايش مي دهد.
همراه با افزايش نقض حقوق بشر، خشونت افسار گسيخته در سراسر بروندي موجب بحران گسترده بشردوستانه پناهجويان در مرزها و سراسر منطقه شده است.
در واقع داده هايي که به تازگي منتشر شده، نشان مي دهد که بيش از 200 هزار نفر به کشورهاي همسايه پناه برده اند. بدين ترتيب 85 هزار و 200 نفر از اهالي بروندي در تانزانيا، 71 هزار و 600 نفر در روآندا، 28 هزار و 300 نفر در اوگاندا، 14 هزار و 332 نفر در جمهوري دموکراتيک کنگو، 7 هزار نفر در کنيا و 3 هزار نفر از در آفريقاي جنوبي آواره هستند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]