واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: در دومین شب اجرای مشترک ارکستر فیلارمونیک چین و ارکستر سمفونیک تهران ارکستر فیلارمونیک چین قطعه «پنجره ای به شب» را به ایرانیان هدیه کرد خبرگزاری پانا: 2 شب، 2 رهبر، 2 ارکستر، 1 دیدار عنوانی بود که بر روی بروشور اجرای ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر فیلارمونیک چین خودنمایی می کرد؛ دو شبی که در تالار وحدت موسیقی از تعامل فرهنگی دو کشور سخن می گفت و قطعات جاودانه و بزرگ برای موسیقی دوستان به اجرا در آمد. ب
۱۳۹۴ شنبه ۲۴ مرداد ساعت 11:01
به گزارش خبرنگار فرهنگی پانا، دومین شب اجرای ارکستر فیلارمونیک چین و ارکستر سمفونیک تهران به رهبری لونگ یو و علی رهبری با سالنی مملو از جمعیت و با حضور مسوولان و مدیران کشور در تالار وحدت به روی صحنه رفت.
حسن فریدون دستیار ارشد رئیس جمهور، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، پانگ سن سفیر چین، سید هادی خامنه ای، علی مرادخانی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعدادی از هنرمندان صاحب نام عرصه های مختلف هنری ازجمله مهمانان ویژه این شب بودند.
بخش اول کنسرت به اجرای سوئیت سمفونیک شهرزاد ساخته زیبای نیکلای ریمسکی کرساکف اختصاص داشت که با اجرای هنرمندانه ارکستر سمفونیک تهران به رهبری علی رهبری به بهترین شکل حاضران در سالن را با خود همراه کرد و در کارنامه اجراهای ارکستر سمفونیک ستاره ای دیگر به ثبت رساند. کنسرت مایستر بردیا کیارس و سولیست ویولون در این اجرا امیر باورچی بود که به زیبایی نقش شهرزاد را با نوای ساز خود ایفا می کند.
«دریا و کشتی سندباد» آغازگر این اثر جاودانه بود و پس از آن «داستان شاهزاده قلندر»، «عشق شاهزاده و شاهدخت جوان»، «جشن و سرور در جشنواره بغداد» با نوای سازهای ارکستر سمفونیک تهران و رهبری علی رهبری به روایت درآمد. موومان هایی که پشت هم به اجرا گذاشته می شد و لبخند رضایت علی رهبری از مسیری که تا اینجا پیموده است را همراه داشت. وی رو به مخاطبان در سالن اظهار کرد: اونایی که دیشب نیامدند چیز بزرگی را از دست دادند ،ما اینجا با ارکستر فیلارمونیک چین هم چینی حرف زدیم و هم باهم زدیم و قطعه ای شد که به قول رهبرشان نمی شد گفت کی بهتر بود.
علی رهبری با اشاره به اعضای ارکستر سمفونیک تهران گفت: امشب هم باید لذت ببرید، اینها بچه های ایرانی ان و جوونه جوون. ما باهم شروع کردیم و برای من که 40 سال رهبری کرده ام می ارزید که به این رسیده باشم که می شود یک روز در مملکت خودم چنین کاری کرد. سطحی که اینها زدند و امشب اجرا کردند بدون اغراق در همه جای دنیا می توانند بزنند و هیچ چیز کم نداریم و این فقط نتیجه 5 ماه کار سخت است.
بردیا کیارس کنسرت مایستر ارکستر سمفونیک تهران د ادامه صحبت های علی رهبری، عنوان کرد: آقار رهبری بعد تمام اجراها ما را تشویق کرده اند و ما امروز به صورت خودجوش یک کیک گرفتیم و خواستیم بزرگ ترین اتفاق موسیقی که در کشورمان رخ داده است و آن هم به دلیل حضور آقا رهبری بوده و حضور ارکستر چین و دیگر بزرگانی که در این مدت با ما زدند را جشن بگیریم. به احترام استاد رهبری دقایقی ایستاده ایشان را تشویق کنید. ما اتفاقاتی که در موسیقی کشورمان این روزها رخ می هد را مدیون ایشان هستیم.
پس از این تشویق و قدردانی، رهبر ارکستر سمفونیک تهران اظهار کرد: من اسفندماه در اولین روزی که آمدم گفتم من روزهای عالی در زندگی ام داشته ام روزی که ارکستر فیلارمونیک لندن را رهبری می کردم و ... ولی اینرو.زها لذتی می برم که قابل مقایسه نیست. امشب مقامات ایرانی هم حضور دارند و ما چیزهایی را به شما نشان می دهیم که لذت ببرید.
وی ادامه داد: قطعه «شهرزاد» یکی از سخت ترین قطعات دنیاست و آقایی که بخش دوم را رهبری می کند گفتند این قطعه فوق العاده سخت است. اما این قطعه به خوبی اجرا شد. ما نوازنده ای در ارکستر داریم که 12 سال سن دارد و نوازنده دیگری که 15 سال سن دارد، من روز اول گفتم که درهای ارکستر سمفونیک به روی همه هنرمندان که می تواند بزنند باز است. من امشب بسیار خوشحالم که دو پدیده نوازندگی در موسیقی را به شما معرفی می کنم که بگوییم ما در کشوری زندگی م یکنیم که دارای غنی ترین استعدادهای موسیقی است.
علی رهبری به حضور استاد مصطفی کمال پورتراب در شب دوم کنسرت اشاره کرد و گفت: باید یک چیزی را که در قلبم است بگویم، در این 40 سال که همه از من بی خبر بودند و خیلی ها نفهمیدند که من چکار می کنم یک نفر بود که تمام مدت از من سراغ می گرفت ومی دانست مشغول چه کاری هستم ومی گفت تو باید به ایران بیایی برای من افتخار مضاعف است که امشب در خدمت او هستم و شاهد این اجرای مشترک است.
بخش اول کنسرت با اجرای قطعه «ای ایران» پایان یافت، قطعه ای که با همخوانی و استقبال حاضران در سالن همراه بود.
پس از تنفسی کوتاه ارکستر فیلارمونیک چین به رهبری لونگ یو به صحنه آمدند و سمفونی شماره 9 در می مینور (دنیای تو) اثر جاودانه آنتونین دوژاک در چهار موومان «آداجو- آلگرو مولتو»، «لارگو»، «مولتو ویواچه» و «آلگرو کن فواکو» به اجرا درآمد. یک قطعه ایرانی نیز به عنوان هدیه نوازندگان چینی به مردم ایران در این بخش اجرا شد که قطعه بسیار زیبایی بود.
لونگ یو در پایان این اجرا در میان تشویق و شورو حال حاضران در سالن از هیجان زیاد خود برای سفر به ایران سخن گفت و اظهار کرد: امشب بسیار خوشحالیم که برای دومین شب پیاپی در تالار وحدت تهران کنسرت برگزار می کنیم. امشب یک هدیه برای مردم ایران داریم که یک قطعه چینی است و امیدواریم مورد قبول شما مخاطبان عزیز قرار گیرد. این هدیه ای از موسیقی چین به مردم ایران است.
این قطعه که «پنجره ای به شب» نام داشت پایان بخش این کنسرت بود. این اتفاق بزرگ هنری در دومین شب خود نیز با موفقیت به بار نشست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]