واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ مرداد ۱۳۹۴ (۱۵:۵۶ب.ظ)
معاون وزير نفت: ترجيحا از سرمايهگذاران ژاپني، اروپايي و آمريکايي استفاده ميکنيم موج - معاون وزير نفت با انتقاد از محدوديتهاي سياستهاي فاينانسورهاي چيني در طرحهاي جديد صنايع پتروشيمي، گفت: بر همين اساس، ترجيح ميدهيم از سرمايهگذاران ژاپني، اروپايي و آمريکايي استفاده کنيم.
به گزارش خبرگزاري موج، عباس شعري مقدم با بيان اين که به منظور تحقق اهداف توسعه صنعت پتروشيمي به حدود ۷۰ تا ۸۰ ميليارد دلار در قالب يک برنامه ۱۰ ساله سرمايهگذاري نياز است، گفت: سالانه ۷ تا ۸ ميليارد دلار بايد در صنايع پتروشيمي ايران هزينه شود و اين حجم سرمايه مبلغي نيست که بتوانيم از طريق صندوق توسعه ملي يا فاينانس چين که چندان هم رغبتي به آن نشان داده نميشود، تأمين کرد.
معاون وزير نفت در تشريح دلايل عدم تمايل به استفاده از فاينانسهاي چيني در طرحهاي جديد توسعه صنعت پتروشيمي، تصريح کرد: چينيها محدوديتهاي زيادي را براي طرحهاي پتروشيمي ايجاد ميکنند، از جمله اين اجبار که بايد ۵۰ درصد از مبلغ فاينانس از بازار چين تأمين شود و امکان استفاده از صنايع داخلي را محدود ميکند، بنابراين ترجيح ميدهيم از سرمايهگذاران ژاپني، اروپايي و آمريکايي استفاده کنيم که اين محدوديت را نداشته باشند. حتي ميتوانيم خريد کالا و تجهيزات از آنها را مشروط به مشارکت با صنايع داخلي ايران کنيم.
وي با بيان اين که شرکتهاي آلماني، فرانسوي، اسپانيايي، ايتاليايي، هلندي، کره جنوبي، ژاپني و حتي شرکتهايي که شريک آمريکايي دارند، براي حضور و مشارکت در طرحهاي توسعه صنعت پتروشيمي ايران اعلام آمادگي کردهاند، بيان کرد: با بسياري از اين شرکتها هم مذاکراتي انجام شده و آنها بيصبرانه منتظر هستند مراحل باقيمانده توافقات هستهاي انجام شود و بتوانند براي سرمايهگذاري وارد ايران شوند.
شعري مقدم همچنين در خصوص مهمترين موانع پيش روي سرمايهگذاري خارجي در صنايع پتروشيمي، توضيح داد: تعيين قيمت خوراک اولين مشکل بوده و براي سرمايهگذاراني که ميخواهند در صنعت پتروشيمي سرمايهگذاري کند، بايد فرض کند که طرح ۴ يا ۵ سال طول ميکشد تا بهرهبرداري از آن شروع شود، بنابراين حداقل براي ۱۰ تا ۱۵ سال بايد فرمول قيمت خوراک را بداند تا بتواند محاسبات اقتصادي طرح را انجام دهد.
اين مقام مسوول افزود: دومين مشکل نبود زيرساختهاي کافي در کشور بوده به طوري که منظور از زيرساخت فقط جاده، راهآهن، بندر و آب نيست، بلکه مهمتر از همه مربوط به زيرساختهاي شهري ميشود.
به گفته معاون وزير نفت، اگر کسي بخواهد در کشوري همچون ترکيه سرمايهگذاري کند، در سواحل درياي مديترانه و درياي سياه از نظر آب و هوايي شرايط مناسبي براي کار و فعاليت وجود دارد، اما؛ سواحل خليجفارس و درياي عمان از نظر زيرساختهاي شهري بسيار محروم است.
شعري مقدم، مانع مهم ديگر را قوانين متعدد دست و پا گير و عدم ثبات اين قوانين عنوان و خاطرنشان کرد: اجراي اينهمه قانون، با انواع و اقسام تبصرهها در عمل غيرممکن است، ضمن آن که نبود روحيه مشارکتپذيري موجب ميشود که شرکتهاي ايراني اصرار داشته باشند که هميشه خود تصميم گير باشند و تحمل توجه به نظر شريک را ندارند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]