واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ مرداد ۱۳۹۴ (۲۲:۱ب.ظ)
ترسيم مدل مشارکت قطب هاي علمي علوم پزشکي موج - معاون آموزشي وزارت بهداشت در جلسه قطبهاي علمي کشور ترسيم مدل مشارکت قطبها در دستيابي به مرجعيت علمي حوزه سلامت در قالب طرح آمايش سرزميني را يک از اهداف معاونت آموزشي وزارت بهداشت عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، باقر لاريجاني، معاون آموزشي وزارت بهداشت، در جلسه قطبهاي علمي کشور کاهش فاصله علمي جمهوري اسلامي ايران با مراکز علمي معتبر دنيا در حوزه سلامت را رسالت اصلي قطبهاي علمي کشور بيان کرد و گفت ظرفيتهايي در قطبهاي علمي حوزه علوم پزشکي وجود دارد که ميتوان از آن در تحولات آتي آموزش پزشکي کشور مورد بهره برداري قرار گيرد.
لاريجاني با بيان اين که برنامه تحول و نوآوري آموزش علوم پزشکي تدوين شده است، افزود: اقدامات عملياتي نيز در دست اجرا است که محورهاي آن تا قبل از شروع سال تحصيلي اعلام خواهد شد.
معاون آموزشي وزارت بهداشت مصوبه آمايش سرزميني را يکي از اسناد مهم در تحول آموزش علوم پزشکي کشور برشمرد و گفت هدف معاونت آموزشي گسترش آموزش عالي سلامت با توجه به سند آمايش سرزميني است.
عليرغم چالشهاي موجود در همين ابتداي امر ابلاغ اين سند به دانشگاهها تا حدودي موجب ساماندهي گسترش رشتههاي علوم پزشکي در کشور شده است.
لاريجاني تمرکززدايي و ارتقاي توانمندي دانشگاههاي کشور در امر آموزش عالي سلامت را از ديگر اهداف معاونت آموزشي در اجرايي سازي سند آمايش سرزميني برشمرد و با بيان اين که گسترش آموزش مجازي و ترسيم نقشه آمايش بين الملل از ديگر برنامههاي آتي معاونت آموزشي است گفت بسترهايي براي گسترش آموزش علوم پزشکي و ورود به عرصههاي جهاني فراهم است و ميبايست با مدلي روشن و با استفاده از ظرفيت دانشگاهها اين امر ساماندهي شود.
معاون آموزشي وزارت بهداشت اظهار داشت قطبهاي علمي در سنوات گذشته به اشکال مختلف و بعضاً از طريق شوراي عالي قطبها شکل گرفته و فعاليتهايي را نيز در کشور سامان دادهاند. وي افزود در حال حاضر برنامه معاونت آموزشي ترسيم نقشه اي روشن براي نحوه تعامل و فعاليت قطبها براي در دستيابي به توسعه آموزش علوم پزشکي کشور هست.
لاريجاني با اشاره به اهميت برنامههاي آتي و رسالت قطبها در ترسيم اين نقشه افزود نحوه تاثيرگذاري قطبها در آموزش علوم پزشکي، نحوه رتبه بندي قطبها، معيارهاي گسترش آتي قطبها از جمله مسائلي است که بايد در تعامل وزارت بهداشت با قطبهاي علمي مدنظر قرار گيرد.
وي با تاکيد بر لزوم مأموريت محور نمودن دانشگاههاي علوم پزشکي کشور گفت در ترسيم نقشه فعاليت قطبها ميبايست به توزيع قطبها در استانهاي کشور نيز توجه شود چرا که در برخي استانهاي کشور قطب علمي براي واگذاري رسالتهاي معاونت آموزشي وجود ندارد که بايد مدنظر قرار گيرد.
معاون آموزشي وزارت بهداشت با اشاره به اسناد بالادستي نظام سلامت کشور از جمله سياستهاي علم و فناوري، نقشه علمي کشور، نقشه جامع علمي سلامت و... دستيابي به مرجعيت علمي در حوزه سلامت و حرکت در مرزهاي دانش را چشم انداز اصلي کليه نهادهاي دخيل در امر سلامت عنوان کرد و گفت ساختار و نحوه فعاليت قطبهاي علمي کشور ميبايست در راستاي دستيابي به اين اهداف ترسيم گردد.
لاريجاني بر لزوم ترسيم مدلي روشن براي مشارکت قطبها در دستيابي به اهداف نظام سلامت کشور و نحوه تعامل با وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت ميبايست مأموريتهاي خاصي که هر قطب ميتواند در کشور به عهده بگيرد مشخص شود و مدلي روشن براي تشکيل شبکه قطبهاي علمي کشور ترسيم شود.
معاون آموزشي وزارت بهداشت گفت انتظار اين است که نقش قطبها در تحولات آتي حوزه آموزش مشخص شود و به رتبه بندي و نحوه فعاليت قطبها در اين امر توجه شود.
وي اظهار اميدواري کرد با ساماندهي نحوه تعامل قطبهاي علمي و وزارت بهداشت شاهد مشارکت بيشتر قطبها در دستيابي به مرجعيت علمي در حوزه سلامت باشيم.
در ادامه اين نشست گزارش سير اجمالي ايجاد و توسعه قطبهاي علمي و نتايج رتبه بندي قطبها در سال گذشته ارائه و به بحث و تبادل نظر در اين خصوص پرداخته شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]