تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 9 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نشانه توبه كننده چهار است: عمل خالصانه براى خدا، رها كردن باطل، پايبندى به حق و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819217894




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

17 غول چکمه‌اي، آماده براي ماراتُن سرمايه‌گذاري مشترک در ايران


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۰ مرداد ۱۳۹۴ (۱۰:۱۴ق.ظ)
17 غول چکمه‌اي، آماده براي ماراتُن سرمايه‌گذاري مشترک در ايران موج - گروه صنعت و تجارت
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، ايران و ايتاليا از جمله کشورهايي هستند که سابقه تاريخي-تمدني قابل‌ توجهي دارند. اسناد تاريخي موجود نيز بيانگر خاستگاه‌هاي مشترک اقوام است و به‌ عنوان‌ مثال آيين مهر از ايران به رم رفت و طرفداران زيادي پيدا کرد. در دوران صفوي، شاه‌ عباس در مدت بيش از چهار دهه حکومت خويش سعي کرد تا با دولت ونيز رابطه برقرار کند. در خصوص روابط ايران در عهد ناصري نيز بايد گفت اولين موافقت‌نامه تجاري رسمي ايران و ايتاليا در سفر ناصرالدين‌شاه به اروپا در محلي به نام ساردينا به امضا رسيد.
با انتخاب حسن روحاني به‌ عنوان رئيس دولت يازدهم ايران، وزارت امور خارجه ايتاليا همراه با وزارتخانه‌هاي امور خارجه اغلب کشورهاي اروپايي، ضمن تبريک اين پيروزي، ابراز اميدواري جهت بهبود روابط با ايران را مطرح کردند.
همچنين در سفر دو روزه لاپو پيستلي، معاون وزير امور خارجه ايتاليا، به تهران وي حامل نامهٔ تبريکي از جانب انريکو لتا، نخست‌وزير وقت ايتاليا، به روحاني بوده است که وي را تشويق به ازسرگيري فوري مذاکرات پيرامون برنامه هسته‌اي ايران نموده است. در روز ۲۱ دسامبر ۲۰۱۳، اما بنينو، وزير امور خارجه ايتاليا سفري ۲ روزه انجام داد که اولين سفر يک وزير امور خارجه ايتاليا به ايران بعد از گذشت ۱۰ سال محسوب مي‌شد.
وي در اين سفر ۲ روزه ديدارهايي با حسن روحاني و محمدجواد ظريف انجام داد. در اين سفر همچنين مذاکرات مهمي بين وزارت نفت جمهوري اسلامي ايران و شرکت نفتي «عني» انجام گرفت.
تجارت با کشوري که اولين شريک تجاري ايران در اتحاديه اروپاست و قرار است حجم روابط تجاري‌مان از 620 ميليون دلار در سال گذشته و 486 ميليون دلار در چهارماهه نخست امسال به ميزان چشمگيري افزايش يابد.
شايد بتوان ايتاليا را تنها کشور اروپايي عنوان کرد که در سال‌هاي تحريم، روابط سياسي و اقتصادي خود را تا حدودي با ايران حفظ کرد و باوجود کاهش سطح مبادلات تجاري ميان دو کشور، هيچ‌گاه اين روابط به صفر نرسيد و اين اراده در بخش دولتي و خصوصي دو کشور براي حفظ و تداوم روابط اقتصادي وجود داشت.
ايتاليا ازجمله کشورهايي بوده که از گذشته‌هاي دور و در مقاطع مختلف تاريخي روابط اقتصادي، سياسي و فرهنگي خود را حفظ کرده است؛ به‌گونه‌اي که طي سال‌هاي اخير ميزان‌ همکاري‌هاي تجاري ايران و ايتاليا از سال 1999 تا 2011 تقريباً به بيش از سه برابر رسيد و حجم مبادلات تجاري دو کشور از حدود دو ميليارد يورو در سال 1999 به عددي نزديک به هفت ميليارد يورو در پايان سال 2010 رسيد و ايتاليا را به اولين شريک تجاري ايران در اتحاديه اروپا تبديل کرد.
اما آخرين آمارها از وضعيت مبادلات تجاري ايران و ايتاليا در سال 1393 نشانگر اين است که ميزان صادرات ايران به ايتاليا حدود 620 ميليون دلار بوده است که اين ميزان صادرات طي سال‌هاي اخير بيشترين صادرات ايران به يک کشور اروپايي بوده است.
همچنين آخرين رقم‌ها از وضعيت واردات از اين کشور حاکي از آن است که ايران در سال گذشته يک ميليارد و 60 ميليون دلار از ايتاليا واردات داشته است. همچنين طي چهار ماه نخست سال جاري حجم تجارت ايران و ايتاليا به 486 ميليون دلار رسيد که نسبت به دوره مشابه سال گذشته رشد 4.5 درصدي را نشان مي‌دهد.

