واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
فریاد پرسکوت معصومیت، در نگاه معلولان ذهنی مرکز شهید بهشتی اصفهان استانها > اصفهان - دردی ناشی از معصومیت در چشمان این کودکان معلول موج می زند، در برابر تمامی عدم درک خود از محیط اطراف محبت را با تمام وجود طلب می کنند و گویی در پس معصومیت نگاهشان تنها سوالی یک کلمهای می درخشد که "چرا؟!"
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین در اصفهان، روز خبرنگار بهانهای بود تا مسئولان بهزیستی البته با کمی تاخیر این بار دیداری متفاوت را برای خبرنگاران را رقم بزنند و در پایان جشن خبرنگار اصحاب رسانه را به بازدید از مرکز درمان و توانبخشی شهید بهشتی اصفهان ببرند جایی که از 120 معلول کم توان ذهنی حرکتی نگهداری میشود. وارد بخش معلولان ذهنی عمیق که می شویم با اتاقهای متعددی روبرو می شویم با پرستارانی خوش اخلاق و تختهایی که معلولان ذهنیت در سنین مختلف از متولدان 57 به بالا همانند یک کودک 3 تا حداکثر 7 ساله دراز کشیده اند و هرکدام در حال و هوای خود هستند؛ گرچه این افراد با هوش ذهنی کمتر از 25 چندان چیزی از مسایل دور و اطراف خود نمی فهمند، رشد جسمی آنها بسیار کم و در حد کودکان است و حتی قادر به صحبت کردن نیستند اما از حالات مختلف آنها هنگامی که دست نوازش بر سر آنها می کشی یا پرستارشان با مهربانی زمزمه می کند «جانم مامامان»، می توان به خوبی فهمید که در دنیای ساکت خود محبت را به خوبی درک می کنند و وجودشان تشنه کمی مهربانی است.
از میان این 120 معلول تنها 20 نفر دارای سرپرست و پدر و مادری هستند که گاهی به آنها سر میزنند اما بقیه بی سرپرست هستند و به نوعی توسط خانواده رها شدهاند اما تمام کارکنان اینجا از پرستار گرفته تا روان شناس، مسئول بهداشت و حتی آشپز هم به این فرزند معلول ذهنی را از محبت خود سرشار می کنند. به گفته سعید صادقی، مدیرکل بهزیستی استان اصفهان به صورت میانگین ماهانه یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان برای نگهداری هر یک از این فرزندان هزینه میشود اما مراقبتهای دلسوزانه پرستاران است که تاکنون این افراد را زنده نگه داشته است. صادقی با اشاره به اینکه این معلولان نیازمند مراقبتهای خاصی هستند و در خارج از این مراکز چندان دوام نمی آورند، بیان داشت: باید توجه داشته باشیم که این کودکان تربیت پذیر نیستند و فقط برای زنده ماندن اینجا نگهداری میکنند. مدیرکل بهزیستی استان اصفهان میگوید: بسیاری از خانوادههای فرزندان معلول ذهنی به دلیل باورهای اشتباه خود یا این کودکان را سر راه قرار می دهند و یا بعد از تحویل فرزندشان به بهزیستی آدرسی از خود به جای نمیگذارند.
وی اضافه کرد: باید این باور را در جامعه شکل دهیم که خانواده ها از ازدواجهای فامیلی بپرهیزند یا قبل از این ازدواجها مشاوره های ژنتیکی تخصصی انجام دهند، ما امکانات خوبی برای این امر فراهم کرده ایم اما متاسفانه خانواده ها بدون توجه به هشدارها به این ازدواجها دست می زنند و نتیجه ان تولد فرزندانی با معلولیت های ذهنی و حرکتی است که خود نیز توان نگهداری از آنها ندارند. البته خانم صادقی مدیرداخلی مرکز توانبخشی شهید بهشتی به خبرنگار خبرآنلاین می گوید که در این مرکز کودکان با درجه هوشی بالاتر نیز نگه داری میشوند که تا حد پایینی امکان آموزش آنها وجود دارد و بر این اساس تمامی امکانات لازم برای افزایش تواناییهای ذهنی آنها در نظر گرفته شده است. وی اضافه کرد: کودکان این مرکز در شرایطی بسیار خاص و تمیز و با مراقبتهای تخصصی نگهداری میشوند به گونه ای که این مرکز در کشور رتبه نخست را به دست آورده است. جای این سوال است که چرا کودکان این مرکز به جای بازی و شیطنت درست همانند تمامی هم سن و سالان خویش باید بی حرکت و دردناک تر از همه ساکت و خاموش در گوشه ای دراز بکشند؛ دردی ناشی از معصومیت در چشمان این کودکان موج می زند، در برابر تمامی عدم درک خود از محیط اطراف محبت را با تمام وجود طلب می کنند و گویی در پس معصومیت نگاهشان تنها سوالی یک کلمهای می درخشد که "چرا؟!"
کلید واژه ها: استان اصفهان -
شنبه 24 مرداد 1394 - 12:08:34
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]