واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نگاه شما: پارهای از تعهدات پزشکان متخصص خانم
بخش «نگاه شما» برای ارائه و معرفی «نگاه» مخاطبان «تابناک» به همه موضوعات است. هر مخاطب «تابناک» میتواند با مد نظر قرار دادن شرایط همکاری با این بخش، «نگاه» خود را ارسال کند تا در معرض دید و داوری دیگر مخاطبان قرار گیرد.
کد خبر: ۵۲۳۷۶۵
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۰ - 12 August 2015
نصرت امیریان: در اخبار روزهای گذشته، مطلبی دال بر تعهد خانمهای متخصص به وزارت بهداشت، مبنی بر 12 سال خدمت در مناطق محروم ، بعد از پایان دوره رزیدنتی توسط سایت خبری شما چاپ شد. لازم دیده شد که جوانب امر که متاسفانه مدتی است در جراید به صورت غیر واقعی بیان شده با سند و مدرک ارائه شود تا شاید حقایق توسط شما تا حدودی آشکار گردد.
در آزمون سال 1382 قبل از انجام امتحال رزیدنتی، دو نوع سهمیه توسط وزرات بهداشت و درمان معرفی شد (دفترچه آزمون رزیدنتی سی و یکمین دوره پذیرش دستیاری)
1- سهمیه مناطق محروم: در این سهمیه افراد ( اکثرا آقایان ) میتوانند در صورتیکه 80 درصد نمره قبولی برای آن رشته را بیاورند، در آن رشته قبول میشوند به این شرط که سه برابر دوره تحصیل(12 سال)، در مناطق محروم کشور خدمت کنند.
2- سهمیه خانمها: در این سهمیه خانمها میتوانند در صورتیکه 90 درصد نمره قبولی برای آن رشته را بیاورند، در آن رشته قبول میشوند به این شرط که سه برابر دوره تحصیل(12 سال)، در مناطق محروم کشور خدمت کنند.
لازم به ذکر است که انتخاب این تعهد در سالهای1382لغایت 1387 قبل از امتحان انجام میشد و در صوریتکه شما 100 درصد نمره یا بالاتر از آن را هم بیاورید باز هم موظف به پایبندی به این تعهد بودید، بعد از آن به علت اعتراضات، انتخاب تعهد به بعد از امتحان موکول شد و افراد با توجه به نمره خود، این سهمیه را انتخاب میکردند (لازم به ذکر است که چند سالی است که سهمیه خانمها حذف شده است)
در سال 1386، طبق اعتراض آقایان(که با 80 درصد نمره قبول شدند) به دیوان عدالت اداری، سهمیه مناطق محروم مغایر با قانون اساسی شناخته شد (حکم دیوان عدالت اداری ضمیمه است.) و به تمام آقایان که از سال 1382 لغایت 1386 از این سهمیه استفاده کردند اعلام شد که به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کرده و سند مجدد تنظیم کنند و مدت تعهد را از 12 سال به 2 سال تقلیل دهند و اسناد تعهد قبلی باطل اعلام شد.
بعد از این موضوع افرادی که از سهمیه خانمها استفاده کردند به دیوان عدالت اداری مراجعه کرده و شکایت نامه ای با استناد به حکم قبلی دیوان عدالت اداری تنظیم کردند ولی تا الان هنوز موفق به لغو این تعهد نشدند (فقط مدت تعهد به 8 سال تبدیل شد). هرچند طی این مدت با تلاشهای انجام شده توسط وزارت بهداشت، تغییراتی در قوانین ایجاد کرده است تا همچنان این تعهد پا برجا بماند، ولی در این میان تبعیض واضح بین خانمها و آقایان صورت گرفته باوجود اینکه آقایان با نمرات کمتری نسبت به خانمها قبول شدند.
خیلی از افرادی که متعهد به سهمیه خانمها بوده اند در حال حاضر تعهداتشان پایان یافته و در مورد لغو این تعهد ذینفع نخواهند بود، با این حال تنها سوال مهم که باید توسط وزارت بهداشت پاسخ داده شود این است که:
- چه تفاوتی بین خانمهایی که با نمرات بالاتر نسبت به آقایان قبول شده اند، وجود داشت؟
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]