17غول ايتاليايي در پي سرمايه‌گذاري
احمد پور فلاح، رئيس اتاق بازرگاني ايران و ايتاليا، با ارزيابي سفر هيات ايتاليايي به تهران به خبرنگار خبرگزاري موج، اظهار کرد: هيات ايتاليايي که ما پذيراي آنها در تهران بوديم يک هيات بسيار قدرتمند بود که متشکل از 17شرکت بزرگ و تراز اول در دنيا است. اعضاي اين هيات در بسياري از زمينه‌هاي صنعتي، نفت و گاز، تجهيزات و... فعال هستند و براي شناخت و سرمايه‌گذاري‌هاي مشترک عازم کشورمان شده بودند.
براي تبادل و انتقال مالي با ايتاليا تجار کشورمان دچار مشکلات فراواني بودند و براي مثال گروه ساچر که در زمينهٔ تأمين مالي فعال بود، براي تجار مشکلات زيادي را ايجاد کرده بود و عملاً تجار را بابت اين قضيه قفل کرده بود اما در شرايط جديد گروه آنان با فردي در حد مديرعامل به ايران سفرکرده است.
البته در سفر اين هيات مي‌توان به چهره‌هاي سرشناس ديگري مانند رئيس بخش بازرگاني گروه ايچه، شرکت عني که يکي از غول‌هاي بزرگ نفتي است به همراه گروه آنسالدو که اين گروه نيز در بخش تأمين تجهيزات نفتي فعال است اشاره کرد. اين گروه به همراه 3 وزير به تهران سفرکرده بودند که اين نشان از اهميتي است که ايتاليايي‌ها براي بازار ايران قائل هستند.
اما ورود اين‌گونه هيات ها در وهله نخست بسيار مطلوب است اما ازاين‌پس بايد به‌صورت بخشي عمل کنيم، بنابراين بايد بخش‌هاي مختلف صنعتي، نفتي، تجهيزات و خودرو بايد با حوزه داخلي به‌صورت مشترک ديدار و بازديد داشته باشند تا ارتباط مفيد و سودمندي بين اين افراد شکل بگيرد.
البته بايد به اين نکته نيز اشاره شود که در حوزه‌هايي که زمينه جذب سرمايه، صادرات و فروش را هم داريم تجار ما هم بايد در مقابل هيات هاي ايتاليايي فعال شوند.

