واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ مرداد ۱۳۹۴ (۱۴:۴ب.ظ)
مجري طرح بهينه سازي مصرف انرژي در گفت و گو با موج: ناچار از واردات پنل هاي خورشيدي کولرهاي گازي هستيم موج - مجري طرح بهينه سازي مصرف انرژي با اشاره به کاربرد پنل هاي خورشيدي در تامين برق کولرهاي گازي، نياز کشور به واردات اين قطعه را يک مشکل اساسي دانست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، احمدرضا توکلي، مجري طرح بهينه سازي مصرف انرژي در سازمان بهره وري انرژي ايران (سابا)، در خصوص کولرهاي گازي خورشيدي که اخيرا تبليغات درباره آنها افزايش يافته است، گفت: اساسا دو نوع سيستم سرمايشي خورشيدي داريم. ساختار يکي از آنها به صورت پنل نيست بلکه لوله هاي خلاء (Vacume Tube) در آن به کار مي رود؛ چيزي مانند آبگرمکن هاي خورشيدي. در اين سيستم قرار است آب وارد لوله شود و دما افزايش يابد. با افزايش دما و متعاقب آن فشار، راندمان سيستم بهتر شود.
وي با تاکيد بر اين که اصولا کولرها با ميزان مصرف انرژي سنجيده نمي شوند، بلکه بر مبناي نسبت انرژي ورودي به خروجي (EER) ارزيابي مي شوند، افزود: نبايد فريب هر نوع کاهش مصرفي را خورد چرا که در برخي از اين کولرها، کاهش مصرف انرژي خروجي، نتيجه کم بودن انرژي وارد شده است.
رئيس گروه ساختمان در سازمان بهره وري انرژي ايران ادامه داد: واقعيت اين است که سيستم ذکر شده نه در تئوري و نه در عمل نتوانسته است موفق باشد و مي توان گفت در حد يک ادعا باقي مي ماند.
توکلي نوع ديگري از سيستم هاي سرمايشي خورشيدي را داراي پنل خورشيدي دانست و خاطرنشان کرد: در اين حالت، برخلاف کولرهاي گازي رايج، بخشي از انرژي برق مورد نياز خود را به وسيله پنل ذکرشده، از خورشيد مي گيرند که بعد از ايجاد فشار، به برودت تبديل مي شود که کيفيت آن تفاوتي با کولرهاي عادي ندارد.
وي ارزان نبودن اين سيستم را يک معضل بزرگ خواند و تاکيد کرد: هر کولري که اين قطعه را داشته باشد، دست کم 7-8 ميليون تومان هزينه دارد و طبيعي است با اين قيمت، مصرف کننده رغبتي به خريد نخواهد داشت. از طرف ديگر متاسفانه تکنولوژي ساخت اين قطعه در ايران چندان رشد نکرده است و لذا در حال حاضر، امکان توليد انبوه و در نتيجه کاهش قيمت وجود ندارد.
اين کارشناس حوزه بهره وري انرژي يک کار سودمند در راه کاهش هزينه ها و مصرف انرژي را تشويق مردم به نصب پنل خورشيدي بر روي پشت بام ها دانست و تصريح کرد: با نصب اين پنل، امکان استفاده از انرژي خورشيدي براي تامين برق کل ساختمان – و نه صرفا برق کولر گازي – فراهم مي شود.
توکلي در ادامه به بررسي نوع ديگري از کولرهاي گازي خورشيدي پرداخت و گفت: اين دو نوع که ذکر شد، بر اساس «سيکل تراکمي» کار مي کنند. نوع سومي هم هست که بر مبناي «سيکل جذبي» کار مي کند و در اصطلاح، سيستم جذبي خورشيدي خوانده مي شود. در اين حالت، آب داغ يا بخار نياز است و پتانسيل انرژي خورشيدي هم در جايي مثل کشور ما زياد است، آب را در درون لوله هاي خلاء (Vacume Tube) تا دماي بالاي 80 درجه حرارت پيدا مي کند. در حقيقت به جاي اينکه ما آب را گرم کنيم، اين کار را خورشيد انجام مي دهد. اين آب گرم وارد سيکل جذبي مي شود که صرفه جويي قابل توجهي در مصرف گاز دارد.
رئيس دفتر ساختمان در سازمان بهره وري انرژي ايران، با اشاره به فقر تکنولوژي کشور در اين زمينه گفت: متاسفانه در توليد پنل هاي خورشيدي به واردات متکي هستيم و حتي شرکت هاي توليد آب گرم کن هاي خورشيدي هم ناچار از واردات اين قطعه هستند؛ هرچند در اين سيستم، صرفه جويي در مصرف گاز اتفاق مي افتد اما مشکل اينجاست که به لحاظ فني، راندمان سيستم هاي سرمايشي بر اساس سيکل ترکيبي پايين است.
وي گريزي هم به دورنمايي استفاده از کولرهاي گازي خورشيدي زد و گفت: همان طور که مصرف آبگرمکن هاي خورشيدي در کشور رونق پيدا کرد، امکان سرمايه گذاري در اين حوزه وجود دارد و چشم انداز خوبي را براي آن مي توان پيش بيني کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]