واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
سرفه می تواند یکی از مهمترین نشانه های سرطان ریه باشد و خانم ها بیشتر در معرض ابتلا به این عارضه هستند! محققان می گویند، زنان غیرسیگاری نسبت به مردان غیرسیگاری بیشتر در معرض خطر سرطان ریه قرار دارند.
در پاییز ۲۰۱۴ رزماری معلم ۴۳ ساله، دچار سرفه شد، وی تصور می کرد که از یکی از دانش آموزان کلاس، سرماخوردگی را گرفته است اما سرفه های وی ادامه پیدا کرد و وی پس از گذشت ۲ ماه تصمیم گرفت به پزشک مراجعه کند. عکس برداری از قفسه سینه توده ای در ریه او را نشان داد. به گزارش «Readers Digest» نتایج آزمایش ها نشان می داد که او دچار سرطان ریه شده است و این که سرطان به استخوان ها سرایت پیدا کرده است. آنچه باعث تعجب وی شد، این بود که او سیگاری نبود! او از سیگار متنفر بود! متأسفانه مورد رزماری منحصر به فرد نیست و به طور سالانه ۱۶ تا ۲۴ هزار غیرسیگاری در آمریکا بر اثر سرطان ریه جان خود را از دست می دهند. نتایج بررسی ها نشان می دهد، زنان غیرسیگاری نسبت به مردان غیرسیگاری بیشتر در معرض خطر سرطان ریه قرار دارند. اگرچه محققان سخت در تلاشند که تست خون و تنفس برای تشخیص سرطان طراحی کنند، اما در حال حاضر راهی استاندارد برای ردیابی سرطان ریه در مراحل اولیه، وجود ندارد. در واقع در اغلب موارد این سرطان به صورت تصادفی شناسایی می شود. در واقع بیماران به قصد تشخیص بیماری دیگر برای اسکن می روند و در این روند سرطان ریه مشخص می شود. به همین دلیل خیلی مهم است افرادی که در معرض خطر قرار دارند، معاینه شوند. راه معاینه، سی تی اسکن سالانه است. افرادی که در معرض سرطان ریه قرار دارند اغلب بین سنین ۵۵ تا ۸۰ سال هستند که سابقه سیگار کشیدن یا سرطان ریه را در خانواده دارند. قرار گرفتن در معرض گاز رادون، کرومیم، نیکل و استنشاق دود سیگار دیگران، می تواند خطر را افزایش دهد.
اما افرادی هم به ظاهر در معرض خطر قرار ندارند؛ خیلی از این افراد بلافاصله به پزشک مراجعه نمی کنند و زمانی که مراجعه می کنند دیگر سرطان پیشرفت کرده است. سرفه های مزمن باید توسط پزشک کنترل شود. محققان می گویند نوعی جهش ژنی باعث تکثیر سلول های سرطان می شود. این جهش از طریق داروهایی که مانع ارسال سیگنال به سلول ها می شود، قابل درمان است.
متأسفانه، در حال حاضر تنها ۲ نوع درمان برای هدف گرفتن جهش ژن ALK وجود دارد و به مرور زمان بیماران به آن مقاوم می شوند. رزماری در اواخر سال ۲۰۱۴ به داروی اول مقاومت پیدا کرد و شروع به مصرف داروی دوم کرد و تومورها به طور چشمگیری کوچک شد. در آن زمان برآورد شد ۸ تا1۰ ماه طول بکشد تا به درمان دوم نیز مقاومت پیدا کند. او امیدوار است که محققان راه دیگری برای هدف گرفتن ژن جهش ALK پیدا کنند روزنامه خراسان،
22 مرداد 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]