اقتصاد ايران، اقتصاد سرمايه‌گذاري‌هاي مشترک است
محسن جلال پور، رئيس اتاق بازرگاني ايران، نيز در اين رابطه، اظهار کرد: در سال‌هاي گذشته روابط اقتصادي قابل‌ توجهي را تجار دو کشور با يکديگر تجربه کرده بودند و اين بار پس از توافق، درصدد آن هستيم که بار ديگر شرايط گذشته را براي تجار دو کشور فراهم‌ سازيم.
موقعيت جديدي در ساختار اقتصادي کشور شکل‌ گرفته است و آن‌هم تمايل دولت به حرکت به سمت اقتصاد بخش خصوصي است و فعالان ايراني درصدد آن هستند که رابطه قوي‌تري را با تجار کشورهاي طرف مقابل مان ايجاد کنند. فعالان اقتصادي کشورمان در شرايط جديد مايل به همکاري اقتصادي خارجي براي حضوري فعال در اقتصاد کشور براي ايجاد ارتباط پايدار هستند.
بايد در فضايي مناسب، اقتصاد بين دو کشور را اقتصادي پايدار و مطمئن تعريف کنيم و امنيت سرمايه‌گذاري را نيز به‌موازات اين شرايط تقويت کنيم.
علاقه‌مند هستيم تا کشور ايتاليا نيز در شرايط جديد پا پيش بگذارد تا در شرايطي که هر دو کشور از صنايع کوچک بهره‌مند هستند پيشرفت مناسبي را نيز داشته باشند.
دو کشور مي‌توانند در حوزه‌هاي زير بنايي، انرژي، معادن، ارتباطات، خودرو، آب و پسآب، حمل‌ونقل و نيروگاه امکان شرکت‌هاي مشترک را براي يکديگر ايجاد کنند تا در فضايي جدي بار ديگر روي به تجارت بياورند.

ايتاليايي‌ها بايد به گستردگي بستر اقتصادي ايران پي ببرند
پيشرو پيچينتي، برگزار کننده نمايشگاه‌هاي صنعتي در ايتاليا و اروپا، نيز گفت: ايتاليا و ايران بايد در روابط تجاري با يکديگر، خلاقيت هرچه بيشتر به‌کارگيرند.
سفر هفته گذشته وزير توسعه اقتصادي ايتاليا و هيات اقتصادي همراه به ايران، يک‌بار ديگر نشان از آن دارد که توجه اروپايي‌ها به روابط اقتصادي هرچه بيشتر با ايران معطوف شده و بار ديگر به اهميت بازار 80 ميليوني ايران بيش‌ازپيش پي برده‌اند که در اين ميان سفرهاي متعدد اروپايي‌ها به ايران پس از توافق هسته‌اي شاهد اين مدعاست؛ به‌خصوص که اينک سدي به نام تحريم‌ها در ميان نيست که موجب ترس برخي کشورها از جريمه‌هاي اتحاديه اروپا و ايالات‌متحده شود.
با وجود اين بحثي که مطرح است توجه و تمرکز بيشتر به بحث سرمايه‌گذاري خارجي‌ها در صنايع داخلي است که بايد موجب پيشي گرفتن اين امر از روابط اقتصادي در قالب واردات و صادرات صرف شود.
پيشرو پيچينتي، مدير عامل يک شرکت برگزار کننده نمايشگاه‌هاي صنعتي در ايتاليا و اروپا، گفت: به نظر من ايتاليا و ايران بايد در روابط تجاري با يکديگر، خلاقيت هرچه بيشتر به کار بگيرند. از سوي ديگر ايتاليايي‌ها نياز دارند به اين موضوع پي ببرند که چگونه تأسيس يک کارخانه در ايران را جايگزين واردات و صادرات کنند، درواقع شرکت‌هاي ايتاليايي بايد به توليد در ايران روي بياورند؛ چراکه اقتصاد ايران داراي بستري گسترده براي سرمايه‌گذاري است.
پيچينتي در مورد آينده روابط تجاري ايران و ايتاليا در دوره پساتحريم نيز گفت: اميدوارم که روابط افزايش يابد، نبايد فراموش کرد که قبل از تحريم‌ها ايتاليا با رقم 8 ميليارد دلار مبادله، به‌ عنوان شريک شماره يک تجاري ايران به شمار مي‌رفت و اميدوارم که طرفين بار ديگر به اين موقعيت دست يابند ؛چراکه اين مشارکت تنها محدود به عصر حاضر نيست بلکه دو کشور از دوران کهن داراي پايه‌هاي فرهنگي مشترک بوده‌اند.

