تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اى على هر كس حلال بخورد، دينش صفا مى يابد، رقّت قلب پيدا مى كند، چشمانش از ترس خدا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829150327




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جمعي از عشاير ايلام: از كمبود آب آشاميدني رنج مي‌بريم


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: جمعي از عشاير ايلام: از كمبود آب آشاميدني رنج مي‌بريم
داخلي. اقتصادي. امور عشايري.

خورشيد تازه از پس كوههاي سر بر فلك كشيده بالا مي‌آمد و تلالو نور زيبايش در دشت مي‌درخشيد، اما زنان عشاير گويا زودتر از خورشيد در دشت، خرامان به استقبال روز آمده‌اند، زيرا با مشكهايي در دست به دنبال آب اين مايه حيات مي‌گردند.

آنان در حالي كه چند مشك آب را بر دوش دارند، از پستي و بلنديهاي دامنه كوه مي‌آيند تا با خود آب مورد نياز خانواده را به خانه برند.

آنان از روستاهاي بخش محروم و صعب العبور شهرستانهاي مختلف ايلام هستند كه براي بدست آوردن يك مشك آب، آن هم براي آشاميدن، صبح زود همراه طلوع از خانه بيرون رفته و با هزاران مشقت پس از ساعتها تلاش يك مشك آب حياتبخش را با خود به خانه مي‌برند.

زنان روستاهاي براي بدست آوردن آب مصرفي روزانه خود و خانواده‌اش مي‌بايد هر روز چندين كيلومتر پياده‌روي در كوهها و دره‌هاي را با سختي تمام تجربه كنند.

آنان بدليل خشكسالي، نبودن آب لوله‌كشي ودوري محل ذخاير آب تا روستايشان علاوه بر پيمودن راهي طولاني ساعتها در كنار چشمه آب منتظر بمانند تا ظرفش كه معمولا يك مشك است، پر شود.

خشكسالي در سالهاي اخير در فصل تابستان مشكلات عشاير و روستاي مناطقي از استان ايلام را تشديد كرده و بحران كم آبي را در مناطق صعب العبور بوجود آورده است.

آب مناطق عشايري و صعب العبور ايلام كيمياست و صرف نظر از استفاده آن براي بهداشت و استحمام اهالي اين مناطق منتظر مي‌مانند تا قطرات آب در يك حوضچه جمع شود و آنگاه مشك‌هاي خود را پر كنند.

يكي از دختران مناطق عشايري "كپريه" مهران گفت: براي تامين آب آشاميدني متحمل شرايط بسيار سختي هستيم.

"راضيه احمدي" افزود: هر روز مجبور سه الي چهار بار به چشمه‌اي كه در چهار كيلومتري منطقه سكونتمان است برويم و آب را در مشك يا دبه‌هاي پلاستيكي حمل كنيم.

وي گفت: شرايط طاقت فرساي حمل آب و انتقال آن در پستي و بلنديها مشكلات زيادي را براي زنان و دختران اين منطقه به وجود آورده است.

وي گفت: اكنون شمار زيادي از آنان به درد زانو و كمر و مفاصل مبتلا شده‌اند زيرا در طي ساليان گذشته براي تامين آب آشاميدني و استحمام خانواده مجبور به تحمل اين شرايط سخت بوده‌اند.

يكي ديگر از از دختران منطقه عشايري "چرمين" شيروان چرداول نيز گفت:
تامين آب آشاميدني يكي از سخت‌ترين كارهاي زنان عشايرنشين است.

"سرور كرمي" افزود: چندي قبل يكي از زنان اين منطقه كه براي تامين آب به چشمه رفته بود از بالاي بلندي به پايين افتاد و دست و پايش شكسته است.

وي گفت: مسوولان بايد فكري براي مردم عشاير بكنند و آنان را از ياد نبرند، تامين آب آشاميدني كه جزء اولين نيازهاي يك فرد است و مسوولان و دولت وظيفه دارند اين اقدام را انجام دهند.

وي افزود: بيشتر زنان و دختران اين منطقه سخت‌ترين كار روزانه را انتقال آب از چشمه به محل سكونت خود مي‌دانند زيرا بسيار اذيت مي‌شوند.

وي گفت: برخي از خانواده‌ها مجبورند از فرزندان كوچك خود هم براي تامين آب آشاميدني كمك بگيرند تا مجبور نشوند در طول روز چند بار اين مسافت سخت را طي كنند.

عشاير مناطق مختلف استان ايلام از مسوولان خواستند، اقدام اساسي براي تامين آب آشاميدني آنان انجام دهند تا از نظر سلامتي و بهداشتي با مشكلات مواجه نشوند و مشكلات عديده موجود آنان برطرف شود.

مدير كل امور عشايري ايلام نيز ضمن تاييد اين مطالب گفت: عدم امكانات آبرساني به مردم عشاير استان يكي از مشكلات عديده آنان بوده كه امسال به وقوع خشكسالي و خشك شدن بسياري از چشمه‌ها مضاعف شده است.

"يارمحمد كريمي" افزود: اكنون حدود ‪ ۱۵‬درصد از جمعيت ‪ ۸۰‬هزار نفري عشاير استان ايلام از امكانات آب آشاميدني سالم محروم هستند.

وي گفت: مناطق عشايرنشين "كپريه" مهران، "چشمه سرخ" زرين آباد، "چملان" ملكشاهي، "پيمه زيتون" شوهان، "چرمين" شيروان چرداول و نقاط معتدد ديگري كه عشاير در آنها ساكن هستند، با مشكل تامين آب مواجه‌اند.

وي افزود: مردم اين مناطق عشايرنشين در تمام طول سال بخصوص فصل تابستان كه بسياري از چشمه‌ها مي‌خشكد با مشكل كمبود آب آشاميدني سالم مواجه‌اند.

وي گفت: در برخي از اين مناطق كه بسيار صعب العبور هستند و هيچ ماشين نمي‌تواند براي آنان آبرساني كند اكنون با استفاده از چند دستگاه تراكتور اجاره‌اي براي عشاير اين منطقه آب رساني مي‌شود.

وي افزود: آب مصرفي جمعيت عشاير استان كه با استفاده از تانكر انتقال داده مي‌شود با همكاري آب و فاضلاب تامين مي‌شود تا براي آنان از نظر بهداشت و سلامت مشكلي به وجود نيايد.

وي گفت: اكنون جمعا ‪ ۱۳‬دستگاه آبرسان دولتي، استيجاري و تراكتور كار آبرساني به مناطق عشايري را انجام مي‌دهند اما اين ميزان با توجه به نبود آب، صعب العبور بودن جاده دسترسي و دور بودن مناطق عشايرنشين اين ميزان جوابگو نيست.

وي افزود: حداقل به پنج دستگاه تانكر آبرسان ديگر لازم است تا بتوان آب شرب عشاير و دامهايشان تامين شود.

وي گفت: متاسفانه ‪ ۴۵‬درصد عشاير استان ايلام از نعمت آب لوله كشي محروم هستند و به وسيله تانكر به آنها آبرساني مي‌شود.

وي، بهترين راه براي برخورداري عشاير استان از آب شرب سالم و بهداشتي را اسكان عشاير با همكاري همه دستگاههاي اجراي برشمرد.

‪ ۱۱‬هزار خانوار عشايري با دارا بودن يك ميليون و ‪ ۳۰۰‬هزار راس دام در مناطق عشايري ايلام زندگي مي‌كنند.ك/‪۴‬
 پنجشنبه 2 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 339]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن