واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: برجام زیر تیغ سناتورهای آمریکایی/ کنگره خود را مقابل جهان قرار می دهد؟
اوباما به یک سوم آرا موافق مجلس نمایندگان این کشور در حمایت از توافق هسته ای ایران برای عدم صدور دستور وتو نیازمند است؛ به نظر می رسد که کاخ سفید تا اندازه ای نسبت به این موضوع اطمینان دارد.
به گزارش نامه نیوز، کنگره آمریکا به صحنه شدیدترین تقابل ها در باره توافق پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به همراه آلمان با ایران تبدیل شده است و رسانه ها از هزینه هایی چند میلیون دلاری برای تاثیرگذاری بر رایی خبر می دهند که حداکثر تا 17 سپتامبر باید در رد و یا حمایت از توافق هسته ای اعلام شود.
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، جان کری، وزیر خارجه و دیگر وزرا و اعضای دولت آمریکا از صبح روز پس از امضای برجام با ایران، کارِ سخت متقاعد کردن اعضای کنگره در حمایت از این توافق را آغاز کردند، در روزنامه های این کشور یادداشت و مقاله نوشتند و در سخنرانی ها و مصاحبه های مختلف عمومی تلویزیونی از اعضای کنگره خواستند تا به این توافق رای مثبت دهند و نسبت به عواقب رای منفی آنها هشدار دادند.
بر اساس برجام، کارِ متقاعد کردن نهادهای داخلی کشورهای گروه 1+5 و ایران با توافق هسته ای به عهده دولت ها گذاشته شده است و برای این امر چیزی در حدود 90 روز در نظر گرفته شده، کاری که تا اواخر سپتامبر سال جاری باید به اتمام برسد و اوباما نیز به نظر می رسد حمایت مورد نیاز از توافق هسته ای را در کنگره در اختیار دارد هرچند سخت.
برجام زیر تیغ کنگره
دموکرات های کنگره، از اصلی ترین حامیان توافق هسته ای با ایران هستند هرچند که اعضای شاخصی از این گروه به جرگه مخالفان هسته ای پیوسته اند اما نمایندگان حامی توافق تلاش های قابل توجهی برای اقناع همکاران خود انجام می دهند، کلیپ های حمایتی می سازند و با همکاران خود به مناظره در این زمینه می پردازند؛ این در حالی است که دولت آمریکا نیز تمام قد در مقابل مخالفان و منتقدان ایستاده است .
اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در این زمینه در سخنانی در دانشگاه امریکن نیویورک گفت: ممکن است تا هنگامی که این توافق در ماه سپتامبر برای تصویب در کنگره به رای گذاشته شود، تبلیغات منفی زیادی بشنوید که با هزینههای گزاف انجام میشود. کسانی که امروز مخالف توافق هستهای با ایران هستند همان کسانی هستند که موافق آغاز جنگ در عراق بودند و ما باید ذهنیتی را که باعث شروع جنگ علیه عراق شد، خاتمه دهیم.
از سوی دیگر پیوستن با نفوذ ترین سناتور بهودی کنگره به مخالفان توافق هسته ای و مخالفت شدید اعضای ارشد کنگره با توافق هرچند می تواند در رای و نظر دیگر اعضای کنگره که تاکنون تصمیم خود را در این باره نگرفتند موثر باشد اما حمایت دانشمندان برجسته آمریکایی از این توافق از یک سو و از سوی دیگر هشدار مقامات کاخ سفید نسبت به عواقب رد توافق در کنگره در انزوای آمریکا از سوی دیگر باعث شده است که دو کفه موافقان و مخالفان توافق هسته ای تا حد زیادی هم اندازه شوند.
با این حال، در صورتی که همه جمهوری خواهان با برجام مخالف باشند،اوباما برای عملی کردن وتوی خود به رای 165 دموکرات از تعداد کل 188 رای دموکرات نیاز دارد. تاکنون 47 نماینده از توافق حمایت کرده است.
با وجود اینکه هنوز رای گیری درباره تصویب توافق در کنگره صورت نگرفته است اما بسیاری از کشورها تحریم هایی خود را از روی ایران برداشته اند، تاکنون ده ها هیئت سیاسی و تجاری غربی وارد ایران شده اند تا درباره دوران پسا تحریم با همتایان خود در تهران به گفت وگو بنشینند، امری که نشان دهند تمایل قوی جهان برای بازگشت به ایران و خارج شدن این کشور از سایه تحریم ها دارد، تمایلی که کنگره اگر به آن رای منفی دهد خود را در مقابل کل جهان قرار داده است و بیش از پیش کار را سخت خواهد کرد.
۲۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]