درصدد سرمايه‌گذاري در زيرساخت‌ها در ايران هستيم
چزاره ترويزاني، يکي از اعضاي اين هيات و سرمايه‌گذاران ايتاليايي در ايران، نيز از علاقه شرکت تحت مديريت خود به تجارت و سرمايه‌گذاري در ايران خبر داد.
اين سرمايه‌گذار و مدير عامل شرکت «تروي» ايتاليا در مورد زمينه‌هاي فعاليت شرکت خود گفت: «تروي» در دو حوزه مهندسي زيرساخت و خاک و همچنين نفت و گاز فعاليت دارد.
ما پيش‌ازاين نيز در ايران و به‌ويژه در بندرعباس اجراي پروژه‌هاي زيرساختي را بر عهده داشته‌ايم و اينک اين انگيزه و علاقه براي اجراي پروژه‌هاي جديد در ايران چند برابر شده علاوه بر اين‌که شرکت تمايل زيادي براي پررنگ‌تر کردن حضور خود در حوزه نفت و گاز در ايران دارد.
وي در پاسخ به اين‌که تمرکز شرکت تروي بر تجارت در قالب صادرات و واردات با ايران متمرکز شده و يا سرمايه‌گذاري در ايران را نيز در نظر دارد، پاسخ داد: شرکت بر هر دو مورد تمرکز کرده است؛ چراکه سياست شرکت در مورد حوزه مهندسي زيرساخت‌ها بر سرمايه‌گذاري در ايران مبتني است و از سوي ديگر در حوزه نفت و گاز نيز درصدد تقويت حضور خود در ايران به‌ منظور يافتن يک شريک تجاري هستيم.

ضرورت افزايش روابط دو کشور در خصوص زيرساخت‌هاي مالي و بانکي
فدريکا گوئي دي، وزير توسعه اقتصادي ايتاليا، نيز گفت: رابطه بازرگاني و دولتي بين شرکت‌هاي ايراني و ايتاليايي خوبي را تاکنون تجربه کرده‌ايم و ايتاليا جزو اولين شريک تجاري ايران در بين کشورهاي اروپايي به شمار مي‌آمد که حجم تجارت في‌مابين به 7 ميليارد يورو هم رسيد اما متأسفانه با وجود تحريم‌ها شاهد افت اين تجارت بوديم.
اميدواريم پس از توافق هم‌بار ديگر به سمت و سويي حرکت کنيم تا مانند گذشته اين تجارت را با يکديگر تکرار کنيم؛ ملاقاتي را که هيات ايتاليايي با طرف ايراني خود داشت بيانگر علاقه‌مندي گسترش روابط در حوزه‌هاي صنعت و تکنولوژي و گسترش تبادلات تجاري بين دو کشور هستيم. که در زمينهٔ نفت و گاز و ساير پتانسيل‌ها اين مراودات افزايش پيدا کند.
با توجه به آن که شرکت بسيار بزرگي در ايتاليا وجود دارد صنايع کوچک نيز نقش بسيار مهم را مي‌توانند درزمينهٔ ارتباطات مشترک ايفا کنند و ما مي‌توانيم از اين طريق ارتباطات تنگاتنگي را در بين دو کشور آغاز کنيم.
بحث زيرساخت‌هاي مالي و بانکي نيز بسيار حائز اهميت است که بايد روابط خود را دراين‌باره نيز پايه‌ريزي مناسبي کنيم. توافق وين معماي جديدي را براي دو کشور آغاز کرد و حضور ما در ايران بر اين نکته تاکيد مي‌کند که همکاري‌هاي ايتاليا به سمت ايران تغيير ماهيت مي‌دهد و به‌خصوص صنايع بزرگ که رو به رشد هستند و بعضي از شرکت‌هاي کوچک مي‌توانند تجارت‌هاي مشترک خود را با ايران آغاز کنند.
تحريم‌ها مشکلات فراواني را ايجاد کرده بود و حتي ما نخستين شريکي بوديم که رابطه محکمي با ايران داشتيم و امروز تلاش مي‌کنيم مشکلات موجود در روابط تجاري را در کوتاه‌مدت برطرف سازيم.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن